Οι αγορές… καίνε

Η επιβάρυνση του κλίματος στις διεθνείς αγορές χρήματος και πετρελαίου αναδεικνύει και πάλι την αδυναμία δεικτοβαρών μετοχών του FTSE-20. Ελάχιστες οι μετοχές που επιπλέουν, με τον Γενικό Δείκτη μέχρι στιγμής να ανθίσταται πάνω από τις 2.300 μονάδες.

του Μιχαήλ Γελαντάλι

Μετά τη χθεσινή ανάπαυλα των πωλήσεων επανέρχονται οι πιέσεις - ρευστοποιήσεις σε συγκεκριμένες μετοχές του FTSE-20. Ο συγκεκριμένος δείκτης μπορεί μέχρι στιγμής να κυμαίνεται υψηλότερα των 1.220 μονάδων, πλην όμως η πορεία συγκεκριμένων μετοχών φανερώνει εγγενείς αδυναμίες.

Η μετοχή της Alpha Bank κινείται σταθερά χαμηλότερα της τιμής στήριξης των 19,5 ευρώ, κοντά στο χαμηλό επίπεδο έτους, με ελάχιστη τιμή, μέχρι στιγμής, για σήμερα τα 19,06 ευρώ.

Το ανησυχητικό είναι πως η χθεσινή αντίδραση τραπεζικών μετοχών δεν αποδόθηκε στην επανεργοποίηση κάποιων ξένων επενδυτών, αλλά σε κίνηση ημεδαπών θεσμικών χαρτοφυλακίων.

Δεδομένου του κλίματος στις αγορές, θεωρείται πιθανότερο το ενδεχόμενο να δοκιμαστούν –ίσως με εντονότερο ρυθμό- συγκεκριμένες μετοχές του FTSE-20.

Σε αυτή την περίπτωση η στήριξη των 2.300 μονάδων μπορεί να δοκιμαστεί και πάλι.

Η σχέση ανοδικών/καθοδικών διαμορφώνεται στο περίπου 1 προς 6, ενώ μεταξύ των ελάχιστων μετοχών των οποίων ενισχύεται η τιμή συμπεριλαμβάνονται οι Κυριακίδης, MLS, Αλουμίνιον της Ελλάδος, Flexopack, Ηλεκτρονική Αθηνών, Λιβάνης, Γερμανός, Τρ. Κύπρου, Ρόκας, Elinoil, Πλαίσιο, ΚΑΕ και ΟΠΑΠ.

Οι μετοχές που για τον ένα ή τον άλλο λόγο παραμένουν στο επίκεντρο του επιχειρηματικού ενδιαφέροντος (Ρόκας, Αλουμίνιοn, Βαρυτίνης) ακολουθούν πορεία σαφώς καλύτερη από αυτή της αγοράς.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v