Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΑΧΕ: Διατήρηση του θετικού momentum

Θα διατηρηθεί το θετικό momentum στην αγορά, εκτιμούν οι χρηματιστηριακές, καθώς προς αυτή την κατεύθυνση αναμένεται να οδηγήσουν τόσο η αισιοδοξία των επενδυτών όσο και ορισμένα από τα κίνητρα που αναμένεται να υιοθετήσει η κυβέρνηση.

ΑΧΕ: Διατήρηση του θετικού momentum
Τι εκτιμάται για σήμερα: Η Εθνική ΑΧΕ επαναδιατυπώνει την άποψή της ότι η θετική εικόνα της αγοράς θα διατηρηθεί μεσοπρόθεσμα, καθώς η διάθεση των επενδυτών παραμένει αισιόδοξη.

”Θετικό” άνοιγμα προβλέπει για σήμερα η Marfin Analysis, που επισημαίνει πως η πιθανολόγηση για ξεκάθαρο αποτέλεσμα στις αμερικανικές εκλογές αναμένεται να ευνοήσει τις αγορές.

Από την πλευρά της η Proton Securities εκτιμά πως το ”ισχυρό” momentum που υπάρχει μπορεί να υπερβεί τυχόν τεχνικές αντιδράσεις

–σημάδι μιας υπεραγορασμένης αγοράς–, ενώ συμπληρώνει πως ο ενθουσιασμός των επενδυτών αναμένεται να επεκταθεί και σε επιλεγμένους τίτλους της μεσαίας και της μικρότερης κεφαλαιοποίησης.

Εξάλλου, η Σίγμα Securities εκτιμά πως τα κίνητρα που σχεδιάζει να θέσει σε εφαρμογή η κυβέρνηση όπως οι φοροελαφρύνσεις, ο αναπτυξιακός νόμος, οι ιδιωτικοποιήσεις, σε συνδυασμό με τα ”θετικά” αποτελέσματα, παρέχουν ένα ”ισχυρό” momentum στην αγορά.

Η Εγνατία Finance επισημαίνει πως η ευφορία που δημιουργήθηκε στο πλαίσιο της σταδιακής μείωσης της φορολογίας για τις επιχειρήσεις από το 35% που ισχύει σήμερα σε 25% στο 2007 ενδέχεται να συνεχιστεί και κατά τη σημερινή συνεδρίαση, αν και με χαμηλότερο ρυθμό, βοηθώντας τη Σοφοκλέους να υπεραποδώσει για μια ακόμη φορά έναντι των ευρωπαϊκών αγορών.

Επίσης, η Εγνατία Finance συμπληρώνει πως τράπεζες και τηλεπικοινωνίες αναμένεται να παραμείνουν στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος, με τίτλους όμως της υψηλής κεφαλαιοποίησης, όπως ο ΟΠΑΠ, η ΔΕΗ, τα ΕΛ.ΠΕ. και η Motor Oil, που προσελκύουν το ενδιαφέρον των επενδυτών, καθώς φέρονται να ωφελούνται σημαντικά από τις φορολογικές ελαφρύνσεις.

Τι έγινε χθες: Οι ελληνικές μετοχές ενισχύθηκαν σημαντικά κατά τη χθεσινή συνεδρίαση με σημαντικά βελτιωμένους όγκους συναλλαγών, αναφέρει η Marfin Analysis, που συμπληρώνει πως τίτλοι της υψηλής κεφαλαιοποίησης υπεραπέδωσαν για μια ακόμη φορά.

* Τα reports των ΑΧΕ για τη σημερινή συνεδρίαση δημοσιεύονται στη δεξιά στήλη ”Συνοδευτικό Υλικό”.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v