ΑΧΕ:”Στήριξη” από ξένες αγορές θα ”ζητήσει” το ΧΑ

Με τις ξένες αγορές να συνεχίζουν να διαδραματίζουν καθοριστικό ρόλο, οι αναλυτές εκτιμούν πως η Σοφοκλέους αναμένεται να κινηθεί με σταθεροποιητικές τάσεις, ενώ μερίδα εξ αυτών δεν αποκλείει και τεχνική αντίδραση. Στο επίκεντρο η Eurobank.

ΑΧΕ:”Στήριξη” από ξένες αγορές θα ”ζητήσει” το ΧΑ
Τι εκτιμάται για σήμερα: Από τις ξένες αγορές εκτιμά η Εθνική ΑΧΕ πως θα αναζητήσει την κατεύθυνση η Σοφοκλέους.

Ανάλογα με τις ευρωπαικές αγορές εκτιμά η Marfin Analysis πως θα κινηθεί η Σοφοκλέους κατά τη σημερινή συνεδρίαση, ενώ όπως επισημαίνει δεν αποκλείεται και το ενδεχόμενο τεχνικής αντίδρασης.

Επίσης, η Marfin Analysis συμπληρώνει πως η μετοχή της Eurobank αναμένεται να βρεθεί στο επίκεντρο του επενδυτικού ενδιαφέροντος, εν όψει της ανακοίνωσης των αποτελεσμάτων πρώτου εξαμήνου σήμερα μετά τη λήξη της συνεδρίασης.

Η Marfin Analysis εκτιμά πως η Eurobank θα παρουσιάσει αύξηση 41% στα καθαρά κέρδη, καθώς τα τοποθετεί στα 163,2 εκατ. ευρώ.

Επίσης, και η Σίγμα Securities εκτιμά πως η μετοχή της Eurobank ενδέχεται να προσελκύσει το αγοραστικό ενδιαφέρον εν όψει των αποτελεσμάτων εξαμήνου, ενώ παράλληλα σημειώνει πως η νευρικότητα παραμένει στις αγορές, καθώς οι επενδυτές δεν φαίνονται διατεθειμένοι να φέρουν ”φρέσκο” χρήμα στις αγορές στην παρούσα φάση.

Εξάλλου, η Eurobank Securities σημειώνει πως η αγορά πιθανότατα θα προσπαθήσει να σταθεροποιηθεί στα τρέχοντα επίπεδα, με την προϋπόθεση όμως ότι και οι ευρωπαϊκές αγορές θα υποστηρίξουν αυτή την προσπάθεια.

Από την πλευρά της η Εγνατία ΑΧΕ σημειώνει πως οι περισσότερες πιέσεις κατά τη χθεσινή συνεδρίαση προήλθαν από τραπεζικές μετοχές όπου η αποκόμιση κερδών έχει οδηγήσει τις τιμές των τίτλων σε ελκυστικά επίπεδα.

Σε αυτό το πλαίσιο η Εγνατία ΑΧΕ συμπληρώνει πως το αγοραστικό ενδιαφέρον για τραπεζικούς τίτλους ενδέχεται να αναζωπυρωθεί στα τρέχοντα ή σε οριακά χαμηλότερα επίπεδα, προσφέροντας ως εκ τούτου στήριξη και στο υπόλοιπο ταμπλό.

Τι έγινε χθες: Με πτώση 1,44% και αυξημένους όγκους συναλλαγών έκλεισε χθες ο Γενικός Δείκτης, σημειώνει η Marfin Analysis, που συμπληρώνει πως η μετοχή της Εμπορικής Τράπεζας υποχώρησε κατά 5,26%, ενώ οι τίτλοι των Εθνικής και Alpha Bank έκλεισαν με απώλειες υψηλότερες του 2%.

* Τα reports των ΑΧΕ για τη σημερινή συνεδρίαση δημοσιεύονται στη δεξιά στήλη ”Συνοδευτικό Υλικό”.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v