ΑΧΕ: Συνεχίζεται η αναζήτηση αγοραστικών ευκαιριών

Το ”υποτονικό” διεθνές περιβάλλον, αλλά και την έλλειψη ενδιαφέροντος σε εγχώριο επίπεδο επισημαίνουν οι ΑΧΕ, μερίδα των οποίων εκτιμά ότι συνεχίζεται η αναζήτηση ευκαιριών σε τίτλους της μεσαίας και της μικρότερης κεφαλαιοποίησης. Στο επίκεντρο ο ΟΠΑΠ.

ΑΧΕ: Συνεχίζεται η αναζήτηση αγοραστικών ευκαιριών
Τι εκτιμάται για τη σημερινή συνεδρίαση: Το ενδεχόμενο να συνεχιστούν οι πιέσεις αναφέρει στο πρωινό της report η Εθνική ΑΧΕ, αν και επισημαίνει πως είναι πιθανό να εκδηλωθεί επιλεκτικό αγοραστικό ενδιαφέρον από μερίδα εγχώριων θεσμικών επενδυτών.

Ήρεμο ξεκίνημα, μετά τη χθεσινή αδυναμία των αμερικανικών αγορών, προβλέπει για σήμερα η Marfin Analysis, ενώ συμπληρώνει πως ο όγκος των συναλλαγών αναμένεται να παραμείνει σε σχετικά χαμηλά επίπεδα.

Επίσης, η Marfin Analysis αναφέρει πως η μετοχή του ΟΠΑΠ ενδέχεται να βρεθεί στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος, επισημαίνοντας πως η επιτυχημένη πορεία της εθνικής ομάδας ποδοσφαίρου στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα ενδέχεται να ενισχύσει σημαντικά τις πωλήσεις του Οργανισμού μέσω του –για την ώρα– σημαντικότερου παιχνιδιού του, του ”Πάμε Στοίχημα”.

Σημειώνεται πως από σήμερα ξεκινούν διαπραγμάτευση οι νέες μετοχές της Τιτάν μετά το split (1 νέα για κάθε 1 παλιά μετοχή), αλλά και οι νέες μετοχές της Δέλτα Παγωτού.

Από την πλευρά της η Eurobank Securities αναφέρει πως το διεθνές περιβάλλον δεν είναι ιδιαίτερα υποστηρικτικό στην παρούσα φάση. Αυτό σε συνδυασμό με την έλλειψη ενδιαφέροντος σε εγχώριο επίπεδο ενδέχεται να αποτυπωθεί στην αγορά οδηγώντας τη σε κάποια ”αδυναμία”.

Εξάλλου, η Εγνατία ΑΧΕ αναφέρει πως η εικόνα μεταξύ των μετοχών της μεσαίας και της χαμηλότερης κεφαλαιοποίησης έχει βελτιωθεί, συμπληρώνοντας πως περαιτέρω κέρδη για επιλεγμένες μετοχές αναμένεται να διατηρηθεί.

Ωστόσο, η Εγνατία ΑΧΕ αναφέρει πως αυτό δεν θα είναι αρκετό ώστε να οδηγήσει τη γενικότερη αγορά σε υψηλότερα επίπεδα, καθώς το ενδιαφέρον για μετοχές της υψηλής κεφαλαιοποίησης παραμένει χαμηλό.

Σύμφωνα με τη Σίγμα Securities η μετοχή της Coca – Cola Τρία Έψιλον ενδέχεται να επιδοθεί σε rebound σήμερα, ενώ συμπληρώνει πως η αναζήτηση ευκαιριών σε τίτλους της μικρής και της μεσαίας κεφαλαιοποίησης συνεχίζεται.

Τι έγινε χθες: Ο Γενικός Δείκτης υποχώρησε κατά 0,52% λόγω της αδυναμίας των μετοχών υψηλής κεφαλαιοποίησης αναφέρει η Marfin Analysis, που συμπληρώνει πως ο κλάδος των τραπεζών έκλεισε με απώλειες 1,22% εξαιτίας ρευστοποιήσεων θεσμικών επενδυτών, ενώ η μετοχή της Coca – Cola Τρία Έψιλον έκλεισε κάτω από το όριο της μεσαίας και της μικρής κεφαλαιοποίησης.

* Τα reports των ΑΧΕ για τη σημερινή συνεδρίαση δημοσιεύονται στη δεξιά στήλη ”Συνοδευτικό Υλικό”.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v