Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Νέο ενδοσυνεδριακό υψηλό στη Σοφοκλέους

Τίποτα, ούτε και το βραχυπρόθεσμο παιχνίδι μεταξύ ΟΤΕ-Cosmote, δεν μπορεί να... αναχαιτίσει την ανοδική φορά της αγοράς μας, η οποία διέσπασε το προηγούμενο ενδοσυνεδριακό υψηλό τρέχοντος έτους. Αποκαθίσταται η ισορροπία στη μετοχή της Cosmote, ενισχύεται η Αlpha, κερδίζουν έδαφος μετοχές εταιριών που ευνοούνται από τη μείωση του φορολογικού συντελεστή.

του Μιχαήλ Γελαντάλι

Προς την καταγραφή υψηλής τιμής έτους οδηγείται, έστω και με αναταράξεις, η αγορά.

Η κατάσταση ομαλοποιείται, παρά την αρχική ψυχρολουσία που προκάλεσε η κατακόρυφη υποχώρηση της μετοχής της Cosmote (έφθασε έως και το -8,4%), ως αποτέλεσμα του Μνημονίου με τον ΟΤΕ, ενώ αυτή τη στιγμή οι απώλειες στην Cosmote έχουν περιορισθεί αισθητά.

Στη μετοχή της Alpha, οι αγοραστές εμφανίζονται την τελευταία μισή ώρα προς τα 24,18 ευρώ, στην Εθνική προς τα 22,68 ευρώ, στη Eurobank προς τα 21,5, ενώ στον ΟΤΕ οι εντολές φτάνουν και πάλι προς τα 12,62 ευρώ.

Το ενδιαφέρον, όμως, είναι πως μετοχές εταιριών που φέρεται να ευνοούνται από τη μείωση των φορολογικών συντελεστών, όπως για παράδειγμα τα Ελληνικά Πετρέλαια, οι ΕΛΤΕΧ, ΕΥΔΑΠ, Αβαξ, ενισχύονται σταθερά.

Σύμφωνα με τη χθεσινή έκθεση της Eurocorp (δες σχετικό θέμα-Ποιοι ωφελούνται από μείωση φορολογίας), συγκεκριμένες μετοχές θα μπορούσαν να ευνοηθούν από αυτή τη διαδικασία.

Σε κάθε περίπτωση, μετά την αποκατάσταση της ισορροπίας και στη μετοχή της Cosmote, ενισχύεται και πάλι σταθερά η ανοδική τάση τόσο για τον FTSE-20 (προς τις 1.418 μονάδες) όσο και για το Γενικό (προς τις 2.560 μονάδες) και έπεται συνέχεια...

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v