Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Συστράτευση για την υπέρβαση των 2.550

Πάνω από 60 μετοχές της μικρής και μεσαίας κεφαλαιοποίησης καταγράφουν κέρδη άνω του 2%, τη στιγμή που στον FTSE-20 μπαίνουν νέοι παίκτες στο παιχνίδι, με αποτέλεσμα η αγορά να καταγράφει σημαντικά κέρδη κινούμενη προς τις 2.530 μονάδες. Ξεχωρίζουν Intracom, ΟΠΑΠ, Εμπορική, Εθνική, ΟΤΕ και Hyatt.

του Μιχαήλ Γελαντάλι

Ανεβαίνει το θερμόμετρο και μαζί η... αδρεναλίνη στη Σοφοκλέους.

Η υπεραντίδραση όλων των βασικών δεικτών με αιχμή και νέους ”παίκτες” όπως η Intracom και ο ΟΠΑΠ από τον FTSE-20 και πληθώρα μετοχών της μεσαίας κεφαλαιοποίησης ανοίγει το παιχνίδι.

Για την Intracom (δες σχετικό θέμα) διαμορφώνεται με συναλλαγές περισσότερες του 1 εκατ. τεμαχίων, τιμή υψηλότερη κατά 4,8%, στα 3,6 ευρώ.

Στη μετοχή του ΟΠΑΠ, εν όψει ανακοίνωσης αποτελεσμάτων 9μήνου, η μεταβολή φτάνει το 2,7%, η δε τιμή τα 16,5 ευρώ.

Θα ήταν παράλειψη να μην αναφερθούν οι μετοχές – δυνάμεις που στηρίζουν σταθερά την υπόθεση της ανόδου στις τελευταίες συνεδριάσεις.

Η αναφορά γίνεται ειδικότερα για τις Εθνική, ΟΤΕ, αλλά και Πειραιώς, Εμπορική.

Πληθαίνουν, όμως, οι θετικές ενδείξεις για μετοχές εταιριών χαμηλότερης κεφαλαιοποίησης.

Συγκεκριμένα, στη μετοχή της Καθημερινής οι αγοραστές εμφανίζονται έως και τα 5,76 ευρώ.

Στις Μινωικές Γραμμές προς τα 1,9 ευρώ, στον Χατζηιωάννου στα 1,24 ευρώ, στη Sanyo στα 0,88 ευρώ, στα Πλαστικά Θράκης στα 1,26 ευρώ, στην Intracom Κατασκευές στα 0,93 ευρώ, στον Κυριακίδη προς τα 2,17 ευρώ, στον Στρίντζη προς τα 0,83 ευρώ, στην Αστήρ Παλλάς προς τα 4,96 ευρώ, στην Αττικής προς τα 4,1 ευρώ, στην Εγνατία προς τα 2,65 ευρώ, στη Βιομηχανία Ζάχαρης προς τα 3,82 ευρώ, στο Ιατρικό Αθηνών προς τα 1,38 ευρώ, στη Μυτιληναίος προς τα 5,08 ευρώ, στη Μέτκα προς τα 3,94 ευρώ και για αρκετούς ακόμη τίτλους.

Είναι χαρακτηριστικό πως στις 13:10, με τη σχέση ανοδικών – πτωτικών να διαμορφώνεται στο περίπου 2,5 προς 1,64 μετοχών, το ποσοστό της θετικής μεταβολής ξεπερνούσε το 2%.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v