Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΕΥΑΘ: Οι στρατηγικοί στόχοι για το 2004

Ο προσανατολισμός στην ανάπτυξη, στη διαχείριση των πόρων, στην οργάνωση και στην προώθηση της παροχής υπηρεσιών είναι οι στρατηγικοί στόχοι της ΕΥΑΘ για το 2004, σύμφωνα με τον Διευθύνων Σύμβουλος της εταιρίας κ. Αθανάσιο Τζακόπουλο.

ΕΥΑΘ: Οι στρατηγικοί στόχοι για το 2004
Τους βασικούς άξονες της επιχειρηματικής και κοινωνικής δραστηριότητας της ΕΥΑΘ, για το 2004, σκιαγράφησε ο Διευθύνων Σύμβουλος της εταιρίας κ. Αθανάσιος Τζακόπουλος, μετά την ολοκλήρωση των εργασιών της 3ης τακτικής γενικής συνέλευσης των μετόχων, που πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 30 Ιουνίου.

Ο κ. Τζακόπουλος υπογράμμισε ότι στο νέο στρατηγικό σχεδιασμό της εταιρίας θα αποτυπώνεται καθαρά ο προσανατολισμός στην ανάπτυξη, τη διαχείριση των πόρων, την οργάνωση και την προώθηση της παροχής υπηρεσιών.

Συγκεκριμένα τόνισε: ”H ΕΥΑΘ τα τελευταία τρία χρόνια διέρχεται ίσως την σημαντικότερη περίοδο λειτουργίας της, λόγω των νέων δεδομένων που αντιμετώπισε με την εισαγωγή της στο Χρηματιστήριο. Συνάμα όμως άνοιξε και ένα δρόμο, έναν καινούριο ορίζοντα της ελεύθερης αγοράς σήμερα αλλά και του ανταγωνισμού αύριο.

Ας μην ξεχνάμε ότι η ΕΥΑΘ τα τελευταία χρόνια έχει περάσει πολλαπλά ”σοκ”. Τη συνένωση του ΟΥΘ με τον ΟΑΘ, το διαχωρισμό της ΕΥΑΘ Παγίων και την είσοδό της στο Χρηματιστήριο. Είναι γνωστά τα ”standards” που είχε σαν μια καθαρά δημόσια Υπηρεσία, όπως ο μονοπωλιακός χαρακτήρας, οι σχέσεις ΟΥΘ-ΟΑΘ, η μεγάλη ηλικία του προσωπικού, τα ανομοιογενή όρια ευθύνης ΟΥΘ-ΟΑΘ αλλά και ο άγνωστος κόσμος που απαιτούν οι διαδικασίες του ιδιωτικού management και η έννοια του μετόχου.

Για όλες τις δυσκολίες δεν ευθύνεται μόνο η ΕΥΑΘ. Ο εξωγενής παράγοντας, δηλαδή η Κυβέρνηση, δεν είχε ως τώρα κανένα στόχο, καμία φιλοσοφία για το τι ήθελε από τις ΔΕΚΟ που μπήκαν στο Χρηματιστήριο. Γίνεται σαφές ότι δεν μπορείς να κάνεις Κοινωνική Πολιτική και να θέλεις να εισπράξεις φόρους και μέρισμα. Εμείς σαν νέα διοίκηση πιστεύουμε ότι πρέπει η ΕΥΑΘ να αποκτήσει συγκεκριμένους στόχους για την ανάπτυξη, τη διαχείριση των πόρων, την οργάνωση, την παροχή υπηρεσιών και την επιμόρφωση του προσωπικού.”

Οπως τονίστηκε από τον κ. Αθανάσιο Τζακόπουλο, οι βασικοί άξονες της προσπάθειας αυτής είναι η ΕΥΑΘ να εξελιχθεί σε έναν αξιόπιστο φορέα διαχείρισης των έργων του νερού, όχι μόνο στο πολεοδομικό συγκρότημα της Θεσσαλονίκης, αλλά και σε ολόκληρη την Β.Ε. με παροχή υπηρεσιών υψηλής τεχνολογίας, επιτελικά.

Επίσης, να ανταποκρίνεται με επιτυχία στις ανάγκες των πολιτών και να αποτελέσει θεματοφύλακα της προσπάθειας για τη διατήρηση και την προστασία του περιβάλλοντος.

Τέλος, να διαχειριστεί το παραγόμενο αγαθό με τρόπο ώστε και ο πολίτης-καταναλωτής να είναι απόλυτα ικανοποιημένος αλλά και η Εταιρεία και οι μέτοχοί της να καταγράφουν θετική πορεία.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v