Ο Τύπος της Τετάρτης

Σε έκθεση του ΟΟΣΑ για τη μεταολυμπιακή ανάπτυξη στην Αθήνα, στη σημερινή συνεδρίαση της Fed και στις αντιδράσεις των κατασκευαστών μετά την αλλαγή στο σύστημα ανάθεσης των δημοσίων έργων αναφέρεται μεταξύ άλλων ο Τύπος της Τετάρτης.

Ο Τύπος της Τετάρτης
Σε έκθεση του ΟΟΣΑ για τη μεταολυμπιακή ανάπτυξη στην Αθήνα, στη σημερινή συνεδρίαση της Fed και στις αντιδράσεις των κατασκευαστών μετά την αλλαγή στο σύστημα ανάθεσης των δημοσίων έργων αναφέρεται μεταξύ άλλων ο Τύπος της Τετάρτης.

Πληθωρισμός: Σταθερός στα επίπεδα του 2,9% - 3% παρέμεινε ο πληθωρισμός τον Ιούνιο σύμφωνα με πληροφορίες από την Εθνική Στατιστική Υπηρεσία αναφέρει η Καθημερινή.

Σχεδόν στάσιμος έμεινε ο πληθωρισμός τον Ιούνιο αναφέρει και η Ναυτεμπορική.

Δαπάνες: Νέα εκστρατεία αναζήτησης εσόδων εξετάζει το Δημόσιο καθώς το ταμείο είναι μείον, τονίζει Το Βήμα, που επισημαίνει πως οι δαπάνες τρέχουν με 11% και τα έσοδα με 3%.

ΟΟΣΑ: Την τελευταία ευκαιρία για την Αθήνα αποτελούν οι επενδύσεις για τους Ολυμπιακούς Αγώνες προκειμένου η πρωτεύουσα να αναδειχτεί σε κυρίαρχο ”παίκτη” όχι μόνο των Βαλκανίων αλλά και ολόκληρης της Ανατολικής Ευρώπης, επισημαίνει σε έκθεσή του ο ΟΟΣΑ, αναφέρει Το Βήμα.

Κατασκευαστές: Ανησυχία στις μικρότερες εργοληπτικές επιχειρήσεις αλλά απόλυτη σιγή στην κορυφή του κλάδου προκάλεσαν οι εξαγγελίες του υπουργείου ΠΕΧΩΔΕ για αλλαγές στο σύστημα ανάθεσης των δημοσίων έργων, με την κατάργηση του μαθηματικού τύπου, σύμφωνα με την Καθημερινή.

Η Εξπρές τονίζει πως οι κατασκευαστές είναι ικανοποιημένοι με τις εξαγγελίες του ΥΠΕΧΩΔΕ.

Σύνοδος Κορυφής: Στη Σύνοδο Κορυφής τέθηκε πρόταση του ίδιου του Κ. Σημίτη προς τον Λουξεμβούργιο πρωθυπουργό για επιτροπή σοφών που θα προωθήσει το ευρω-σύνταγμα αναφέρει η Ελευθεροτυπία.

Σοφοκλέους: Σχεδόν το 1/3 του ταμπλό βρίσκεται σε χαμηλότερα επίπεδα, ακόμα και από το ”ιστορικό” επίπεδο των 1.467 μονάδων στις 31 Μαρτίου 2003, τότε δηλαδή που ξέσπασε ο πόλεμος στο Ιράκ, τονίζει το Κέρδος.

Σε κατάσταση αναμονής βρίσκεται η αγορά εν όψει της επικείμενης ρύθμισης για την περαίωση των ανέλεγκτων υποθέσεων, καθώς αυτή και οι όροι της θα επηρεάσουν τη ρευστότητα αλλά και την οικονομολογιστική διαχείριση των ενδιαφερόμενων, τονίζει η Εξπρές.

Επιτόκια: Αύξηση των βασικών επιτοκίων στις ΗΠΑ κατά 0,25% προεξοφλούν οι αγορές και οι οικονομολόγοι μεγάλων ξένων τραπεζών ότι θα αποφασίσει σήμερα η Fed, σύμφωνα με Το Βήμα.

Εξαγωγές: Αύξηση 10,9% κατέγραψαν το 2003 οι ελληνικές εξαγωγές, η αξία των οποίων ανήλθε σε 11,4 δισ. ευρώ τονίζει το Κέρδος.

Πανωτόκια: Τον ”γόρδιο δεσμό” της αναδρομικότητας της ρύθμισης για τα πανωτόκια φαίνεται ότι έλυσαν κυβέρνηση και τραπεζίτες, εξέλιξη που σύμφωνα με την εφημερίδα Χρηματιστήριο επιτρέπει στο υπουργείο Οικονομίας να προωθήσει τη ρύθμιση στη Βουλή εντός των ημερών.

Επενδύσεις: Μια χαμένη χρονιά για τις ιδιωτικές επενδύσεις εκτιμά η Ναυτεμπορική πως είναι η τρέχουσα, γεγονός το οποίο αποδίδει στον αντικοινοτικό αναπτυξιακό νόμο.

Τουρισμός: ”Μαύρα” είναι τα μαντάτα για τον τουρισμό σύμφωνα με Το Βήμα, που αναφέρει πως τα γραφεία του ΕΟΤ στο εξωτερικό προαναγγέλλουν μείωση αφίξεων έως 10%.

ΙΟΒΕ: Συγκρατημένα αισιόδοξες εμφανίζονται οι επιχειρήσεις του κλάδου της πληροφορικής και τηλεπικοινωνιών, ωστόσο όπως τονίζεται σε μελέτη του ΙΟΒΕ προϋποθέσεις για επαλήθευση των προσδοκιών είναι η βελτίωση του γενικότερου κλίματος και η ταχύτερη υλοποίηση των έργων του ΚΠΣ, τονίζει η Καθημερινή.

Στο Δημόσιο και στο Γ΄ ΚΠΣ στηρίζονται οι εταιρίες πληροφορικής αναφέρει το Κέρδος επικαλούμενο τη μελέτη του ΙΟΒΕ.

Πετρέλαιο: Οι τιμές του πετρελαίου συνέχισαν και χθες την πτωτική πορεία τους υποχωρώντας στα χαμηλότερα επίπεδα των τελευταίων δύο μηνών, τονίζει Το Βήμα.

Λιμάνι Πειραιά: Επίναυλο ύψους 120 ευρώ για κάθε μεταφορά από και προς τον σταθμό εμπορευματοκιβωτίων του λιμένα Πειραιά επέβαλε από προχθές η Ένωση Φορτηγών Αυτοκινήτων και Εθνικών Μεταφορών Λιμένος Πειραιώς σύμφωνα με την Καθημερινή.

ΟΤΕ: Αυξάνει τη συμμετοχή του το Δημόσιο στον ΟΤΕ κατά περίπου 3,10% σε πρώτο στάδιο αναφέρει η εφημερίδα Χρηματιστήριο.

Αγροτική Τράπεζα: Οριακά χαμηλότερα θα είναι τα κέρδη της Αγροτικής Τράπεζας στο πρώτο εξάμηνο αναφέρει η εφημερίδα Χρηματιστήριο, που συμπληρώνει πως τα ενοποιημένα κέρδη αναμένεται να υποχωρήσουν κατά 5%-8%.

Creta Farm: Στην αγορά των σνακ εισέρχεται η Creta Farm, η οποία, όπως αναφέρει το Κέρδος, έχει δημιουργήσει ένα αλμυρό κρουασάν που θα διατίθεται σε τρεις γεύσεις και θα φέρει την ονομασία ”apecto”.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v