Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Υψηλοί τόνοι από κυβέρνηση - ΠΑΣΟΚ για το ΧΑ

Στο επίκεντρο της πολιτικής αντιπαράθεσης βρέθηκε και σήμερα η συνάντηση του υπουργού Δικαιοσύνης, Αναστάσιου Παπαληγούρα με τον εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, Δημήτρη Λινού για το ενδεχόμενο άσκησης έφεσης κατά απαλλακτικού βουλεύματος για το Χρηματιστήριο.

Υψηλοί τόνοι από κυβέρνηση - ΠΑΣΟΚ για το ΧΑ
Στο επίκεντρο της πολιτικής αντιπαράθεσης βρέθηκε και σήμερα η συνάντηση του υπουργού Δικαιοσύνης, Αναστάσιου Παπαληγούρα με τον εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, Δημήτρη Λινού για το ενδεχόμενο άσκησης έφεσης κατά απαλλακτικού βουλεύματος για το Χρηματιστήριο.

Εξάλλου, τόσο η ένωση δικαστών και εισαγγελέων όσο και η ένωση εισαγγελέων έκαναν λόγο με ”σκληρές” ανακοινώσεις τους για ”ανεπίτρεπτη παρέμβαση και απαράδεκτη ενέργεια” του κ. Παπαληγούρα στον χώρο της δικαιοσύνης.

Παράλληλα, όπως μετέδωσε το ΑΠΕ, ο κ. Λινός διαβίβασε σήμερα στον προϊστάμενο της Εισαγγελίας Εφετών Αθηνών το βούλευμα του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών Αθηνών με το οποίο έπαυσε οριστικά η δίωξη κατά των μελών του Διοικητικού Συμβουλίου του Χρηματιστηρίου Αθηνών και της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς, προκείμενου να ερευνηθεί η δυνατότητα ή μη άσκησης έφεσης κατά του επίμαχου βουλεύματος.

Με νεότερες δηλώσεις του ο κ. Παπαληγούρας επεσήμανε πως η ”πραγματική πρόθεση όσων καταγγέλλουν παρέμβαση - τάχα - στη Δικαιοσύνη, είναι η συγκάλυψη της κυβερνητικής παρέμβασης του ’99 - 2000 στο Χρηματιστήριο, που απομύζησε τις οικονομίες 1,5 εκατομμυρίου μικροαποταμιευτών”.

Είναι καθήκον της Πολιτείας, είπε, να διασφαλισθεί ότι η οποιαδήποτε τελική δικαστική κρίση θα είναι δίκαιη, ορθή και απόλυτα σύμφωνη με το νόμο, ενώ πρόσθεσε ότι όσοι καταγγέλλουν παρέμβαση επιδιώκουν συγκάλυψη.

Το θέμα απασχόλησε επί μακρόν και τη συνάντηση του κυβερνητικού εκπροσώπου, Θ. Ρουσόπουλου με τους πολιτικούς συντάκτες, και όπως, δήλωσε ο υπουργός επικρατείας, η Κυβέρνηση συμφωνεί απολύτως με τους χειρισμούς του κ. Παπαληγούρα στο θέμα του Χρηματιστηρίου.

”Θα ήθελα να σας πω ότι οι Έλληνες πολίτες και τα εκατομμύρια θύματα του Χρηματιστηρίου - θύματα της πολιτικής της φούσκας του ΠΑΣΟΚ όπου λίγοι κερδοσκόπησαν σε βάρος των πολλών- αντιλαμβάνονται γιατί το ΠΑΣΟΚ δεν θέλει να διερευνηθεί σε βάθος αυτή η υπόθεση. Είναι δέσμευσή μας: η υπόθεση του Χρηματιστηρίου θα διερευνηθεί σε βάθος”, είπε ο κ. Ρουσόπουλος.

Εξάλλου, ο Συντονιστής Δημόσιας Διοίκησης, Δικαιοσύνης και Δημόσιας Τάξης του ΠΑΣΟΚ, Αλέκος Παπαδόπουλος, δήλωσε: ”Η θέση μας είναι κρυστάλλινη. Εάν υπάρχουν ευθύνες, αυτό θα το διαγνώσει η ανεξάρτητη Δικαιοσύνη και όχι ο κ. Παπαληγούρας. Κι αν προκύψουν ευθύνες: εις την πυρά. Αυτό όμως είναι ανεξάρτητο θέμα από το τεράστιας σημασίας θεσμικό συνταγματικό ατόπημα του Υπουργού Δικαιοσύνης να παρέμβει με απροκάλυπτο τρόπο, κάτι το οποίο καταδίκασε σήμερα και η Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων, διότι κι οι ίδιοι διαπιστώνουν ότι προσβάλει τους δικαστές”.

Όταν του ζητήθηκε να σχολιάσει την τοποθέτηση του κυβερνητικού εκπροσώπου ότι ο Υπουργός Δικαιοσύνης κινήθηκε στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων του, ο κ. Παπαδόπουλος τόνισε:

”Η απαράδεκτη, αντιδημοκρατική, αντιθεσμική και αντισυνταγματική πρωτοβουλία του κ. Παπαληγούρα ήταν έξω από το Σύνταγμα, την ποινική δικονομία και τον Οργανισμό των Δικαστηρίων. Έτσι, αυτά που λέει ο κυβερνητικός εκπρόσωπος είναι απολύτως ανακριβή και προσπαθεί να συγκαλύψει μια απαράδεκτη ενέργεια του Υπουργού. Λυπούμαστε πολύ γι’ αυτό”.

Τέλος, ο Υπουργός Επικρατείας και Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Θεόδωρος Ρουσόπουλος, απαντώντας στις δηλώσεις του συντονιστή του ΠΑΣΟΚ για θέματα Δημόσιας Διοίκησης, Δικαιοσύνης και Δημόσιας Τάξης κ. Α. Παπαδόπουλου, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

”Το ΠΑΣΟΚ πρέπει να το πάρει απόφαση. Αυτή η κυβέρνηση είναι αποφασισμένη να ρίξει άπλετο φως στο σκάνδαλο του Χρηματιστηρίου”.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v