”Εσπασε” το φράγμα των 2.300 στο Χ.Α.

Κάτω από το ψυχολογικό φράγμα των 2.300 μονάδων ”γλιστράει” η αγορά, επηρεασμένη από το αρνητικό διεθνές κλίμα και τις υψηλές τιμές του πετρελαίου. Οι πιέσεις ξεκινούν από την υψηλή κεφαλαιοποίηση και εξαπλώνονται σε όλο το εύρος του ταμπλό. Χαμηλό τρέχοντος έτους για Alpha - Εμπορική.

του Α. Αναγνωστόπουλου

”Γλιστράει” ο Δείκτης κάτω από το ψυχολογικό φράγμα των 2.300 μονάδων, επηρεασμένος από το αρνητικό διεθνές κλίμα και τις πιέσεις που ξεκινούν από την υψηλή κεφαλαιοποίηση και εξαπλώνονται σε όλο το εύρος του ταμπλό.

Είναι ενδεικτικό ότι ο FTSE καταγράφει απώλειες 1,44% έχοντας διασπάσει καθοδικά την τεχνική στήριξη των 1.220 μονάδων (επόμενη στήριξη στις 1.200 μονάδες). Επίσης, στο 1,22% οι απώλειες για τον δείκτη τηλεπικοινωνιών και στο 1,75% οι απώλειες του τραπεζικού δείκτη.

Από τις δεικτοβαρείς μετοχές με οριακά θετικό πρόσημο διασώζονται μόνο Γερμανός και Motor Oil, ενώ σημαντικότατες απώλειες καταγράφουν οι Βιοχάλκο, Coca-Cola, Ελλ. Πετρέλαια, Ελλ. Τεχνοδομική, Ιντρακόμ, ΟΤΕ (δείχνει προς στιγμήν να χάνει τη μάχη των 10 ευρώ υποχωρώντας χαμηλότερα).

Εξάλλου, Alpha, Εμπορική (και οι δύο σε νέο χαμηλό τρέχοντος έτους), Εθνική, Eurobank και Πειραιώς σημειώνουν απώλειες, ενώ η αναλογία ανοδικών/πτωτικών διαμορφώνεται σε 1 προς 7.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v