Χωρίς πάθος η Σοφοκλέους

Η ασθενής αρνητική τάση που καταγράφεται παράλληλα με το χαμηλό τζίρο ”δίνει κατεύθυνση” προς τις 2.325 μονάδες και μπορεί να θεωρηθεί αντιπροσωπευτική του κλίματος. Πιέζεται η μετοχή της Εθνικής, συνεχίζεται η αντίδραση των ΕΛΠΕ. Με κέρδη Cosmote, Intracom. Ακόμη ισχνότερος ο τζίρος στη μεσαία κεφαλαιοποίηση.

του Μιχαήλ Γελαντάλι

Χαμηλότερα, προς τα 17,40 ευρώ υποχωρεί η μετοχή της Εθνικής οδηγώντας και τον FTSE-20 προς τις 1.242 μονάδες.

Ο Γ.Δ. παραμένει μεν υψηλότερα των 2.315–2.320 μονάδων, πλην, όμως, οι χαμηλές συναλλαγές δεν επαρκούν για την καταγραφή οποιασδήποτε τάσης.

Αναμφίβολα η βραχυπρόθεσμη φορά παραμένει αρνητική, καθώς πωλητές, λίγοι μεν, εμφανίζονται και στις μετοχές των Εμπορικής, Alpha, και Πειραιώς.

Σταθεροποιητικά κινούνται οι μετοχές του ΟΤΕ στα 10,70 ευρώ, με τις εντολές αγοράς, όμως, να εμφανίζονται σε βάθος μέχρι και τα 10,62 ευρώ.

Αντιθέτως, στον ΟΠΑΠ η απόκλιση πωλητών–αγοραστών είναι μικρότερη, με την τιμή να διαμορφώνεται γύρω στα 15,50 ευρώ.

Η μετοχή των ΕΛΠΕ κινείται θετικά μεταξύ 7,06-7,10 ευρώ, όπως και της Cosmote, οριακά πάνω από τα 13 ευρώ, ενώ κατά 1,6% ενισχύεται και η Intracom.

Από τον ΜΚ-40 συνεχίζεται υψηλότερα των 3 ευρώ η αντίδραση των ΕΠΑΤΤ, στα 16,10 ευρώ ο Βωβός, ενώ στα Folli Follie αγοραστές-πωλητές καταγράφονται στο εύρος των 26,52-26,68 ευρώ.

Από τις μετοχές που υποχωρούν, σχετική προσφορά εκδηλώνεται στις Σαρ. Χίου, Altec, ΕΧΑΕ, και Alfa Alfa Συμμετοχές, ενώ μεταξύ των μετοχών με θετικό πρόσημο συμπεριλαμβάνονται Κεραμεία Αλλατίνη, Informatics, ΝEΛ, Intramet, Προοδευτική, Μπαλάφας.

Με χαμηλό τον τζίρο δεν αναμένεται σημαντική διαφοροποίηση στη συνέχεια, καθώς βασικός ρυθμιστής της βραχυπρόθεσμης τάσης του FTSE-20 θα παραμείνει η Εθνική, ο ΟΤΕ και ο ΟΠΑΠ.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v