Ο Τύπος της Παρασκευής

Η πρόκριση της Εθνικής Ελλάδος στον τελικό του Ευρωπαϊκού, αλλά και τα μέτρα που προετοιμάζει η κυβέρνηση κατά της ακρίβειας, τα έσοδα του Δημοσίου την ερχόμενη τριετία, οι τιμές στα ναυλολόγια, αλλά και η αγορά των τηλεπικοινωνιών είναι μερικά από τα θέματα που απασχολούν τον Τύπο της Παρασκευής.

Ο Τύπος της Παρασκευής
Στην πρόκριση της Εθνικής Ελλάδος στον τελικό του Ευρωπαϊκού, αλλά και στα μέτρα που προετοιμάζει η κυβέρνηση κατά της ακρίβειας, στα έσοδα του Δημοσίου την ερχόμενη τριετία, στις τιμές των ναυλολογίων, αλλά και στην αγορά των τηλεπικοινωνιών αναφέρεται μεταξύ άλλων ο Τύπος της Παρασκευής.

Εθνική Ελλάδος: Στην κορυφή της Ευρώπης βρίσκεται η εθνική ομάδα ποδοσφαίρου, τονίζει Το Βήμα, ενώ η Καθημερινή επισημαίνει πως η Εθνική μας πέτυχε το θαύμα.

Μπροστά σε 11.000 Έλληνες φιλάθλους η εθνική ομάδα ποδοσφαίρου μάας γέμισε όλους περηφάνια, αναφέρει η Ναυτεμπορική.

Ο εθνικός μας ύμνος παγκόσμιο σουξέ του καλοκαιριού σύμφωνα με το πρωτοσέλιδα της Ελευθεροτυπίας, που συμπληρώνει πως η Εθνική μας βρέθηκε στον Όλυμπο του ποδοσφαίρου.

Τα Νέα τονίζουν πως και ”οι 13 ήταν υπέροχοι”, ενώ ο Ελεύθερος Τύπος επισημαίνει πως το ασημένιο γκολ του Δέλλα τρέλανε την υφήλιο.

Δημόσια οικονομικά: Η εκτροπή της δημοσιονομικής κατάστασης, πέραν της Ευρωπαϊκής Επιτροπής προβληματίζει την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα αναφέρει η Καθημερινή, που συμπληρώνει πως κλιμάκιο της Κεντρικής Τράπεζας έχει εγκατασταθεί τις τελευταίες ημέρες στην Τράπεζα της Ελλάδος και επιχειρεί να αντιληφθεί τι ακριβώς γίνεται με τα δημόσια οικονομικά της χώρας μας.

Έσοδα: Ο υφυπουργός Οικονομικών κ. Π. Δούκας ζήτησε από όλα τα υπουργεία και τους επιχορηγούμενους φορείς να κάνουν προγραμματισμό για τα έσοδα τα οποία μπορούν να αντλήσουν την περίοδο 2005-2008 και να αιτιολογήσουν τις προβλέψεις τους, επισημαίνει Το Βήμα.

Το τεράστιο ποσό των 4,4 δισ. ευρώ προσδοκά να εισπράξει το Δημόσιο από τη ρύθμιση των εκκρεμών φορολογικών υποθέσεων της 4ετίας 1999-2002 και των ληξιπρόθεσμων οφειλών τονίζει η Ημερησία.

Μέτρα για τιμές: Πακέτο μέτρων κατά της ακρίβειας ετοιμάζει ο υπουργός Ανάπτυξης κ. Δ. Σιούφας ”επιστρατεύοντας” ακόμη και τις ”συμφωνίες κυρίων”, πολιτική που απέρριπτε η Ν.Δ., αναφέρει Το Βήμα.

Νέα μέτρα προτίθεται να λάβει το υπουργείο Ανάπτυξης για την ομαλή εξέλιξη των τιμών στην αγορά, σύμφωνα με όσα δήλωσε ο υπουργός Ανάπτυξης, σημειώνει η Καθημερινή.

Πλαστά Τιμολόγια: Όπως είναι γνωστό, η έκδοση πλαστών και εικονικών φορολογικών στοιχείων και η λήψη εικονικών ή η νόθευση των στοιχείων αυτών, ως μέθοδος φοροδιαφυγής εκ μέρους των επιχειρήσεων και των ελεύθερων επαγγελματιών, παρουσιάζει σημαντική έξαρση τα τελευταία χρόνια στη χώρα μας, τονίζει το Κέρδος.

ΕΚΤ: Η απόφαση της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας να διατηρήσει αμετάβλητα τα επιτόκια ήταν εν πολλοίς αναμενόμενη, αλλά την έκπληξη έκανε ο πρόεδρος Ζαν Κλοντ Τρισέ που μετέβαλε ύφος, ενεδύθη το μανδύα του ”γερακιού” και αντέκρουσε τα επιχειρήματα των πολιτικών ηγετών της ευρωζώνης, οι οποίοι ζητούν μετ’ επιτάσεως χαλαρότερη πιστωτική πολιτική ως απάντηση στην αναιμική οικονομική ανάκαμψη, επισημαίνει το Κέρδος.

