Ο Τύπος της Πέμπτης

Οι αποφάσεις της Fed για τα επιτόκια, το θέμα των πανωτοκίων, εκτιμήσεις για ανατιμήσεις, οι επιχειρήσεις υπηρεσιών, οι εξελίξεις στην ακτοπλοΐα αναφορικά με την τιμολογιακή πολιτική είναι μερικά από τα θέματα που απασχολούν τον Τύπο της Πέμπτης.

Ο Τύπος της Πέμπτης
Οι αποφάσεις της Fed για τα επιτόκια, το θέμα των πανωτοκίων, εκτιμήσεις για ανατιμήσεις, οι επιχειρήσεις υπηρεσιών, οι εξελίξεις στην ακτοπλοΐα αναφορικά με την τιμολογιακή πολιτική είναι μερικά από τα θέματα που απασχολούν τον Τύπο της Πέμπτης.

Έλλειμμα: Μείωση του ελλείμματος του προϋπολογισμού κατά 1% του ΑΕΠ θα ζητήσουν την άλλη εβδομάδα από την Ελλάδα οι Βρυξέλλες, αναφέρει η Καθημερινή.

Γκρίνσπαν: Τελικώς, όπως αναμενόταν, ο πρόεδρος της αμερικανικής κεντρικής τράπεζας κ. Άλαν Γκρίνσπαν εγκαινίασε την πέμπτη θητεία του βάζοντας την προσωπική σφραγίδα του στο τέλος του κύκλου των χαμηλών επιτοκίων, τονίζει Το Βήμα.

Μετά από μια τετραετία η κεντρική τράπεζα των ΗΠΑ αποφάσισε να σφίξει κάπως τα λουριά της νομισματικής πολιτικής της αυξάνοντας τα επιτόκια του δολαρίου κατά 25 ποσοστιαίες μονάδες, στο 1,25, αναφέρει το Κέρδος.

Έβερτ: Αιχμές κατά της κ. Πετραλιά για το κόστος των Αγώνων άφησε ο κ. Μιλτιάδης Έβερτ σύμφωνα με Τα Νέα.

Πανωτόκια: ”Η συνολική οφειλή προς τις τράπεζες δεν μπορεί να ξεπερνά το τριπλάσιο του αρχικού κεφαλαίου που δανείστηκαν ιδιώτες ή επιχειρήσεις” προβλέπει η τελική ρύθμιση για τα πανωτόκια, αναφέρει Το Βήμα.

Τη ”θηλιά” από το λαιμό εκατοντάδων χιλιάδων οφειλετών των τραπεζών επιχειρεί να βγάλει οριστικά η κυβέρνηση εντάσσοντας πλήρως στην επερχόμενη ρύθμιση για τα πανωτόκια και τους παλαιούς οφειλέτες, τονίζει το Κέρδος.

Το τριπλάσιο της αρχικής οφειλής τίθεται τελικά ως ανώτατο όριο προσαύξησης των δανείων που βαρύνονται με τα πανωτόκια, ανεξάρτητα από το χρόνο που αυτά έχουν συναφθεί τονίζει η Ναυτεμπορική.

Νομοσχέδιο για οριστική λύση καταθέτει σύντομα η κυβέρνηση σύμφωνα με την Ελευθεροτυπία, που συμπληρώνει πως πλαφόν είναι ο τριπλασιασμός, αλλά μέχρι 750 εκατ. δρχ.

Ανατιμήσεις: Για ανατιμήσεις έως και 6% σε βασικά προϊόντα τον Ιούλιο και τον Αύγουστο κάνει λόγο Το Βήμα, ενώ συμπληρώνει πως θα προσληφθούν 600 συμβασιούχοι για να ελέγχουν τις τιμές.

Η Καθημερινή αναφέρει πως οι καταναλωτές θα συναντούν σταδιακά νέες αυξημένες τιμές σε περισσότερες από 15 κατηγορίες τυποποιημένων προϊόντων από σήμερα έως τα μέσα Αυγούστου.

Αυξήσεις έως και 6% σε 20 βασικές κατηγορίες αγαθών γνωστοποιήθηκαν από τη βιομηχανία στο οργανωμένο λιανεμπόριο προκειμένου να περάσουν άμεσα στα ράφια των σούπερ μάρκετ, τονίζει το Κέρδος.

Τουρισμός: Χρονιά-σοκ για τον τουρισμό είναι το 2004 σύμφωνα με την Εξπρές, που τονίζει πως σύμφωνα με όλες τις προβλέψεις οι εισπράξεις θα είναι από τις χαμηλότερες των τελευταίων ετών και η ανταγωνιστικότητα του τουριστικού προϊόντος κυριολεκτικά συνθλίβεται.

ICAP: Σε χώρα παροχής υπηρεσιών και εμπορίου μετατρέπεται η Ελλάδα επισημαίνει Το Βήμα επικαλούμενο σχετική μελέτη της ICAP.

Ευρωζώνη: Μικρή υποχώρηση στο 2,4% σημείωσε ο πληθωρισμός στην Ευρωζώνη τον Μάιο, κυρίως επειδή μειώθηκε ο πληθωρισμός στην Γερμανία, αναφέρει η Καθημερινή.

Ακτοπλοΐα: Στα άκρα οδηγούνται, σύμφωνα με Το Βήμα, οι σχέσεις του υπουργού Εμπορικής Ναυτιλίας κ. Εμμ. Κεφαλογιάννη και των ακτοπλόων με τη σημερινή εκπνοή του τελεσιγράφου τους προς την κυβέρνηση για την έγκριση αύξησης στα εισιτήρια.

Για ανταρσία εφοπλιστών σχετικά με τα ναύλα κάνει λόγο η εφημερίδα Χρηματιστήριο, που επισημαίνει πως προχώρησαν από μόνοι τους σε αυξήσεις.

ΟΤΕ: Αναδρομικά παζάρια για την εξασφάλιση συμβάσεων-μαμούθ με ”προβολή” και στο μέλλον κορυφώνονται αυτές τις ημέρες στον ΟΤΕ, εν μέσω παρασκηνιακών διεργασιών που έχουν καταλύσει κάθε έννοια εταιρικής πράξης τονίζει η Καθημερινή.

Τράπεζα Πειραιώς: Σε ξένο θεσμικό επενδυτή, κατά πληροφορίες στην Deutsche Bank, μεταβιβάστηκαν χθες 1.239.000 ίδιες μετοχές της Τράπεζας Πειραιώς στην τιμή των 9,36 ευρώ, αναφέρει η Καθημερινή.

Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο: Με στρατηγική ενδυνάμωσης η νέα διοίκηση αναμένεται να επικεντρώσει στη δυναμική της λιανικής τραπεζικής, όπως τονίζει η Καθημερινή.

Marfin: Για εξορθολογισμό του μετοχικού κεφαλαίου του ομίλου Marfin κάνει λόγο η Καθημερινή.

Πουλιάδης: Πρόγραμμα stock option υιοθετεί ο όμιλος Πουλιάδη σύμφωνα με την εφημερίδα Χρηματιστήριο, που αναφέρει πως η εταιρία θα προσφέρει δικαιώματα προαίρεσης μέχρι 600.000 μετοχές.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v