Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

”Διέσωσε τα κεκτημένα” η Σοφοκλέους

Μετά από ήπιες - σχετικά - διορθωτικές κινήσεις και εν αναμονή του εκλογικού αποτελέσματος στις ΗΠΑ, η Σοφοκλέους διατήρησε τα κεκτημένα κέρδη των τελευταίων ημερών σε μία συνεδρίαση ”ειδικών” συνθηκών, όπως χαρακτηρίσθηκε. Λειτούργησαν οι ”χρυσές εφεδρείες”, ενώ δικαιολογημένες κρίνονται οι διαθέσεις αποκόμισης κερδών.

του Α. Αναγνωστόπουλου



Συνεδρίαση ”ειδικών” συνθηκών, όσο τουλάχιστον ήταν σε εξέλιξη το εκλογικό αποτέλεσμα στις ΗΠΑ, με το διεθνές χρηματιστηριακό κλίμα συγκρατημένα θετικό και την εικόνα στην Σοφοκλέους να διακρίνεται για μικτές τάσεις.

Πράγματι για αρκετούς τίτλους της υψηλής κεφαλαιοποίησης παρατηρήθηκαν ρευστοποιήσεις που όμως δεν φάνηκε να ανησυχούν τους ισχυρούς ”παίκτες” που συνεχίζουν να τοποθετούνται εδώ και αρκετό καιρό και ουσιαστικά να ”ελέγχουν” την Αγορά, ενώ πάντα για την υψηλή κεφαλαιοποίηση έκαναν την εμφάνισή τους κάποιες ”εφεδρείες” που σίγουρα θα χρειαστούν για την περαιτέρω ”βόρεια” πορεία της Αγοράς.

Λίγο περισσότερο προβληματισμένοι αυτοί που ασχολούνται με την τεχνική ανάλυση, καθώς ο Δείκτης απέτυχε να κλείσει πάνω από τις 2554 μονάδες, κάτι που προκαλούσε ”ασφυξία” σε δανεισμένους και όσους έχουν θέσεις ”short” στην Αγορά Παραγώγων.

Από τις μετοχές υψηλής κεφαλαιοποίησης, που συνεχίζουν να διαμορφώνουν κλίμα και διαθέσεις, θετικότερος πρωταγωνιστής η Εμπορική, σημαντικά κέρδη για Πειραιώς, ΚΑΕ, ΟΠΑΠ, Τιτάνα, Coca-Cola, θετική μεταβολή για Cosmote, ΔΕΗ, Γερμανό, Βιοχάλκο, ενώ η Alpha Bank απορρόφησε τους κραδασμούς των ρευστοποιήσεων και έκλεισε αμετάβλητη.

Αντίθετα ”πυροβολήθηκε” από τους πωλητές ο ΟΤΕ (πλησίασε στα όρια σημαντικής αντίστασης των 12,70-12,80 ευρώ), σημαντικές απώλειες για ΗΥΑΤΤ, Αγροτική, Eurobank και αρνητική μεταβολή για Ελ. Πετρέλαια, Ελ. Τεχνοδομική, Εθνική (που όμως έδειξε να ελέγχει την κατάσταση και τις διαθέσεις των πωλητών, αφού ο όγκος της σημερινής πτωτικής συνεδρίασης ήταν σαφώς μικρότερος από χθες).

Ο Γενικός Δείκτης μετά τα πρώτα λεπτά έδειξε σαφώς πτωτικές διαθέσεις φθάνοντας μέχρι το χαμηλό των 2534,07 μονάδων, ανοδική προσπάθεια μέχρι το υψηλό ημέρας (2558,87) και τελικό κλείσιμο στις 2549,35 μονάδες με κέρδη 0,02%, ενώ ο τζίρος σχετικά ικανοποιητικός έφθασε τα 161,3 εκ. από τα οποία τα 19,4 αφορούσαν ”πακέτα”.

Ακριβώς στο ”νήμα” οι ανοδικές μετοχές (137) πέρασαν τις πτωτικές (132), όμως μόλις για 12 τίτλους τα κέρδη ξεπέρασαν το 5%.

Στις επιμέρους μετοχές, νέο υψηλό έτους για Multirama και Καλπίνη, κινητικότητα στην Αλουμύλ, προσπάθεια ανάκαμψης από τα χαμηλά για Δυναμική Ζωή και Χατζηιωάννου και νέα άνοδος για τον Βερνίκο, πολλές συναλλαγές και κέρδη για Intersonic και Ιμάκο (εδώ οι περισσότερες συναλλαγές στα 0,81 ευρώ), συνεχίζει ψηλότερα και ίσως χρειάζεται να προσεχθεί η Unibrain, ενώ και πάλι η Ελλάδος δικαίωσε όσους φαίνεται να διαθέτουν πολύ υψηλά ”οράματα” (!).

Oσον αφορά τις προσυμφωνημένες συναλλαγές, πραγματοποιήθηκαν, τέσσερα πακέτα των 60.000, 500.000, 150.000 και 150.000 τεμαχίων της Cosmote στα 14,20 ευρώ και δύο πακέτα των 39.040 και 50 τεμαχίων της ΔΕΗ στα 19,56 και 20 ευρώ αντίστοιχα.

Επίσης, ένα πακέτο 200.000 τεμάχια του ΟΤΕ στα 12,65 ευρώ, ένα πακέτο 36.140 τεμάχια της Γερμανός στα 20,78 ευρώ και μετά το πέρας της συνεδρίασης ένα πακέτο 41.140 τεμάχια της Alpha Bank στα 23,72 ευρώ και ένα πακέτο 100.000 τεμάχια της Eurobank στα 21,44 ευρώ.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v