AXE: Τις αντιδράσεις για Fed αναμένει η αγορά

Εν αναμονή αντιδράσεων στις ευρωπαικές αγορές στην απόφαση της Fed για αύξηση των επιτοκίων κατά 0,25% βρίσκονται οι επενδυτές, εκτιμούν οι ΑΧΕ. Επίσης, όπως σημειώνουν, στο προσκήνιο έχουν επανέλθει οι ελκυστικές αποτιμήσεις των μετοχών.

AXE: Τις αντιδράσεις για Fed αναμένει η αγορά
Τι εκτιμάται για τη σημερινή συνεδρίαση: Στο προσκήνιο έχουν επανέλθει οι ελκυστικές αποτιμήσεις των μετοχών, εκτιμά η Σίγμα ΑΧΕ, τονίζοντας πως παρά ταύτα οι επενδυτές παραμένουν επιφυλακτικοί.



Από την πλευρά τους, οι αναλυτές της Marfin Analysis δεν θεωρούν πως υπάρχουν σημαντικοί λόγοι που να δικαιολογούν μια σημαντική υποχώρηση της αγοράς.

Ακόμα, όπως τονίζεται στο πρωινό report της ίδιας χρηματιστηριακής, οι επενδυτές θα στρέψουν την προσοχή τους στην αντίδραση των ευρωπαϊκών χρηματιστηρίων έπειτα από την αύξηση των επιτοκίων κατά 0,25% που αποφάσισε η Fed.

Εξάλλου, η Eurobank Securities επισημαίνει πως σήμερα μπορεί να υπάρξει επανεμφάνιση του αγοραστικού ενδιαφέροντος για τα blue chips, το οποίο μπορεί να διατηρήσει την αγορά σε θετικό έδαφος.

Ωστόσο, συνεχίζει η Eurobank Securities, δεν περιμένει σημαντικά κέρδη, ιδίως εάν η μικρή και η μεσαία κεφαλαιοποίηση συνεχίσουν να δέχονται πιέσεις. Αναφορικά με τη χθεσινή συνεδρίαση η χρηματιστηριακή σημειώνει πως οι συναλλαγές πακέτων, στο τέλος του εξαμήνου, ενίσχυσαν τον συνολικό τζίρο.



Η Εγνατία ΑΧΕ σημειώνει πως το αποτέλεσμα της συνεδρίασης της Fed είναι ”φιλικό” προς τις αγορές, αν και όπως συμπληρώνει είχε προεξοφληθεί σε ορισμένο βαθμό. Έτσι, η χρηματιστηριακή αναμένει θετική αντίδραση από τις ευρωαγορές, αλλά όχι μεγάλες αλλαγές στη συμπεριφορά της Σοφοκλέους.



Τι έγινε χθες: Κατά τη χθεσινή συνεδρίαση ο Γενικός Δείκτης έκλεισε με κέρδη 0,43% στις 2.349,16 μονάδες.



Όπως σημειώνει η Marfin Analysis στο πρωινό της report, τα περισσότερα κέρδη κατέγραψαν οι κλάδοι των τηλεπικοινωνιών και των τραπεζών, ενώ ο όγκος συναλλαγών άγγιξε τα 219 εκατ. ευρώ με πολλές συναλλαγές πακέτων.

* Τα reports των ΑΧΕ για τη σημερινή συνεδρίαση δημοσιεύονται στη δεξιά στήλη ”Συνοδευτικό Υλικό”.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v