ΑΧΕ: Το βλέμμα στραμμένο στις ξένες αγορές

Η πορεία των ξένων αγορών, οι τιμές του πετρελαίου, τα αποτελέσματα εξαμήνου των εταιριών, αλλά και οι ροές ξένων κεφαλαίων θα αποτελέσουν τους παράγοντες που θα ”δώσουν” τον τόνο στη σημερινή συνεδρίαση της Σοφοκλέους.

ΑΧΕ: Το βλέμμα στραμμένο στις ξένες αγορές
Τι εκτιμάται για σήμερα: Στις ροές ξένων κεφαλαίων αναφέρεται η Εθνική ΑΧΕ στο πρωινό report της, καθώς εκτιμά πως θα είναι κρίσιμες για την πορεία της αγοράς.

Επιφυλακτικά εκτιμά η Marfin Analysis πως θα ανοίξουν σήμερα οι ευρωπαϊκές αγορές, μετά τη χθεσινή πτωτική κίνηση των αμερικανικών αγορών.

Επίσης, η Marfin Analysis εκτιμά πως η μετοχή της Intralot ενδέχεται να βρεθεί στο επίκεντρο της προσοχής, καθώς διαπραγματεύεται ”ελκυστικά” 8,9 φορές τα εκτιμώμενα κέρδη του 2004.

Από την πλευρά της η Σίγμα Securities εκτιμά πως οι τάσεις μεταβλητότητας που έχουν παρατηρηθεί ενδέχεται να συνεχιστούν στο πλαίσιο των εταιρικών ανακοινώσεων εξαμήνου των ξένων εταιριών, της αύξησης στην τιμή του πετρελαίου, αλλά και της γενικότερης επενδυτικής ψυχολογίας.

Η Eurobank Securities αναφέρει πως η Σοφοκλέους θα επιχειρήσει σήμερα να διατηρήσει τα χθεσινά κέρδη της, αν και όπως επισημαίνει η ψυχολογία που επικρατεί στις ξένες αγορές ενδέχεται να δυσκολέψει την προσπάθεια.

Εξάλλου, η Εγνατία ΑΧΕ αναφέρει πως ενδέχεται να παρατηρηθούν τάσεις αποκόμισης κερδών στις αγορές, στο πλαίσιο της ανόδου των τιμών του πετρελαίου, αλλά και ως αποτέλεσμα της πτώσης της καταναλωτικής δαπάνης στις ΗΠΑ.

Η Εγνατία ΑΧΕ εκτιμά πως η Σοφοκλέους αναμένεται να ακολουθήσει την πορεία των ξένων αγορών, ελλείψει σημαντικών εγχώριων επιχειρηματικών εξελίξεων, ενώ συμπληρώνει πως σε γενικές γραμμές η αγορά θα παραμείνει σε περιορισμένη διακύμανση μεσοπρόθεσμα.

Τι έγινε χθες: Ο Γενικός Δείκτης σημείωσε άνοδο 0,91% κατά τη χθεσινή συνεδρίαση, κλείνοντας στα υψηλά ημέρας, και συγκεκριμένα στις 2.330 μονάδες, αναφέρει η Marfin Analysis, που συμπληρώνει πως η μετοχή της Βιοχάλκο βρέθηκε σε υπεραπόδοση κερδίζοντας πάνω από 6%.

* Τα reports των ΑΧΕ για τη σημερινή συνεδρίαση δημοσιεύονται στη δεξιά στήλη ”Συνοδευτικό Υλικό”.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v