Το πνεύμα πρόθυμο, η σαρξ ασθενής…

Το πνεύμα πρόθυμο, αλλά η σαρξ ασθενής ακόμη, μέχρι στιγμής τουλάχιστον, στον τραπεζικό κλάδο. Εν αμφιβόλω και αδύναμη η προσπάθεια αντίδρασης, δεν δημιουργεί αρκετές ενδείξεις για ενδεχόμενη άμεση μεταστροφή της τάσης. Κινητικότητα στον χώρο των μετάλλων, με κέρδη για Βιοχάλκο και Αλουμίνιον της Ελλάδος.

του Μιχαήλ Γελαντάλι

Προσπαθούν, αλλά μέχρι στιγμής δεν πείθουν. Αναιμική η αρχική αντίδραση δείχνει να προβληματίζει, καθώς ο Γενικός Δείκτης δεν κατάφερε να κρατήσει για πολύ τις 2.304 μονάδες.

Μετά την πρώτη ώρα συνεδρίασης αρχικά η μετοχή της Εμπορικής και στη συνέχεια της Εθνικής ”γύρισαν” σε αρνητικό έδαφος από την υψηλή τιμή των 17,64 και 17,56 ευρώ αντίστοιχα.

Οι συναλλαγές δεν ήταν πολλές, δεν ήταν όμως και λίγες, ειδικότερα στην περίπτωση της Εμπορικής, εάν συνεκτιμηθούν ο τζίρος και το ποσοστό απωλειών των τελευταίων δύο συνεδριάσεων.

Η μετοχή της Eurobank στα 17,80 ευρώ, ενώ η μετοχή του ΟΠΑΠ κινείται μεταξύ 15,09-16,06 ευρώ, παρά την αναβάθμιση της τιμής-στόχου από τη UBS. Οριακά στα 10-10,04 ευρώ η μετοχή του ΟΤΕ, με τις Βιοχάλκο και Αλουμίνιον να εμφανίζουν ενδιαφέρον λόγω των εξελίξεων (δες σχετικό θέμα για Alcan).

Η μεταβολή του ΜΚ40 εμφανίζεται μέχρι στιγμής περίπου ισοδύναμη αυτής του FTSE 20, καθώς ενισχύονται οι μετοχές των ΔΟΛ, Εθνικής Ακινήτων και Ασφαλιστικής, Επιχειρήσεων Αττικής, Ιατρικού, Ιντραλότ και ΣΙΔΕΝΟΡ.

Η μετοχή της Αλουμίνιον Ελλάδος κυμαίνεται μεταξύ 12,64-12,96 ευρώ, ενώ μέχρι τις 11:50 είχαν πραγματοποιηθεί 90 πράξεις, οι δε συναλλαγές έφταναν τα περίπου 14.000 τεμάχια. Η συνέχεια προβλέπεται ενδιαφέρουσα, αν και δύσκολη, με τις μέχρι τώρα υπάρχουσες ενδείξεις.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v