Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ο Τύπος της Πέμπτης

Η επανεκλογή Μπους, ο απολογισμός για την πραγματική σύγκλιση στην Ευρώπη, ο κλάδος των κατασκευών, οι αποφάσεις του ΟΤΕ αναφορικά με την Cosmote, αλλά και η έλλειψη πλοίων σε ακτοπλοϊκές γραμμές είναι μερικά από τα θέματα που σχολιάζει ο Τύπος της Πέμπτης.

Ο Τύπος της Πέμπτης
Η επανεκλογή Μπους, ο απολογισμός για την πραγματική σύγκλιση στην Ευρώπη, ο κλάδος των κατασκευών, οι αποφάσεις του ΟΤΕ αναφορικά με την Cosmote, αλλά και η έλλειψη πλοίων σε ακτοπλοϊκές γραμμές είναι μερικά από τα θέματα που σχολιάζει ο Τύπος της Πέμπτης.

Αμερικανικές εκλογές: Για απόλυτη κυριαρχία Μπους κάνει λόγο η Καθημερινή που επισημαίνει πως η Ευρώπη και ο υπόλοιπος κόσμος αναμένουν την εξέλιξη της πολιτικής των ΗΠΑ την ερχόμενη τετραετία.

Ο εκφραστής του νεοσυντηρητισμού και πάλι πρόεδρος των ΗΠΑ τονίζει Το Βήμα που συμπληρώνει πως ο Κέρι τηλεφώνησε και παραδέχτηκε επισήμως την ήττα του.

Ευφορία δημιουργήθηκε στις αγορές από την επανεκλογή Μπους τονίζει το Κέρδος, που επισημαίνει πως δεν επιβεβαιώθηκαν τα σενάρια για μετεκλογικό θρίλερ.

Οικονομία: Στις τελευταίες θέσεις της ευρωπαϊκής κατάταξης όσον αφορά στην επίτευξη των στόχων της Λισσαβόνας που αποβλέπουν στην πραγματική σύγκλιση παραμένει η Ελλάδα, τονίζει η Καθημερινή.

Μόλις το 73% του μέσου όρου της Ευρώπης των ”15” έφτασε το 2003 το κατά κεφαλήν ΑΕΠ στη χώρα μας, αναφέρει Το Βήμα που παράλληλα επισημαίνει πως την τελευταία θέση στην κατάταξη κατέχει η Πορτογαλία με 68,3%, ενώ ο μέσος όρος των ”25” ήταν 91,2%.

Σοφοκλέους: Για επίθεση Παπαληγούρα εναντίον δικαστικών κάνει λόγο Το Βήμα που παράλληλα επισημαίνει πως υπαινίχθηκε κομματικά κίνητρα πίσω από τις αντιδράσεις τους.

Ασφαλιστικό: Ανάγκη επανεξέτασης του συνταξιοδοτικού συστήματος επισημαίνει μελέτη του ΙΟΒΕ, αναφέρει η Ναυτεμπορική που συμπληρώνει πως με βάση την ίδια μελέτη η δαπάνη για συντάξεις το 2005 θα είναι 25% του ΑΕΠ.

Ακτοπλοΐα: Σε αναζήτηση έξι πλοίων για να δρομολογηθούν στις γραμμές της ακτοπλοΐας στο Αιγαίο, όπου υπάρχουν ελλείψεις βρίσκεται το υπουργείο Εμπορικής Ναυτιλίας αναφέρει η Καθημερινή.

Κατασκευές: Για βίαιη ανακατανομή της πίτας στον χώρο των δημοσίων έργων και για ”κυνήγι μαγισσών” που έχει εξαπολυθεί κατά εργοληπτικών επιχειρήσεων μίλησαν χθες οι εκπρόσωποι του Συνδέσμου Τεχνικών Εταιριών Ανώτερων Τάξεων τονίζει Το Βήμα.

Το ποσό του 1 δισ. ευρώ οφείλει το Δημόσιο προς τις τεχνικές εταιρίες επισημαίνει η εφημερίδα Χρηματιστήριο.

Διαβεβαιώσεις για στήριξη του κατασκευαστικού κλάδου έδωσε χθες ο υπουργός ΠΕΧΩΔΕ, τονίζοντας ότι ”όταν το κράτος απαιτεί συνέπεια από τους άλλους πρέπει και το ίδιο να είναι συνεπές” τονίζει η Ημερησία.

Αράπογλου: Η ομιλία του προέδρου της Εθνικής Τράπεζας κ. Τάκη Αράπογλου στο ελληνοαμερικανικό επιμελητήριο ήταν ασφαλώς αιρετική και ήταν αναμενόμενες οι αντιδράσεις των συνδικαλιστών και των άλλων κατεστημένων, σημειώνει Το Βήμα που συμπληρώνει πως μια ψυχραιμότερη ανάγνωσή της όμως πείθει ότι ο διορισμένος από την κυβέρνηση τραπεζίτης βρήκε το θάρρος να πει ορισμένες πικρές αλήθειες.

ΟΤΕ: Αρχίζει και επίσημα πλέον η διαδικασία – αρχικά – του μετοχικού ελέγχου και στη συνέχεια της απορρόφησης της Cosmote από τον ΟΤΕ, μετά και τη χθεσινή απόφαση για την αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου της θυγατρικής κινητής τηλεφωνίας του Οργανισμού με την εισφορά σε είδος των μετοχών της Globul Βουλγαρίας και της Cosmofon Σκοπίων, επισημαίνει η Καθημερινή.

Το Βήμα αναφέρει πως ο ΟΤΕ ”δωρίζει” στην Cosmote δύο εταιρείες.

Αγροτική Τράπεζα: Για πιθανές λύσεις όσον αφορά στην εξυγίανση των συμμετοχών της ΑΤΕ κάνει λόγο η εφημερίδα Χρηματιστήριο που συμπληρώνει πως εξετάζεται η καταβολή ”εγγύησης” από το Δημόσιο προς την Τράπεζα.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v