”Εχουμε αγώνα σήμερα...”

Με το μυαλό στο Ντραγκάου και τις συναλλαγές σε χαμηλότατο επίπεδο συνεχίζεται η καθαρά διαδικαστικού χαρακτήρα συνεδρίαση. Μερική ανάκαμψη σε μετοχές της περιφέρειας που δέχθηκαν ”βίαιη εξαέρωση” τις τελευταίες ημέρες, ενώ από τον FTSE-20 ξεχωρίζουν ΕΛΠΕ και 3Ε, για διαφορετικούς, όμως, λόγους.

τoυ Μιχαήλ Γελαντάλι

Με συναλλαγές περίπου 15 δισ. δρχ., 1,5 ώρα πριν από τη λήξη της συνεδρίασης, είναι προφανές πως το μυαλό και των επενδυτών είναι στραμμένο προς το Ντραγκάου.

Είναι επίσης προφανές πως ο νόμιμος και παράνομος τζόγος που παίζεται σήμερα στη χώρα μας για τον κρισιμότατο αγώνα της Εθνικής μας είναι συντριπτικά πολλαπλάσιος των ισχνών συναλλαγών στη Σοφοκλέους.

Έχει η... μπάλα γυρίσματα.

Ετσι, μ’ αυτά και με εκείνα, περισσότερο ενδιαφέρον παρουσιάζει μέχρι στιγμής η συνεδρίαση σε ό,τι αφορά την προσπάθεια αντίδρασης των πληβείων της αγοράς.

Μετοχές εταιριών που είχαν βρεθεί στη δίνη των έντονων πιέσεων τις τελευταίες ημέρες αντιδρούν σήμερα, καθώς σε προσκήνιο και παρασκήνιο συνεχίζεται η ανταλλαγή απόψεων, εκτιμήσεων και επιστολών.

Το περιεχόμενο της σχετικής επιστολής της Informatics (που παρατίθεται στα Top Stories) φωτίζει ένα μέρος της αθέατης όψης του παγόβουνου.

Ένα δεύτερο στοιχείο που συνεχίζει να δημιουργεί ”μόχλευση” αφορά στις εξελίξεις στον ακτοπλοϊκό κλάδο, με επίκεντρο την απόφαση των εφοπλιστών για αυξήσεις των ναύλων.

Σε ό,τι αφορά τις μετοχές του FTSE-20, περισσότερο διαδικαστικού χαρακτήρα είναι οι μέχρι στιγμής πράξεις, με μόνη εξαίρεση τα ΕΛΠΕ και 3Ε.

Στη μετοχή των πρώτων, εμφανίστηκαν και πάλι αγοραστές μετά από 8 συνεχόμενες θετικές συνεδριάσεις και τη μικρή χθες κατοχύρωση κερδών.

Στην 3Ε, φαίνεται πως συνεχίζονται οι πωλήσεις ξένου Αμοιβαίου, μετά μία σύντομη ”ανάσα” στην περιοχή των 19,06 ευρώ.

Η τιμή της στις 14.30 κυμαινόταν ακριβώς στα 19 ευρώ.

Συνεχίζει ακάθεκτη η μετοχή των Folli Follie μετά τη χθεσινή γ.σ., όπου παρουσιάστηκε ένα φιλόδοξο διαφημιστικό πρόγραμμα του ομίλου σε αγορές του εξωτερικού και διεθνή μέσα ενημέρωσης.

Στα 26,84 η τιμή της μετοχής, πολύ κοντά δηλαδή στην υψηλή των 27 ευρώ.

Οι μετοχές-σηματωροί της μεσαίας κεφαλαιοποίησης Γενάκ-ΔΟΛ κυμαίνονται στα 3,02 και 2,98 ευρώ αντίστοιχα.

Σημείωση: Παραφράζοντας ένα από τα πιο επιτυχημένα συνθήματα αυτής της διοργάνωσης ”Δεν μπορώ να περιμένω, σήκωσέ το... μιλημένο”, θα επιθυμούσαμε να βρισκόταν και για την... έρημη Σοφοκλέους ένας... Οττο. Ρεχάγκελ που μας χρειάζεται.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v