Εχει Εθνική η Σοφοκλέους;

Εάν κρατήσουν άμυνα οι βασικοί της Εθνικής και οι λοιποί σωματοφύλακες, τότε είναι πιθανό με επίθεση των ξεκούραστων μεσαίων να έχουμε καλύτερο αποτέλεσμα προς το τέλος. Προφανώς και αναζητείται τάση, κατεύθυνση στην αγορά.

τoυ Μιχαήλ Γελαντάλι

Χαίρε, ω χαίρε...

Πρέπει να μιλήσουμε για αγορά, καθώς από ό,τι διαπιστώνουμε ο άυπνος Θανάσης Μαυρίδης μας πηγαίνει κατευθείαν στο θέμα.

Το ζητούμενο για τη Σοφοκλέους είναι να βρεθεί ένα δίδυμο που θα προσφέρει τη λύτρωση, όπως ακριβώς έγινε χθες στο τελευταίο λεπτό.

Η... άμυνα του FTSE-20 ξεκινά από την Εθνική, με την προϋπόθεση πως δεν θα υποχωρήσει σήμερα χαμηλότερα των 17,5 ευρώ, όπου επιχειρείται να διαμορφωθεί η στήριξη.

Δεν πρέπει, όμως, να χάσει και την επαφή της με τα 18 ευρώ η μετοχή της Eurobank, ώστε να είναι εφικτή η προσέγγιση της εν λόγω τιμής με την πρώτη ευκαιρία.

Η διάταξη της Alpha στα 20,80 ευρώ είναι σαφώς πιο σταθερή.

Στο μέσο φαίνεται να ισχυροποιείται ο ρόλος του ΟΤΕ, ενώ επιφυλάξεις διατηρούμε για τη ΔΕΗ, μπορεί να υποχωρήσει προς τα 19 ευρώ.

Ζητούμενο για σήμερα η ανθεκτικότητα του Τιτάνα, λόγω των νέων μετοχών, καθώς χθες πραγματοποιήθηκαν συναλλαγές περίπου 155.000 τεμαχίων, με την τιμή να υποχωρεί οριακά στα 19,28 ευρώ.

Στη μεσαία γραμμή κρατούν οι Σαράντης, Πλαίσιο, Γερμανός (κάθε ομάδα χρειάζεται το Γερμανό της), οι φορτσάτοι ακτοπλόοι (παρά το ότι η λήψη απόφασης με αύξηση των ναύλων μετατίθεται για την ερχόμενη εβδομάδα).

Στους ”επιθετικούς” της αγοράς, θέση φανερού ακραίου κατέχει δικαιωματικά η μετοχή των Folli Follie, μετά τη χθεσινή αναβάθμισή της από τους Γερμανούς της Deutsche Bank, στα 32,1 ευρώ.

Εφεδρείες φαίνεται να υπάρχουν και να ζεσταίνονται στην περίπτωση των Τέρνα, Αβαξ, Ακτωρ, Αθηνά (με τον κατασκευαστικό κλάδο να συγκεντρώνεται ακόμη περισσότερο), αλλά και των ΕΛΠΕ, Motor Oil και ΕΥΔΑΠ.

Στον... πάγκο βλέπει κανείς μικρούς, η πορεία των οποίων αξίζει συγχαρητήρια.

Ενδεικτική είναι η περίπτωση των Elinoil, Μπενρουμπή και ορισμένων ακόμη φιλόδοξων αυτής της κατηγορίας.

Από τεχνικής πλευράς, αυτό που απαιτείται είναι η αποσαφήνιση της τάσης, καθώς η συσσώρευση σε επίπεδα υψηλότερα των 2.300 μονάδων αναζητεί διέξοδο.

Θα εξαρτηθεί και από την πορεία των ξένων αγορών κατά πόσο είναι εφικτή η επαναπροσέγγιση των 2.400 μονάδων ή ενδεχομένως η δοκιμασία και πάλι της υποχώρησης προς τις 2.380 μονάδες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v