Η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα δεν ακολούθησε τη FED αναφέρει η Ημερησία, που συμπληρώνει πως ο Ζ. Κ. Τρισέ απέκλεισε οποιαδήποτε κίνηση άμεσα.

Γ’ ΚΠΣ: Οι ξένοι οίκοι θα ελέγχουν τα ”ύποπτα έργα” και θα εγκρίνουν την καταβολή των κονδυλίων επισημαίνει η Ημερησία.

Τέσσερις ιδιωτικές εταιρίες οι οποίες θα αναδειχτούν μέσα από διεθνείς διαγωνισμούς θα συνδράμουν στην Αρχή Πληρωμής στην περαιτέρω πορεία του Γ’ ΚΠΣ, αναφέρει η Ναυτεμπορική.

Ακτοπλόοι: Ραντεβού για τη Δευτέρα έκλεισαν υπουργείο Εμπορικής Ναυτιλίας και ακτοπλόοι προκειμένου να λάβουν οριστικές αποφάσεις για την τύχη του ναυλολογίου, σύμφωνα με Το Βήμα.

”Παγώνουν” έως την ερχόμενη Δευτέρα 5 Ιουλίου 2004 οι προαναγγελθείσες αυξήσεις στους ναύλους, αναφέρει η Καθημερινή.

ΟΔΔΗΧ: Μπορεί να καθυστέρησε αλλά ξεκίνησε πλέον η μάχη για την κατάληψη μιας εκ των νευραλγικότερων θέσεων του υπουργείου Οικονομίας αναφέρει η εφημερίδα Χρηματιστήριο, που συμπληρώνει πως ο λόγος γίνεται για την ”καρέκλα” του Οργανισμού Διαχείρισης Δημοσίου Χρέους που μέχρι σήμερα κατέχει ο κ. Σαρδέλης, ο οποίος αποτελεί επιλογή της προηγούμενης κυβέρνησης.

Τηλεπικοινωνίες: Οι Ολυμπιακοί Αγώνες και οι ευκαιρίες προβολής που προσφέρονται σε εταιρίες τηλεπικοινωνιών, σε συνδυασμό με τον έντονο ανταγωνισμό που επικρατεί στην αγορά, φέρνουν νέες προσφορές και υπηρεσίες προς τους καταναλωτές, επισημαίνει Το Βήμα, που συμπληρώνει πως μόλις χθες ο ΟΤΕ ανακοίνωσε πρόγραμμα για να γλιτώνουν οι συνδρομητές του τα πάγια των λογαριασμών σε εξοχικά σπίτια.

Τράπεζες: Σε όλα τα σχέδια των τραπεζών για το ασφαλιστικό και τα πανωτόκια αναφέρεται η εφημερίδα Μέτοχος και Επενδύσεις.

Ξενοδοχεία: Για ”μήνα των λυγμών” και ”μήνα των οδυρμών” κάνει λόγο πλέον η πλειονότητα των τουριστικών επιχειρηματιών της χώρας σύμφωνα με την Εξπρές.

Τουρκία: Τη δραστική μείωση του αμυντικού προϋπολογισμού κατά 30% ανακοίνωσε χθες ο υπουργός Άμυνας της Τουρκίας σύμφωνα με την Καθημερινή.

ΕΛΠΕ – ΟΤΕ: Το ποσοστό του στα ΕΛΠΕ και τον ΟΤΕ θα αυξήσει εντός των ερχόμενων ημερών κατά 8% και 3% αντίστοιχα το ελληνικό Δημόσιο σύμφωνα με την Καθημερινή, που συμπληρώνει πως πρόκειται για μια ιδιότυπη ”κρατικοποίηση” προερχόμενη από τη λήξη δυο δανείων που έκανε το καλοκαίρι του 2000 η ”αγία” ΔΕΚΑ για να εισπράξει τότε 815 εκατ. ευρώ.

Ρόλο στο φυσικό αέριο διεκδικούν τα ΕΛΠΕ σύμφωνα με την Εξπρές, που παράλληλα αναφέρει ότι στους βασικούς στόχους της νέας διοίκησης συμπεριλαμβάνεται η διοικητική αναδιοργάνωση του ομίλου, ο επαναπροσδιορισμός των στρατηγικών του στόχων, αλλά και η αύξηση της απόδοσης των κεφαλαίων του.

ΕΧΑΕ: ”Λιμνάζουν” 37 εκατ. ευρώ στα ΕΧΑΕ σύμφωνα με την εφημερίδα Χρηματιστήριο, που συμπληρώνει πως η κατασκευή του κτιρίου πήρε νέα παράταση.

Informatics: Πώς άλλαξε χέρια το 29% της εταιρίας Informatics αναφέρει η εφημερίδα Μέτοχος και Επενδύσεις.

Την πρακτική ”ανοικτών” θέσεων μέσω παροχής πίστωσης 30 ημερών από την Ολυμπία ΑΧΕΠΕΥ προς αυτούς ”ομολόγησαν” με χθεσινή τους ανακοίνωση οι βασικοί μέτοχοι της Informatics, σχολιάζοντας προηγούμενη ανακοίνωση της εν λόγω ΑΧΕΠΕΥ, σημειώνει η Εξπρές.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v