Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Εγνατία: Σε ”ποιοτικούς” τίτλους το ενδιαφέρον

Σκεπτικοί παραμένουν οι εγχώριοι επενδυτές εκτιμά η Εγνατία ΑΧΕ στην εβδομαδιαία ενημέρωσή της, όπου μεταξύ άλλων αναφέρει πως το ενδιαφέρον αναμένεται να επικεντρωθεί σε τίτλους που διαθέτουν όλα τα ποιοτικά χαρακτηριστικά ώστε να κινηθούν καλύτερα από την αγορά τους ερχόμενους μήνες. Στο επίκεντρο τα αποτελέσματα πρώτου εξαμήνου.

Εγνατία: Σε ”ποιοτικούς” τίτλους το ενδιαφέρον
Με τη Fed να έχει ήδη ξεκινήσει τον κύκλο των ανοδικών επιτοκίων και με μια σχετική αισιοδοξία όσον αφορά στην πορεία των επιτοκίων, οι επενδυτές στρέφουν πλέον την προσοχή τους στα αποτελέσματα εξαμήνου των εταιριών, τα οποία θα αρχίσουν να ανακοινώνονται τις ερχόμενες εβδομάδες, αναφέρει η Εγνατία ΑΧΕ στην εβδομαδιαία ενημέρωσή της με ημερομηνία 2 Ιουλίου 2004.

Σε ό,τι αφορά την ελληνική αγορά, η Εγνατία ΑΧΕ εκτιμά πως οι εγχώριοι επενδυτές παραμένουν σκεπτικοί, γεγονός το οποίο αποτυπώνεται και στην αγορά Αμοιβαίων Κεφαλαίων.

Σε αυτό το πλαίσιο η χρηματιστηριακή επισημαίνει πως στην κατηγορία των εγχώριων μετοχικών αμοιβαίων έχουν καταγραφεί εκροές ύψους 139,8 εκατ. ευρώ από τις αρχές του χρόνου, παρά το γεγονός ότι οι εισροές τον πρώτο ενάμιση μήνα του 2004 ανήλθαν στα 100 εκατ. ευρώ.

Πάντως, η Εγνατία ΑΧΕ εκτιμά πως οι πιέσεις που παρουσιάστηκαν τον τελευταίο καιρό σε μετοχές της μικρής και της μεσαίας κεφαλαιοποίησης σε συνέχεια των ανακοινώσεων της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς για την εφαρμογή του Τ+3 αναμένεται να χαλαρώσουν.

Ωστόσο, το ενδιαφέρον των επενδυτών αναμένεται να επικεντρωθεί σε τίτλους που διαθέτουν όλα τα ποιοτικά χαρακτηριστικά ώστε να κινηθούν καλύτερα από την αγορά τους ερχόμενους μήνες.

Επίσης, η Εγνατία ΑΧΕ αναφέρει πως ελλείψει σημαντικών επιχειρηματικών εξελίξεων οι επενδυτές θα επικεντρώσουν την προσοχή τους στα αποτελέσματα δεύτερου τριμήνου του 2004.

Ως εκ τούτου, ο όγκος των συναλλαγών και η μεταβλητότητα αναμένεται να παραμείνουν σε χαμηλά επίπεδα, γεγονός το οποίο θα δυσκολέψει τη Σοφοκλέους να ξεφύγει από το ”σύνηθες” εύρος στο οποίο κυμαίνεται τον τελευταίο καιρό.

Οι τράπεζες θα αρχίσουν να ανακοινώνουν τα αποτελέσματα πρώτου εξαμήνου προς τα τέλη Ιουλίου, με την Alpha Bank να ανακοινώνει αποτελέσματα στις 28.

Για τις τράπεζες, η Εγνατία ΑΧΕ προβλέπει επιβράδυνση του ρυθμού ανάπτυξης σε επίπεδο καθαρών κερδών, κυρίως ως αποτέλεσμα των χαμηλότερων κερδών από χρηματοοικονομικές συναλλαγές, αν και ισχυροί ρυθμοί ανάπτυξης αναμένεται να διατηρηθούν στο επίπεδο των βασικών τραπεζικών δραστηριοτήτων.

Παράλληλα, επισημαίνει πως η αγορά έως 5 εκατ. ιδίων μετοχών από τις 15 Ιουλίου μέχρι και τις 15 Οκτωβρίου στην οποία προτίθεται να προχωρήσει η Εθνική Τράπεζα ενδέχεται να φέρει τη μετοχή της στο προσκήνιο.

Τέλος, η Εγνατία αναφέρει πως στα τρέχοντα επίπεδα τα περιθώρια ανόδου για τον FTSE-20 και Γενικό Δείκτη είναι 15,4% και 13,5% αντίστοιχα, ενώ εξαιρουμένων των τραπεζών η αύξηση αναμένεται να είναι της τάξεως του 3,9% και 6,4% αντίστοιχα.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v