ΑΧΕ: Ουδέτερη η ψυχολογία των επενδυτών

Ουδέτερη παραμένει η ψυχολογία των επενδυτών, εκτιμούν οι ΑΧΕ, τονίζοντας πως στο επίκεντρο του επενδυτικού ενδιαφέροντος θα βρεθούν οι μετοχές των ΟΠΑΠ και Coca-Cola 3E. ”Προσεκτικό” αναμένεται το ξεκίνημα για τη σημερινή συνεδρίαση.

ΑΧΕ: Ουδέτερη η ψυχολογία των επενδυτών
Τι εκτιμάται για τη σημερινή συνεδρίαση: Στο επίκεντρο του επενδυτικού ενδιαφέροντος θα βρεθούν οι μετοχές των ΟΠΑΠ και Coca- Cola 3E εκτιμά η Σίγμα ΑΧΕ. Ειδικότερα για τον τίτλο της 3Ε, η χρηματιστηριακή αναμένει πιθανό αγοραστικό ενδιαφέρον στο επίπεδο των 19 ευρώ.



Σταδιακά, συνεχίζει η Σίγμα, το ενδιαφέρον θα αρχίσει να στρέφεται στα αποτελέσματα του β’ τριμήνου. Επίσης, σημειώνεται πως οι υπουργοί Οικονομικών της Ευρώπης συνεδριάζουν σήμερα για να συζητήσουν την επίδοση των παγκοσμίων αγορών, ενώ αύριο θα συναντηθούν με τους Ασιάτες ομολόγους τους.

Ένα άλλο σημαντικό γεγονός στην εβδομάδα που έρχεται, σημειώνει η Σίγμα ΑΧΕ, είναι η συνεδρίαση της Τράπεζας της Αγγλίας την Πέμπτη, καθώς και η δημοσίευση της μηνιαίας έκθεσης της ΕΚΤ.

Από την πλευρά της, η Marfin Analysis αναμένει προσεκτικό ξεκίνημα για τη σημερινή συνεδρίαση, με τα βλέμματα των επενδυτών να είναι στραμμένα στην Ευρώπη. Η ψυχολογία της αγοράς, συμπληρώνει η Marfin, παραμένει ουδέτερη.

Εξάλλου, η Εγνατία ΑΧΕ εκτιμά επικράτηση τάσεων συσσώρευσης, με χαμηλούς όγκους συναλλαγών, καθώς απουσιάζει ειδησεογραφία ικανή να κινήσει την αγορά.

Στο επίκεντρο θα βρεθεί η μετοχή της Εθνικής Τράπεζας, συνεχίζει η Εγνατία, έπειτα από την απόφασή της να αγοράσει έως 5 εκατ. ίδιες μετοχές την περίοδο 15/7-15/10. Ωστόσο δεν αποκλείει αγοραστικό ενδιαφέρον για επιλεγμένες μετοχές, ενώ, όπως τονίζει, μπορεί να καταλαγιάσει η πίεση που ασκήθηκε στους τίτλους της μικρής και μεσαίας κεφαλαιοποίησης.

Ήπια εκτιμά η Εγνατία ΑΧΕ θα είναι η συνεδρίαση στα διεθνή χρηματιστήρια, ενώ η αγορά των ΗΠΑ θα παραμείνει κλειστή λόγω των εορτασμών για την Ημέρα της Ανεξαρτησίας.

Ακόμα, οι αναλυτές της Fortius Finance AXEΠΕΥ, σχολιάζοντας τεχνικά την πορεία του Γενικού Δείκτη, τοποθετούν τη στήριξη στην περιοχή των 2.275 μονάδων, όπου είχε σχηματιστεί τοπικός πυθμένας στα τέλη Μαρτίου. Επόμενη στήριξη είναι οι 2.200 μονάδες.

Επίσης, η Fortius στη σημερινή ανάλυσή της σημειώνει πως η παραμονή του Γενικού Δείκτη για τουλάχιστο πέντε συνεδριάσεις κάτω από τον απλό κινητό μέσο τάσης των 200 ημερών θα σημάνει τεχνικά το τέλος της παρούσας ανοδικής τάσης.

Τι έγινε την Παρασκευή: Πτώση 0,16% σημείωσε την Παρασκευή ο Γενικός Δείκτης κλείνοντας στις 2.333,33 μονάδες.

Όπως αναφέρει στο πρωινό report της η Marfin Analysis, οι όγκοι συναλλαγών παρέμειναν σε χαμηλά επίπεδα, κάτω των 100 εκατ. ευρώ. Η αποκόμιση κερδών έγινε κυρίως αισθητή στον τραπεζικό κλάδο, ενώ αντίθετα οι μετοχές των Cosmote και ΟΠΑΠ, καθώς και κάποιων ακόμη από τον δείκτη FTSE-20 υπεραπέδωσαν.

Τι έγινε την προηγούμενη εβδομάδα (25 Ιουνίου – 2 Ιουλίου): Με μικρά κέρδη 0,85% έκλεισε η χρηματιστηριακή εβδομάδα, με το Γενικό Δείκτη να διαμορφώνεται την Παρασκευή στις 2.333,33 μονάδες.

Όπως υπογγραμίζει η Magna Trust στο εβδομαδιαίο της report, με οριακές διακυμάνσεις και χωρίς ιδιαίτερα εσωτερικά εναύσματα κινήθηκε η αγορά και στις πέντε συνεδριάσεις της εβδομάδας.

Στην εγχώρια ειδησεογραφία, επισημαίνει η Magna Trust, η πίεση των τιμών της μικρής κεφαλαιοποίησης λόγω της αυστηρότερης εφαρμογής του Τ+3 ήταν το κεντρικό θέμα και ίσως ο μοχλός πίεσης σε πολλές εταιρίες, οι τιμές των οποίων υποχώρησαν ακόμα και σε επίπεδα κάτω από τις 1.450 μονάδες.

Το οικονομικό γεγονός της εβδομάδας που πέρασε ήταν αναμφίβολα η αύξηση των επιτοκίων κατά 25 μονάδες βάσης από τη FED, απόφαση η οποία βρήκε τις αγορές ”προετοιμασμένες”, με αποτέλεσμα τη διατήρηση των επιπέδων στα περισσότερα χρηματιστήρια, συμπληρώνει επίσης η Magna Trust.

Από την πλευρά της, η Omega Bank τονίζει πως περαιτέρω ρευστοποιήσεις σε μετοχές της περιφέρειας χαρακτήρισαν και το προηγούμενο πενθήμερο, καθώς συνεχίστηκε η ”εξαέρωση” της αγοράς.

Τεχνικά, οι αναλυτές της Omega Bank αναφέρουν πως η μεσοπρόθεσμη τάση παραμένει ανοδική, ενώ βραχυχρόνια η τιμή του Γενικού Δείκτη ενδέχεται να επιχειρήσει τη διάσπαση της πρώτης αντίστασης των 2.370 μονάδων.

Στον αντίποδα, η πρώτη στήριξη εντοπίζεται στις 2.300 μονάδες, ενώ η καθοδική διάσπασή της θα έχει ως στόχο την περιοχή των 2.260 μονάδων.

* Τα reports των ΑΧΕ για τη σημερινή συνεδρίαση δημοσιεύονται στη δεξιά στήλη ”Συνοδευτικό Υλικό”.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v