Ο Τύπος της Δευτέρας

Η κατάκτηση του ευρωπαϊκού πρωταθλήματος ποδοσφαίρου από την ελληνική Εθνική ομάδα, αλλά και οι εκκρεμείς φορολογικές υποθέσεις, η ρύθμιση για τα πανωτόκια, καθώς η συνάντηση σήμερα του Ecofin στις Βρυξέλλες είναι μερικά από τα θέματα στα οποία αναφέρονται τα πρωτοσέλιδα του Τύπου της Δευτέρας.

Ο Τύπος της Δευτέρας
Η κατάκτηση του ευρωπαϊκού πρωταθλήματος ποδοσφαίρου από την ελληνική Εθνική ομάδα, αλλά και οι εκκρεμείς φορολογικές υποθέσεις, η ρύθμιση για τα πανωτόκια, καθώς η συνάντηση του Ecofin σήμερα στις Βρυξέλλες είναι μερικά από τα θέματα στα οποία αναφέρονται τα πρωτοσέλιδα του Τύπου της Δευτέρας.

Εθνική Ελλάδος: Το πάθος, το πείσμα και η δίψα για τη νίκη ήταν τα μεγάλα όπλα των διεθνών μας στην εκπληκτική πορεία τους προς τον τελικό του ευρωπαϊκού πρωταθλήματος, αναφέρουν ”Τα Νέα”.

Βασίλισσα του παραμυθιού και της Ευρώπης η Ελλάδα επισημαίνει η ”Ελευθεροτυπία”, που προσθέτει πως τα τείχη πέφτουν σήμερα στο Καλλιμάρμαρο.

Μέχρι το τέλος κατάφερε να αντέξει την πίεση των αντιπάλων η Εθνική μας ομάδα τονίζει η ”Ναυτεμπορική”, που συμπληρώνει πως η Αθήνα υποδέχεται σήμερα τους ηρωικούς παίκτες.

Πρωταθλητές Ευρώπης αναδείχτηκαν τα παιδιά του Ρεχάγκελ σύμφωνα με την ”Ημερησία”, ενώ ο ”Ελεύθερος Τύπος” τονίζει πως ”Σήκωσαν την Ελλάδα στην κορυφή της Ευρώπης”.

Ecofin: Για ”κίτρινη” κάρτα από το Ecofin όσον αφορά στα ελλείμματα κάνει λόγο η ”Ναυτεμπορική”.

Σε επιτήρηση μπαίνει από σήμερα η ελληνική οικονομία σύμφωνα με την ”Ημερησία”, που επισημαίνει πως συνέρχεται σήμερα στις Βρυξέλλες το Ecofin.

Ελληνική Οικονομία: Στην αναβάθμιση της πιστοληπτικής ικανότητας της ελληνικής οικονομίας θα προχωρήσουν, σύμφωνα με πληροφορίες της εφημερίδας ”Χρηματιστήριο”, διεθνείς ελεγκτικοί οίκοι στο διάστημα Νοεμβρίου - Δεκεμβρίου του 2004.

Φοροϋποθέσεις: Κίνητρα για τη ρύθμιση των εκκρεμών φορολογικών υποθέσεων της περιόδου 1999-2002, αλλά και την εξόφληση των ληξιπρόθεσμων χρεών προς το Δημόσιο περιλαμβάνει το ”μίνι” φορολογικό νομοσχέδιο, που αναμένεται να κατατεθεί έως το τέλος της τρέχουσας εβδομάδας στη Βουλή, τονίζει η ”Ναυτεμπορική”.

ΑΧΕ: Η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς θα εξετάσει εάν οι χρηματιστηριακές χρησιμοποιούν κεφάλαια πελατών τους αναφέρει η ”Ημερησία”, που συμπληρώνει πως αρχίζει έλεγχος σε όλες τις μικρές ΑΧΕ.

Επιτόκια: Ετήσια νηνεμία στο μέτωπο των επιτοκίων προβλέπει η Εθνική Τράπεζα σύμφωνα με την Οικονομική ”Ελευθεροτυπία”, που συμπληρώνει πως μελέτη της τράπεζας διαψεύδει τις ”Κασσάνδρες”, ενώ παράλληλα εκτιμά πως κρίσιμα μεγέθη είναι το πετρέλαιο και ο πληθωρισμός.

Πανωτόκια: Οριστικό τέλος στα προβλήματα των πανωτοκίων δίνεται αύριο με την κατάθεση στη Βουλή του σχετικού σχεδίου νόμου, ύστερα από αλλεπάλληλες τροποποιήσεις, σημειώνει η ”Ναυτεμπορική”.

Ξενοδόχοι: Αύξηση στο 35% της επιχορήγησης των επενδύσεων εκσυγχρονισμού των ξενοδοχειακών μονάδων, από το 25% που προβλέπει ο υφιστάμενος νόμος, προτείνουν, μεταξύ άλλων, οι ξενοδόχοι μέσω του Ξενοδοχειακού Επιμελητηρίου (ΞΕΕ), σύμφωνα με τη ”Ναυτεμπορική”.

Νανόπουλος: Να δοθεί έμφαση στα συγχρηματοδοτούμενα έργα, να θεσπιστούν κίνητρα για την προσέλκυση επενδυτών και να ληφθούν μέτρα για πιο ευέλικτη αγορά εργασίας και τόνωση του ανταγωνισμού είναι τα τέσσερα μέτρα - ”κλειδιά” για την ανάπτυξη της οικονομίας μετά τους Ολυμπιακούς προτείνει σε συνέντευξή του στην ”Ημερησία” ο διευθύνων σύμβουλος της Eurobank, Νίκος Νανόπουλος.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v