Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Π&Κ: Αύξηση 17,1% στα κέρδη 6μήνου του watch list

Αύξηση 17,1% εκτιμά η Π&Κ ΑΧΕΠΕΥ πως θα παρουσιάσουν τα κέρδη προ φόρων και μετά δικαιωμάτων μειοψηφίας των 33 εταιριών που συμπεριλαμβάνονται στο watch list της στο α’ 6μηνο, ενώ παράλληλα μειώνει την τιμή-στόχο για τη μετοχή της ΕΧΑΕ στα 7,27 ευρώ. Εκτιμά πάντως πως το ενδιαφέρον των επενδυτών έχει επικεντρωθεί στους Ολυμπιακούς Αγώνες.

Π&Κ: Αύξηση 17,1% στα κέρδη 6μήνου του watch list
Κατά 17,1% εκτιμά η Π&Κ ΑΧΕΠΕΥ πως θα αυξηθούν τα κέρδη προ φόρων και μετά δικαιωμάτων μειοψηφίας για το σύνολο των 33 εταιριών που συμπεριλαμβάνονται στο watch list της στο πρώτο εξάμηνο του 2004 17,1% διαμορφούμενα στα 3 δισ. ευρώ, συγκριτικά με 2,56 δισ. ευρώ της αντίστοιχης περυσινής περιόδου.

Η χρηματιστηριακή, στο Preview του πρώτου εξαμήνου με ημερομηνία 4 Αυγούστου 2004, συμπληρώνει πως την ίδια στιγμή τα EBIT (εξαιρουμένων των τραπεζών) αναμένεται να ενισχυθούν κατά 3,9%, στα 2,41 δισ. ευρώ, έναντι 2,32 δισ. ευρώ του πρώτου εξαμήνου του 2003, με τον τζίρο για το σύνολο των 33 εταιριών του watch list να διαμορφώνεται στα 20,18 δισ. ευρώ, από 18,27 δισ. ευρώ πέρυσι, που αντιστοιχεί σε αύξηση 10,3%.

Επίσης, η χρηματιστηριακή αναφέρει πως στο πλαίσιο της ανακοίνωσης των αποτελεσμάτων πρώτου εξαμήνου 2004 μειώνει την τιμή-στόχο για τη μετοχή της ΕΧΑΕ από τα 8 ευρώ, στα 7,27 ευρώ, διατηρώντας τη σύσταση ”overweight”.

Πάντως, η Π&Κ ΑΧΕΠΕΥ σημειώνει πως οι επενδυτές έχουν στρέψει το βλέμμα τους στους Ολυμπιακούς Αγώνες, καθώς όπως επισημαίνει τα αποτελέσματα εξαμήνου και οι αποτιμήσεις ορισμένων εταιριών δικαιολογούν μια θετική αντίδραση.

Παράλληλα, σημειώνει πως οι επενδυτές συγκρατούν το αγοραστικό τους ενδιαφέρον εν όψει της τελετής έναρξης των Ολυμπιακών Αγώνων.

Εξάλλου, συμπληρώνει η Π&Κ ΑΧΕΠΕΥ, τα αποτελέσματα εξαμήνου και οι αποτιμήσεις εταιριών όπως της Alpha Bank δικαιολογούν μια θετική αντίδραση.

Τα μάτια όλων, λοιπόν, σύμφωνα με τη χρηματιστηριακή, είναι στραμμένα στους Ολυμπιακούς Αγώνες.

Σε ό,τι αφορά τη σύνθεση του χαρτοφυλακίου, η χρηματιστηριακή διατηρεί την άποψή της για τοποθέτηση σε μετοχές κατά 75%, το 42,5% εκ του οποίου να αφορά σε ξένους τίτλους.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v