Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Πειραιώς: Αναβάθμιση εκτιμήσεων προκρίνουν οι ΑΧΕ

Σε ανοδική αναθεώρηση των εκτιμήσεών τους για την Τράπεζα Πειραιώς προσανατολίζεται μερίδα χρηματιστηριακών, κατόπιν των αποτελεσμάτων εννεαμήνου που κατέγραψε στο εννεάμηνο του 2004 και σε συνάφεια με τις προβλέψεις τους, αναφέρουν στα πρωινά report τους. Πρώτο δείγμα γραφής από UBS, που ανεβάζει την τιμή-στόχο στα 14,1 ευρώ.

Πειραιώς: Αναβάθμιση εκτιμήσεων προκρίνουν οι ΑΧΕ
Σε ανοδική αναθεώρηση των εκτιμήσεών τους για την Τράπεζα Πειραιώς προσανατολίζεται μερίδα χρηματιστηριακών, κατόπιν των αποτελεσμάτων εννεαμήνου που κατέγραψε και σε συνάφεια με τις προβλέψεις τους, αναφέρουν στα πρωινά report τους. Πρώτο δείγμα γραφής καταθέτει η UBS, που ανεβάζει την τιμή-στόχο στα 14,1 ευρώ.

Αναλυτικότερα, η UBS σε έκθεσή της (2/11) θέτει νέα τιμή-στόχο τα 14,1 ευρώ, από 13 ευρώ προηγουμένως, διατηρώντας παράλληλα τη σύσταση ”buy 2”.

Με βάση τις νέες υψηλότερες εκτιμήσεις του διεθνούς οίκου, τα καθαρά κέρδη της τράπεζας το 2004 θα ανέλθουν στα 137 εκατ. ευρώ, ενώ για τα έσοδα οι αναλυτές της UBS κάνουν λόγο για 672 εκατ. ευρώ.

Παράλληλα, η UBS τονίζει ότι η Τράπεζα Πειραιώς διαπραγματεύεται 12 φορές τα εκτιμώμενα για το 2004 κέρδη.

Εξάλλου, η Marfin Analysis στο πρωινό report της (3/11) θεωρεί πιθανό να αναθεωρήσει προς τα πάνω τις προβλέψεις της για τα μεγέθη έτους της τράπεζας, δεν αναμένει όμως να μεταβληθεί δραστικά η τιμή- στόχος, ενώ δηλώνει ότι η ”neutral” θέση της παραμένει.

Η Σίγμα Χρηματιστηριακή, με βάση τις αναθεωρημένες εκτιμήσεις της προβλέπει αύξηση 38,5% για τα κέρδη ανά μετοχή της τράπεζας το 2004, ενώ για το επόμενο έτος εκτιμά ότι τα EPS θα ενισχυθούν με ρυθμό 20%.

Ανάλογα των εκτιμήσεών της χαρακτηρίζει τα αποτελέσματα εννεαμήνου της Τράπεζας Πειραιώς η Εγνατία Finance, υπογραμμίζοντας ότι επίκειται αναθεώρηση των εκτιμήσεών της για τα αποτελέσματα έτους.

Η Π&Κ Χρηματιστηριακή στο πρωινό report της (3/10) αναφέρει ότι θα προσαρμόσει τις προβλέψεις της ανάλογα, διατηρώντας την ”equalweight” σύστασή της.

Εξάλλου, η Eurobank Sec. στο πρωινό report της (3/11) χαρακτηρίζει τα καθαρά κέρδη της τράπεζας ανάλογα των προβλέψεών της και δηλώνει ότι παραμένει ουδέτερη.

Στο θέμα αναφέρονται επίσης Εθνική και Proton Χρηματιστηριακή, που μέσω των πρωινών report τους (3/11) κρίνουν τα μεγέθη εννεαμήνου 2004 της τράπεζας ως αναμενόμενα.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v