Ενδιαφέρον με... ”σταγονόμετρο”

Συναλλαγές περιορισμένες σε μια τυπική συνεδρίαση ”ανύπαρκτου ενδιαφέροντος”. Σε λίγες -το πολύ 20- μετοχές περιορίζεται το όποιο ”διαδικαστικό ενδιαφέρον”, ενώ αδιευκρίνιστη παραμένει η βραχυπρόθεσμη τάση.

Δεν καταλαβαίνει από Euro 2004 και... Εθνικές η Σοφοκλέους. Με συναλλαγές που παραπέμπουν σε αρνητικό επίπεδο τζίρου, οι όποιες κινήσεις που ξεχωρίζουν περιορίζονται σε μερικές μόνο μετοχές.

Ο Γενικός Δείκτης, παρά τις απώλειες, κινείται μεταξύ 2.325 και αρχικά υψηλής τιμής των 2.340 μονάδων, ενώ η σχέση ανοδικών προς πτωτικές έχει διαμορφωθεί από τις 13.00 και μετά σταδιακά στο 1/4.

Μετοχές που κυρίως λόγω συναλλαγών ξεχωρίζουν είναι οι ΟΠΑΠ, ΔΕΗ, Cosmote, 3Ε και Εθνική, από την υψηλή κεφαλαιοποίηση. Από τη μεσαία, συγκριτικά αξιόλογες συναλλαγές σημειώνονται στις μετοχές των ΔΕΣΙΝ, Elbisco, ΔΟΛ, ΕΧΑΕ, Βωβός, Ιατρικό Αθηνών και ΕΠΑΤΤ.

Από τις μετοχές που συνεχίζουν να αντιδρούν, χαρακτηριστικότερες είναι οι περιπτώσεις των Δέλτα Project (5,82 ευρώ), Κεραμείων Αλλατίνη (0,84 ευρώ), Autohellas (3,3 ευρώ), Μοχλός, Μεσοχωρίτης, ΕΛΒΕ, Εικόνα-Ηχος και ορισμένων ακόμη.

Από τεχνικής πλευράς, με συναλλαγές 30-35 εκατ. ευρώ ουδεμία αναφορά μπορεί να γίνει. Κατά συνέπεια η μέχρι στιγμής βραχυπρόθεσμη τάση εξακολουθεί να μένει αδιευκρίνιστη.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v