Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Οι αναλυτές για το 9μηνο της Eurobank (update 3)

Τους χαρακτηρισμούς ”ισχυρά”, αλλά και ”αντίστοιχα των εκτιμήσεων” συγκεντρώνουν τα αποτελέσματα εννεαμήνου της Eurobank εκ μέρους Ελλήνων και ξένων αναλυτών. Στα 25,5 από 24 ευρώ αναβάθμισε την τιμή-στόχο η UBS, ενώ τα 25,11 (από 20,98) ευρώ θέτει ως τιμή-στόχο η Σίγμα. Στα 24 ευρώ βελτιώνει την τιμή-στόχο η Eurocorp. Τι σχολιάζουν ακόμα Marfin, Π&Κ, Proton.

Οι αναλυτές για το 9μηνο της Eurobank (update 3)
Ως ”ισχυρά”, αλλά και ”αντίστοιχα του αναμενόμενου” χαρακτηρίζουν Έλληνες και ξένοι αναλυτές τα αποτελέσματα εννεαμήνου της Eurobank.

Σε αναβαθμίσεις της τιμής-στόχου προχώρησαν οι UBS και Σίγμα Χρηματιστηριακή. Ο ξένος οίκος αναβάθμισε στα 25,5 (από 24 ευρώ) την τιμή-στόχο, ενώ η Σίγμα έθεσε τον πήχη στα 25,11 από 20,98 ευρώ.

Η μετοχή της τράπεζας ”έκλεισε” συνεδρίαση της Παρασκευής στα 22,56 ευρώ (άνοδος 4,54%).

Συγκεκριμένα, η UBS σε έκθεσή της με ημερομηνία 4 Νοεμβρίου, διατηρεί τη σύσταση ”buy”, ενώ κάνει λόγο για βελτίωση της ορατότητας σε ό,τι αφορά τη λειτουργική κερδοφορία της τράπεζας και την επιτυχία του μοντέλου λειτουργίας της.

Εξάλλου, βελτιώνει στα 24 ευρώ την τιμή για τη μετοχή της EFG Eurobank η Eurocorp Χρηματιστηριακή σε έκθεσή της (05/11), υποβαθμίζοντας παράλληλα τη σύσταση σε ”Hold”.

Για το 2004 η χρηματιστηριακή εκτιμά ότι τα κέρδη ανά μετοχή της Eurobank θα ανέλθουν στα 1,21 ευρώ.

H Π&Κ, στο πρωινό της report, πέραν του ότι χαρακτηρίζει ”ισχυρά” τα αποτελέσματα εννεαμήνου της τράπεζας, στέκεται ιδιαίτερα στα λειτουργικά έσοδα και στα λειτουργικά κέρδη τρίτου τριμήνου, τα οποία όπως επισημαίνει εμφάνισαν τριμηνιαίο ιστορικό υψηλό.

Επίσης, η χρηματιστηριακή επισημαίνει την ισχυρή ανάπτυξη των πωλήσεων, τη σημαντική αύξηση των καθαρών εσόδων από τόκους και προμήθειες, την καλπάζουσα και επιταχυνόμενη δανειακή επέκταση και τη μικρή επιβράδυνση που εμφάνισε η αύξηση του κόστους.

Κατά την εκτίμηση της Π&Κ, οι επιδόσεις των λειτουργικών κερδών και εσόδων, η ισχυρή και καλής ποιότητας κερδοφορία, σε συνδυασμό με τους υγιείς χρηματοοικονομικούς δείκτες και τις προοπτικές για τα επόμενα δύο χρόνια, θα συνεχίσουν να προσελκύουν επενδυτές. Η χρηματιστηριακή τονίζει πως θα επανεξετάσει τις εκτιμήσεις της και την τιμή-στόχο, ενώ διατηρεί τη σύσταση ”overweight”.

Ισχυρά” χαρακτηρίζει η Marfin τα αποτελέσματα της Eurobank, ενώ προαναγγέλλει ότι θα προχωρήσει σε ανακατάταξη των εκτιμήσεών της. Αν και η χρηματιστηριακή αναγνωρίζει τα οφέλη που θα έχουν οι φοροελαφρύνσεις στα μεγέθη της Eurobank, εκτιμά ότι αυτά δεν πρόκειται να είναι εξαιρετικά σημαντικά, αφού ήδη η τράπεζα απολαμβάνει ευνοϊκή φορολογία.

”Αν και αναβαθμίζουμε τις εκτιμήσεις μας ώστε να περιλάβουμε τις φοροαπαλλαγές, σε συνέχεια του ράλι της μετοχής (περίπου 40% από την αρχή του έτους) και καθώς δεν βλέπουμε άλλους καταλύτες για ανοδική αναθεώρηση σε ό,τι αφορά την κερδοφορία, είναι πιθανόν να αλλάξουμε τη σύστασή μας σε ”neutral”, αν και διατηρούμε θετική στάση έναντι της διοίκησης της τράπεζας και των θεμελιωδών της μεγεθών”, αναφέρει η Marfin.

H Σίγμα, από την πλευρά της, προχωρά σε σημαντική αναβάθμιση της τιμής-στόχου για τη Eurobank, από τα 20,98 ευρώ στα 25,11 ευρώ, ενώ αναθεωρεί τις εκτιμήσεις της για τα κέρδη ανά μετοχή της τράπεζας στα έτη 2004, 2005 και 2006, κατά 7%, 12% και 15% αντίστοιχα, προκειμένου να αποδοθεί η διαρκής ανάπτυξη των δραστηριοτήτων της, οι βελτιωμένες προοπτικές των εργασιών της στη ΝΑ Ευρώπη, αλλά και οι επιδράσεις από τη χαμηλότερη φορολογία.

Εξάλλου, ”αντίστοιχα των εκτιμήσεών της”, αλλά και αυτών της αγοράς, χαρακτηρίζει η Proton τα αποτελέσματα εννεαμήνου της Eurobank.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v