Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Απορροφώνται οι κραδασμοί

Περιορισμένης κλίμακας διορθωτικές τάσεις επικρατούν μέχρι στιγμής στη Σοφοκλέους, ενώ για μία ακόμη φορά εμφανίσθηκαν ”χρυσές εφεδρείες” που απορροφούν τους κραδασμούς. Σε θεμελιώδη ζητήματα, όπως τα οφέλη από τη μείωση της φορολόγησης των επιχειρήσεων, στρέφουν τώρα το ενδιαφέρον τους ισχυροί επενδυτικοί οίκοι και χρηματιστές.

του Μιχαήλ Γελαντάλι

Περιορισμένης κλίμακας διόρθωση του Γ.Δ. δεν φαίνεται να προβληματίζει τους ισχυρούς παίχτες της αγοράς, καθώς ο FTSE-20 υποχωρεί κατά 0,44%, ενώ ανοδικές – πτωτικές είναι απολύτως μοιρασμένες.

Σήμερα είναι η σειρά των μετοχών Τιτάν, Πειραιώς, ΟΠΑΠ, Motor Oil, KAE, Εμπορικής, ΔΕΗ, Γερμανός, Cosmote και Coca Cola να απορροφήσουν τη μικρή διόρθωση των ΟΤΕ, Εθνικής, Alpha, Eurobank.

Μεσοπρόθεσμα το ενδιαφέρον των επενδυτών στρέφεται προς επιμέρους θεμελιώδη ζητήματα, όπως για παράδειγμα αυτό της φορολόγησης των εταιρικών κερδών.

Είναι ενδεικτική τόσο η ανάλυση της Π&Κ που προτείνει 7+1 επιλογές (δες σχετικό θέμα) όσο και της Eurocorp (δες σχετικό θέμα).

Είναι προφανές πως στη συνέχεια κυρίως τα οικονομικά αποτελέσματα και τα θεμελιώδη μεγέθη των εταιριών θα είναι αυτά που θα δικαιολογούν τις μεσομακροπρόθεσμες επιλογές των ισχυρών επενδυτών.

Για τη σημερινή συνεδρίαση ελάχιστα μας απασχολεί το ενδεχόμενο ”κλεισίματος” του δείκτη, καθώς η φορά παραμένει ανοδική και μάλιστα με ενεργότερη τη συμμετοχή των αγοραστών.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v