Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

”Σηματωρός” η μετοχή του ΟΤΕ

Η κίνηση του ΟΤΕ να προχωρήσει σε αύξηση κεφαλαίου της Cosmote και κατ’ επέκταση της συμμετοχής του με την εισφορά των θυγατρικών Cosmofon και Globul και η ανακοίνωση των αποτελεσμάτων εννεαμήνου της Eurobank συνιστούν τις σημαντικές επιχειρηματικές εξελίξεις που θα δώσουν τον τόνο σήμερα στη Σοφοκλέους. Δεν θα πρέπει να αγνοηθεί η επιφυλακτική στάση των ευρωαγορών στην επανεκλογή Μπους στο Λευκό Οίκο.

του Μιχαήλ Γελαντάλι

Μόνο η κίνηση του ΟΤΕ, με ό,τι αυτή κρύβει σε επόμενη φάση, μπορεί να οδηγήσει την αγορά σήμερα στην καταγραφή υψηλής τιμής έτους.

Όσοι διάβασαν προσεκτικότερα το ”μνημόνιο συνεργασίας”, γνωρίζουν εν μέρει πώς κινείται ο Π. Βουρλούμης, θυμούνται την πρόταση αναδιάρθρωσης της Morgan Stanley από το Μάιο και το συνδυάζουν με την ανάλυση της Alpha Finance, όπου τίθεται τιμή-στόχος στα 15 ευρώ, έχουν έναν ισχυρότατο άξονα για να κινηθούν μεσοπρόθεσμα.

Σήμερα, εξάλλου, ανακοινώνει τα αποτελέσματα εννεαμήνου ο όμιλος της Eurobank, με την εκτίμηση αναλυτών να είναι θετική, σε βαθμό που δικαιολογεί υπεραντίδραση της μετοχής, κάτι που δικαιολογημένα συμβαίνει τις τελευταίες ημέρες με τη μετοχή της Πειραιώς ή παλαιότερα της Εμπορικής.

Η μικρή διόρθωση στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια είναι περισσότερο τεχνικής παρά ουσιαστικής μορφής και ακριβώς γι’ αυτό το λόγο δεν δικαιολογείται ο επηρεασμός της αγοράς μας.

Άλλωστε, οι συνεχείς, συχνότατες, επισκέψεις ξένων διαχειριστών, εκτιμητών και ξένων θεσμικών τις τελευταίες μέρες πραγματοποιούνται στο πλαίσιο της στενότερης και μεσομακροπρόθεσμης συνεργασίας τους με την κυβέρνηση.

Είναι προφανές πως οι ισχυρότατοι αυτοί παράγοντες επιμένουν να ενισχύουν τη θέση και τη συμμετοχή τους σε επιλεγμένες εταιρίες προσβλέποντας στις... δουλειές του 2005-2006.

Με την προϋπόθεση πως η όποια προσφορά στην υψηλή κεφαλαιοποίηση θα απορροφηθεί απρόσκοπτα στα πρώτα 15-20 λεπτά, θα πρέπει να αναμένεται συνέχεια της επιχειρούμενης ”μόχλευσης” σε τμήμα της μεσαίας – χαμηλότερης κεφαλαιοποίησης.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v