Ηπιο κλίμα στη Σοφοκλέους

Οι εντολές αγοράς σε δεικτοβαρείς μετοχές συντηρούν ανοδικά τον Γ.Δ. και αμβλύνουν κάπως το αρνητικό κλίμα στην περιφέρεια. Υπέρ των πτωτικών το ιζοσύγιο των τίτλων, ενώ με επιτυχία ολοκληρώθηκε η προσφορά πακέτου μετοχών της Πειραιώς.

του Μιχαήλ Γελαντάλι

Κρατά τις 2.300 μονάδες τουλάχιστον ο Γενικός Δείκτης, τη στιγμή που η αρχική εικόνα ανοδικών – καθοδικών είναι ελαφρά υπέρ των πρώτων.

Στο σύνολό τους οι χρηματιστηριακές αναμένουν για σήμερα μάλλον σταθεροποιητική συνεδρίαση, ενώ επικεντρώνουν το ενδιαφέρον τους στην απόφαση της Κεντρικής Τράπεζας των ΗΠΑ για τα επιτόκια.

Η Sigma θεωρεί δικαιολογημένη για σήμερα μία τεχνική αντίδραση και λόγω λήξης εξαμήνου, ενώ η Εγνατία πιθανολογεί σταθεροποίηση μετοχών του FTSE-20 και επιμέρους πίεση σε μετοχές της χαμηλής κεφαλαιοποίησης.

Από τον τραπεζικό κλάδο, ξεχωρίζει η μετοχή της Πειραιώς (δες σχετικό θέμα στα Top Stories), με το σύνολο των μετοχών να ξεπερνά το 1,3 εκατ. τεμάχια, η τιμή να διαμορφώνεται στα 9,48 ευρώ, ενώ το placement έλαβε χώρα στην τιμή των 9,36 ευρώ.

Στη μετοχή της Εθνικής, οι συναλλαγές πραγματοποιούνται σε τιμή υψηλότερη των 17,90 ευρώ (μεταξύ 17,98-18,00 ευρώ), ενώ στα 20,58 ευρώ συνεχίζεται η αντίδραση της Alpha με κέρδη περίπου 1,2%.

Με κέρδη και η μετοχή της Cosmote, της Intracom, ΟΠΑΠ, ΟΤΕ και ΔΕΗ.

Στη μεσαία κεφαλαιοποίηση, οι ανοδικές φτάνουν στις 17, οι πτωτικές στις 8 και αμετάβλητες παραμένουν 15 μετοχές.

Αυξημένη εμπορευσιμότητα σημειώνεται στις μετοχές των Ολυμπιακής, Μυτιληναίου, ΕΠΑΤ, ΕΧΑΕ, Σιδενόρ, Δέλτα Συμμετοχών, Notos, Folli Follie.

Μεταξύ των μετοχών που υποχωρούν σημαντικές απώλειες καταγράφουν οι μετοχές των Σαραντή Χίου, Λαζαρίδη, Microland, Χατζηιωάννου, Informatics, Βέτεριν, Εμπεδος, Newsphone και αρκετές ακόμη με απώλειες μεγαλύτερες του 3%.

Ενδιαφέρον παρουσιάζει και η συνέχεια, καθώς σε επίπεδο Γ.Δ. είναι εφικτή η σταθεροποίηση με αιχμή την αντίδραση συγκεκριμένων δεικτοβαρών μετοχών.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v