Ο Τύπος της Πέμπτης

Στο κλείσιμο νέων εκκρεμών υποθέσεων που σχεδιάζει το υπουργείο Οικονομικών, στη συνεχιζόμενη άνοδο των τιμών του πετρελαίου, στο 10% της HFD που φέρεται να έχουν αποκτήσει οι Επιχειρήσεις Αττικής, αλλά και στον τουρισμό αναφέρονται, μεταξύ άλλων, τα πρωτοσέλιδα του Τύπου της Πέμπτης.

Ο Τύπος της Πέμπτης
Στο κλείσιμο νέων εκκρεμών υποθέσεων που σχεδιάζει το υπουργείο Οικονομικών, στη συνεχιζόμενη άνοδο των τιμών του πετρελαίου, στο 10% της HFD που φέρεται να έχουν αποκτήσει οι Επιχειρήσεις Αττικής, αλλά και στον τουρισμό αναφέρονται, μεταξύ άλλων, τα πρωτοσέλιδα του Τύπου της Πέμπτης.

Φορολογικές Ρυθμίσεις: Το υπουργείο Οικονομικών, στην προσπάθεια τόνωσης των δημοσίων εσόδων, τα οποία παρουσιάζουν σημαντική υστέρηση, σχεδιάζει και το κλείσιμο 700.000 εκκρεμών υποθέσεων που αφορούν κληρονομιές, δωρεές και γονικές παροχές, επισημαίνει Το Βήμα.

Νέες πηγές εσόδων που θα στηρίζουν τον ”εξαντλημένο” προϋπολογισμό αναζητά το οικονομικό επιτελείο σύμφωνα με την Καθημερινή, που σημειώνει πως το υπουργείο Οικονομίας σχεδιάζει να προωθήσει στις αρχές Σεπτεμβρίου στη Βουλή μια ακόμα ρύθμιση που αφορά ένα εκατομμύριο εκκρεμείς υποθέσεις ακινήτων.

Αλογοσκούφης: Στις δηλώσεις του υπουργού Οικονομίας Γιώργου Αλογοσκούφη ότι το management λιμανιών και αεροδρομίων θα ανατεθεί σε ιδιώτες αναφέρεται η Ημερησία.

Ελλείμματα: Για πολιτικό καβγά όσον αφορά στα ελλείμματα κάνει λόγο Το Βήμα, σύμφωνα με το οποίο το ΠΑΣΟΚ μιλά για επικείμενη λιτότητα.

Στο 4,2% του ΑΕΠ διαμορφώνεται τελικά το τέσσερις φορές αναθεωρημένο δημοσιονομικό έλλειμμα του 2003, με βάση και τα αποτελέσματα της δεύτερης φάσης της δημοσιονομικής απογραφής, τονίζει η Ναυτεμπορική.

Βιομήχανοι: Νέο κύμα ακρίβειας βλέπουν οι βιομήχανοι σε περίπτωση που συνεχιστεί η άνοδος των τιμών του πετρελαίου και τον Αύγουστο, επισημαίνει Το Βήμα.

Επενδυτές: Οι Έλληνες επισκέπτονται τις τράπεζες μόνο για να αποπληρώσουν τις υποχρεώσεις τους και όχι για να χρησιμοποιήσουν κάποια από τα επενδυτικά προγράμματα που διαθέτουν, τονίζει το Κέρδος.

Πετρέλαιο: Στα όρια συναγερμού βρίσκεται πλέον η διεθνής οικονομία, εξαιτίας της συνεχιζόμενης ανόδου της τιμής του πετρελαίου, τονίζει η Καθημερινή, ενώ το Κέρδος κάνει λόγο για ”άνετη πτήση” του ”μαύρου χρυσού” προς τα 45 δολάρια το βαρέλι.

ΔΝΤ: Η παγκόσμια ανάκαμψη είναι ισχυρή παρά την άνοδο των τιμών του πετρελαίου, εκτιμά ο επικεφαλής του ΔΝΤ Ροντρίγκο Ράτο, ο οποίος προέβλεψε ότι η ανάπτυξη της παγκόσμιας οικονομίας το 2004 πιθανώς θα ξεπεράσει το 4,6%.

2004: Την κινητή περιουσία του ”2004” καταγράφουν αναφέρει Το Βήμα, που παράλληλα σημειώνει τι θα δωρίσουν και σε ποιους μετά τους Αγώνες.

Τουρισμός: Με συνολικό προϋπολογισμό 31,9 εκατ. ευρώ προκηρύχθηκε ο διεθνής διαγωνισμός για την επιλογή του αναδόχου που θα αναλάβει το σχεδιασμό, την παραγωγή και την υλοποίηση μεγάλης καμπάνιας για την προβολή του ελληνικού τουρισμού στις ξένες αγορές το 2005.

Η Ημερησία τονίζει πως για το 2005 ρίχνουν τις τιμές στα ξενοδοχεία κατά 20%, ενώ συμπληρώνει πως προβλέπεται ότι θα έρθουν ακόμη λιγότεροι τουρίστες.

Εθνική: Μετά τον τομέα των ασφαλειών η διοίκηση της Εθνικής Τράπεζας προχωρεί στη ριζική αναδιάρθρωση του asset management, τομέας που εκτιμάται πως εμφανίζει μεγάλα περιθώρια ανάπτυξης, επισημαίνει η Καθημερινή.

Hellas Flying Dolphins: Στο προσκήνιο επανέρχεται η ακτοπλοΐα μετά την έντονη κινητικότητα που καταγράφεται στην αλλαγή της μετοχικής βάσης σημαντικών εταιριών του κλάδου όπως η Hellas Flying Dolphins, στην οποία σύμφωνα με τις μέχρι τώρα ενδείξεις απέκτησε σημαντικό ποσοστό ο όμιλος Αττικής του κ. Περικλή Παναγόπουλου, τονίζει Το Βήμα.

Στο κ. Π. Παναγόπουλο των Επιχειρήσεων Αττικής πέρασε σύμφωνα με τη Ναυτεμπορική το 10% της HFD, υπό την αίρεση ότι έως τις 16 Αυγούστου θα έχουν αποκτηθεί και άλλα μετοχικά πακέτα.

Κλωστήρια Ναούσης: Σε νέα 24ωρη απεργία προχωρεί σήμερα το Εργατικό Κέντρο Νάουσας, καθώς δεν διαφαίνεται συμφωνία για τη σύναψη δανείου του ομίλου Λαναρά με τις τράπεζες και κατά συνέπεια δεν ξεκίνησε η επαναλειτουργία των Κλωστηρίων Ναούσης.

Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο: Κάμψη κερδών θα παρουσιάσει στο 2004 το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο σύμφωνα με την εφημερίδα Χρηματιστήριο, που συμπληρώνει πως από την άλλη τα κέρδη παραμένουν σε υψηλά επίπεδα, ενώ παράλληλα κάνει λόγο και για ”υψηλό” μέρισμα.

Αποτελέσματα Εξαμήνου: Στα αποτελέσματα εξαμήνου των Τράπεζας Αττικής, Αλουμίνιον της Ελλάδος, Νεοχημικής, Ιμακό και Ακρίτας αναφέρεται ο οικονομικός Τύπος της Πέμπτης.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v