Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Χορεύοντας πάνω από τις 2.600 μονάδες

Σε Eurobank, ΕΛΤΕΧ, Πειραιώς, ΟΤΕ, αλλά και Εθνική, Intracom και ΚΑΕ επικεντρώνεται το βραχυπρόθεσμο ενδιαφέρον των ισχυρών παικτών, με αποτέλεσμα ο FTSE-20 να εκτινάσσεται στις 1.458 μονάδες, παρασύροντας τον Γενικό υψηλότερα και των 2.600 μονάδων.

του Μιχαήλ Γελαντάλι

Σε Eurobank, ΕΛΤΕΧ, Πειραιώς, ΟΤΕ, αλλά και Εθνική, Intracom και ΚΑΕ επικεντρώνεται και το βραχυπρόθεσμο ενδιαφέρον των ισχυρών παικτών.

Για διάφορους και διαφορετικούς λόγους υπεραντιδρούν περίπου οι μισές από τις μετοχές του FTSE-20, εκτινάσσοντάς τον προς τις 1.452 μονάδες και παρασύροντας το Γενικό υψηλότερα και των 2.600 μονάδων.

”Τι ωραία που είναι με παρέα στον... αέρα των 2.600 και κάτι μονάδων”, είπε χαρακτηριστικά γνωστός χρηματιστηριακός παράγοντας βλέποντας τη συστράτευση όλων των... δυνάμεων.

Όλα αυτά με κατακόρυφη αύξηση των συναλλαγών, καθώς οι πράξεις σε Alpha, Cosmote, Eurobank, Εθνική, ΕΛ.ΠΕ., ΕΛΤΕΧ, ΟΤΕ, ΟΠΑΠ, Πειραιώς είχαν ξεπεράσει μετά τα πρώτα 20 λεπτά τα 200 ”χτυπήματα”.

Η σχέση ανοδικών – πτωτικών διαμορφώνεται στο περίπου 3,5 προς 1, με τον αέρα της ”μόχλευσης” να ”φουσκώνει”, με απόδοση μεγαλύτερη του 2% περί τις 67 μετοχές.

Όμως, παρά την ξεκάθαρα ανοδική φορά αγοράς και επιμέρους μετοχών απαιτείται σχετική προσοχή σε ό,τι αφορά τις βραχυπρόθεσμες κινήσεις, κυρίως σε μετοχές εταιριών με υψηλό συντελεστή beta.

Με βάση τις συναλλαγές, βραχυμεσοπρόθεσμα έχει διαμορφωθεί (ή διαμορφώνεται) για τις μετοχές των Ευρωφάρμα, Περσεύς, LogicDIS, ΝΕΛ, Πουλιάδης, Εθνική Ακινήτων, ΕΛΤΕΧ, ΔΟΛ, Τεγόπουλος, Άκτωρ, Fanco, Μαΐλλης, Ιατρικό Αθηνών, Κλωνατέξ, Λύκος, Εθνική Ασφαλιστική, Φοίνιξ, Ελμέκ, Αγροτική Τράπεζα, Info-Quest, Notos, Iασώ Σαράντης, Νάουσα, Lannet, Delta Singular και βεβαίως τα ΕΧΑΕ.

Για τη μετοχή των ΕΧΑΕ είναι προφανές πως με κατακόρυφη αύξηση των συναλλαγών η προσέγγιση της τιμής-στόχου των 8 ευρώ αποτελεί τυπική διαδικασία.

Για τη συνέχεια θα ήταν επιθυμητή η μικρής έκτασης κατοχύρωση, κυρίως βραχυπρόθεσμων κερδών, για να επιβεβαιωθεί το πραγματικό περιθώριο ζήτησης των όλων και περισσότερων αγοραστών.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v