Υποχώρηση, με το βλέμμα στην Εθνική

Συναλλακτική άπνοια επικρατεί στη Σοφοκλέους, καθώς ο διαθέσιμος αέρας (εν μέσω της ζέστης) απορροφάται από τις συζητήσεις για την τεράστια επιτυχία της Εθνικής Ελλάδος. Με περιορισμένη προσφορά, κατά κανόνα, υποχωρούν μετοχές εταιριών τόσο της υψηλής όσο και χαμηλότερης κεφαλαιοποίησης.

του Μιχαήλ Γελαντάλι

Ολοκληρώνεται χωρίς (μέχρι στιγμής) εκπλήξεις η διαδικαστικού χαρακτήρα συνεδρίαση.

Στις 2.330 μονάδες ο Γ.Δ, με συναλλαγές που δεν ξερνούσαν τα 65 εκατ. ευρώ και τη σχέση ανοδικών – καθοδικών να διαμορφώνεται στο περίπου 1 προς 2.

Στον FTSE-20 συνεχίζονται οι πιέσεις στη μετοχή της Εθνικής, η οποία υποχωρεί προς τα 17,26 ευρώ, ενώ απώλειες καταγράφει και η Alpha Bank στα 20,58 ευρώ.

Περίπου κατά 3% υποχωρούσε η Εμπορική με μόλις 32,5 χιλ τεμάχια.

Αντιθέτως, με κέρδη (2,45%) συνεχίζουν ο ΟΠΑΠ προς τα 15,90 ευρώ, η Cosmote προς τα 13,12 ευρώ και η Intracom προς τα 3,70 ευρώ.

Από τον ΜΚ-40 συνεχίζει προς τα 3,02 ευρώ η μετοχή των ΕΠΑΤ με αυξημένες συναλλαγές, αλλά και των ΟΛΠ, Ολυμπιακής Τεχνικής, Intralot.

Από τις περίπου 180 μετοχές που υποχωρούν, μεγαλύτερες απώλειες καταγράφονται για τις Μπαλλής, Τεχνικές Εκδόσεις, Veterin, όπου οι συναλλαγές ξεπερνούν τις 20.000 τεμάχια.

Με σαφώς μικρότερη προσφορά υποχωρούν οι Καραμολέγκος, Euromedica, Τσουκαρίδης, ΚΡΙ ΚΡΙ, Μυλωνάς, Multirama, κ.α.

Δεδομένης της συναλλακτικής απειλής και η σημερινή συνεδρίαση θα πρέπει να θεωρηθεί ως μη γινόμενη επί της ουσίας.

Η διαδικασία αποσαφήνισης της τάσης, με την προϋπόθεση πως θα αυξηθούν σταδιακά οι συναλλαγές μετατίθεται για την ερχόμενη εβδομάδα.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v