ΑΧΕ: Πιθανή η τεχνική ανάκαμψη - ”κλειδί” η Fed

Εν αναμονή της συνεδρίασης της Fed βρίσκονται οι αγορές, εκτιμούν οι ΑΧΕ, ενώ δεν αποκλείουν εμφάνιση τεχνικής ανάκαμψης στη Σοφοκλέους, κυρίως σε βαριά χαρτιά και τράπεζες εν όψει της λήξης του α΄ εξαμήνου του έτους.

ΑΧΕ: Πιθανή η τεχνική ανάκαμψη - ”κλειδί” η Fed
Τι εκτιμάται για τη σημερινή συνεδρίαση: Τεχνική ανάκαμψη εκτιμά η Σίγμα ΑΧΕ πως θα εμφανίσει η αγορά σήμερα, καθώς τελειώνει το πρώτο εξάμηνο του έτους. Η ανάκαμψη, τονίζει η Σίγμα, θα αφορά κυρίως βαριά χαρτιά και τράπεζες.

Από την πλευρά της η Marfin Analysis τονίζει πως η εισροή εγχώριων νέων παραμένει περιορισμένη μην έχοντας νέα ικανά να διαμορφώσουν τάση στην αγορά. Η αντίδραση των διεθνών αγορών στην απόφαση της Fed σε ό,τι αφορά τα επιτόκια, συμπληρώνει η Marfin, θα διαμορφώσει τη βραχυπρόθεσμη τάση των αγορών.

Εξάλλου, η Eurobank Securities εκτιμά πως η σημερινή συνεδρίαση θα είναι σταθεροποιητική με χαμηλούς όγκους συναλλαγών. Επίσης, τονίζει η χρηματιστηριακή, στάση αναμονής θα τηρήσουν οι επενδυτές στην Ευρώπη λόγω της σημερινής συνεδρίασης της Fed.

Η Εγνατία ΑΧΕ αναμένει σταθεροποιητικές τάσεις για την υψηλή κεφαλαιοποίηση και, αντίθετα, πιέσεις για τους τίτλους της μικρής και μεσαίας κεφαλαιοποίησης, καθώς γίνονται μεγάλοι ανασχηματισμοί στα χαρτοφυλάκια των επενδυτών.

Η προσοχή των επενδυτών, σημειώνει η Εγνατία ΑΧΕ, θα στραφεί στις διεθνείς αγορές, η κίνηση των οποίων παραμένει ”ευάλωτη” εν όψει της συνεδρίασης της Fed.

Από την πλευρά τους οι αναλυτές της Fortius Finance AXEΠΕΥ, σχολιάζοντας τεχνικά την πορεία του δείκτη της υψηλής κεφαλαιοποίησης FT 20, τοποθετούν την αντίσταση σε πιθανή ανοδική αντίδραση στην περιοχή των 1.272 μονάδων, με επόμενο στόχο τις 1.311 μονάδες.

Αντίθετα, η Fortius σημειώνει πως η στήριξη βρίσκεται στο επίπεδο των 1.240 μονάδων, ενώ καθοδική διάσπασή της θα φέρει τον FT 20 στις 1.175 μονάδες.

Τι έγινε χθες: Κατά τη χθεσινή συνεδρίαση ο Γενικός Δείκτης έκλεισε με απώλειες 0,15% στις 2.339,17 μονάδες, και ικανοποιητικούς όγκους συναλλαγών.

Όπως σημειώνει η Marfin Analysis στο πρωινό της report, οι ρευστοποιήσεις σε μετοχές του FT 20 επικεντρώθηκαν στον τίτλο της Cosmote, η οποία υποχώρησε κατά 2,33%.

* Τα reports των ΑΧΕ για τη σημερινή συνεδρίαση δημοσιεύονται στη δεξιά στήλη ”Συνοδευτικό Υλικό”.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v