Διαθέσεις αποσυμπίεσης στην αγορά

Εμφανείς οι διαθέσεις των ισχυρών παιχτών της αγοράς, οι οποίοι ενισχύουν περαιτέρω τη θέση τους στην Εθνική, καθώς ο όμιλος, λόγω των σχεδιαζόμενων αλλαγών, αποκτά εκ των πραγμάτων ιδιαίτερο ενδιαφέρον. Προσδοκίες δημιουργεί και η ανάληψη των καθηκόντων της νέας διοίκησης του ΟΤΕ. Ενδείξεις εξισορρόπησης καταγράφονται για αρκετές μετοχές της μεσαίας – χαμηλότερης κεφαλαιοποίησης.

τoυ Μιχαήλ Γελαντάλι

Ενδιαφέρουσα προμηνύεται η συνεδρίαση.

Όχι τόσο, γιατί η μέχρι στιγμής διακύμανση του Γ.Δ. διαμορφώνεται μεταξύ 2.508-2.520 μονάδων όσο, γιατί επιβεβαιώνεται η παρουσία των ξένων στην αγορά μας.

Διαπιστώνεται επίσης, πως ορισμένες αξιόλογες κινήσεις από την πλευρά ορισμένων επιχειρηματιών – βασικών μετόχων δεν περνούν απαρατήρητες και ανεκμετάλλευτες από τους επενδυτές.

Αναφερόμαστε στην περίπτωση της Chipita, όπου η απόφαση του επιχειρηματία να αγοράσει τις ερχόμενες 30 ημέρες μισό εκατ. τεμάχια αποδεικνύει αν μη τι άλλο την εμπιστοσύνη του στον όμιλο που διαχειρίζεται.

Βέβαια, οι συναλλαγές των πρώτων 40 λεπτών είχαν φτάσει στο περίπου 1/5 της συνολικής εντολής, με την τιμή της μετοχής να ενισχύεται κατά 4,5%.

Εμφανής η παρουσία και σήμερα εκείνων των παιχτών που έχουν το πάνω χέρι στην αγορά, όπως μέχρι στιγμής επιβεβαιώνεται από τις αυξημένες συναλλαγές στη μετοχή της Εθνικής, την ανοδική τάση σε Πειραιώς, Εμπορική, την ελεγχόμενη απορρόφηση της προσφοράς της Eurobank και της Αlpha.

Θετικά κινούνται ΟΤΕ, Cosmote, ΟΠΑΠ και 3Ε, με τη μετοχή της Cosmote να κινείται στα 13,24 ευρώ.

Η μετοχή μπορεί να αποκτήσει και βραχυπρόθεσμα ενδιαφέρον λόγω της ανάληψης από χθες και τυπικά των ηνίων του ΟΤΕ από τη νέα διοίκηση του Οργανισμού.

Δεδομένου, ότι αυτή τη στιγμή στήνει ”πιάτσα”, η θέση της Cosmote θεωρείται χρυσοφόρος, γίνεται εύλογο το ενδιαφέρον πλειάδας μνηστήρων.

Ανάλογες, βεβαίως φανταζόμαστε, πως θα είναι και οι πιέσεις για επίσπευση των αλλαγών στη θυγατρική του ομίλου.

Από τις επιμέρους κινήσεις, ξεχωρίζει η αντίδραση της ΕΧΑΕ προς τα 7,18 ευρώ, της Ηπειρωτικής προς το 1,88 ευρώ, του Βωβού προς τα 15,80, της Quality προς το 1 ευρώ, η αντίδραση της Κύπρου προς τα 2,65 ευρώ, τα 2,20 ευρώ του Δούρου και η ήπιων τόνων απορρόφηση της μικρής σήμερα προσφοράς στους τίτλους των Κλωνατέξ, Εθνικής Ακινήτων, ΔΟΛ, Lannet.

Η μετοχή της Νάουσας κυμαίνεται στα 2,08 ευρώ, ενώ ανοδικά συνεχίζει στα 1,15 ευρώ ο Νηρεύς.

Ζητούμενο για τη συνέχεια, είναι η σταθεροποίηση του Γ.Δ. στο εύρος των 2.508 – 2.525 μονάδων, ούτως ώστε να ισορροπήσει συνολικότερα η αγορά, μετά το χθεσινό αδικαιολόγητο σοκ.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v