Ο Τύπος της Πέμπτης

Στις εκρήξεις στην Καλλιθέα και στις αντιδράσεις που προκάλεσαν σε παγκόσμιο επίπεδο, στις μεταρρυθμίσεις του φορολογικού, στις υψηλές τιμές των καυσίμων, αλλά και στην τουριστική κίνηση αναφέρονται μεταξύ άλλων τα πρωτοσέλιδα της Πέμπτης.

Ο Τύπος της Πέμπτης
Στις εκρήξεις στην Καλλιθέα και στις αντιδράσεις που προκάλεσαν σε παγκόσμιο επίπεδο, στις μεταρρυθμίσεις του φορολογικού, στις υψηλές τιμές των καυσίμων, αλλά και στην τουριστική κίνηση αναφέρονται μεταξύ άλλων τα πρωτοσέλιδα της Πέμπτης.

Εκρήξεις: Εκατό ημέρες πριν από τους Ολυμπιακούς Αγώνες, τρεις μικροεκρήξεις χθες τα ξημερώματα στην Καλλιθέα προκάλεσαν την υπέρμετρη, σχεδόν ψυχωτική, αντίδραση διεθνών ΜΜΕ, μεταφέροντας κύματα ανησυχίας ακόμα και στις μεγάλες αγορές του κόσμου, αναφέρει η Καθημερινή, που επικαλούμενη δημοσκόπηση της VPRC σημειώνει πως το 78% θεωρεί απίθανο ένα χτύπημα στην Ολυμπιάδα.

Εξαιρετικά αλγεινή εντύπωση προκαλεί σε όλους τους ψύχραιμους παρατηρητές η ομοβροντία προβολής του θέματος της χθεσινής βομβιστικής επίθεσης στην Καλλιθέα σε όλα τα μήκη και πλάτη της Γης, με διαστάσεις οι οποίες αγγίζουν όχι απλώς τα όρια της υπερβολής, αλλά κυριολεκτικά της παράκρουσης, τονίζει το Κέρδος.

Οι τρεις βόμβες στην Καλλιθέα αποτέλεσαν κεραυνό εν αιθρία σύμφωνα με την Ελευθεροτυπία, που επισημαίνει πως την ενέργεια καταδίκασε σύσσωμη η πολιτική ηγεσία, ενώ Τα Νέα τονίζουν πως οι τρεις βόμβες στο αστυνομικό τμήμα πυροδότησαν ”τρομο-υστερία” σε παγκόσμια μετάδοση, επισημαίνοντας πως η Καλλιθέα ”έριξε” το Χρηματιστήριο του Χονγκ Κονγκ.

Ο Ελεύθερος Τύπος αναφέρει πως οι βόμβες έγιναν πρώτο θέμα στα διεθνή ΜΜΕ και έριξαν τα χρηματιστήρια, κάνοντας λόγο παράλληλα για κίτρινη τρομοκρατία που έχει στόχο το 2004.

Φορολογικό: Την πρότασή του για μια νέα οικονομική πολιτική σταθερότητας και προοπτικής με βασικό στόχο την επιτάχυνση των ρυθμών ανάπτυξης παρουσίασε ο πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής μιλώντας χθες στο συνέδριο του Economist, σημειώνει η Καθημερινή, ενώ συμπληρώνει πως τα αντικειμενικά κριτήρια επιστρέφουν επισημαίνοντας πως εξετάζεται η καθιέρωση ελάχιστου εισοδήματος για επιχειρήσεις με βιβλία Α’ και Β’ κατηγορίας.

Στη μείωση των φορολογικών συντελεστών για τις επιχειρήσεις και στη δημιουργία μιας ενιαίας φορολογικής κλίμακας για μισθωτούς, συνταξιούχους και επαγγελματίες που θα ισχύσει από το 2005 θα οδηγήσει, σύμφωνα με Το Βήμα, η φορολογική μεταρρύθμιση.

Δεν θα αναγνωρίζονται οι ζημιογόνες χρήσεις στις εμπορικές επιχειρήσεις και ελεύθερους επαγγελματίες, αναφέρει η Ημερησία, που συμπληρώνει πως θα δηλώνουν τουλάχιστον ένα κατώτατο εισόδημα και θα φορολογούνται.

Δημοσιονομική ”ουδετερότητα”, απλοποίηση φορολογικών ελέγχων και εκλογίκευση ποινών, αλλά και υιοθέτηση ενιαίας προοδευτικής φορολογικής κλίμακας για όλους τους φορολογούμενος αποτελούν τους τρεις βασικούς πυλώνες της επικείμενης φορολογικής μεταρρύθμισης, τονίζει η Ναυτεμπορική.

Κατώφλι στα φορολογητέα καθαρά κέρδη των επιτηδευματιών, καθώς και ενιαία προοδευτική φορολογική κλίμακα για μισθωτούς και ελεύθερους επαγγελματίες εξετάζει το οικονομικό επιτελείο, αναφέρει η Οικονομική Ελευθεροτυπία.

Την επαναφορά ενός νέου τύπου αντικειμενικού συστήματος για τη φορολόγηση των περίπου 900.000 επιχειρήσεων και ελεύθερων επαγγελματιών μελετά το υπουργείο Οικονομικών, αναφέρει η Εξπρές.

Πληθωρισμός: Στο όριο του 3% κινήθηκε ο πληθωρισμός τον Απρίλιο, από 2,7% τον Μάρτιο, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις κύκλων του υπουργείου Οικονομίας και Οικονομικών, αναφέρει η Εξπρές.

Σοφοκλέους: Μεγάλη πτώση (8%-16%) σημείωσαν χθες οι μετοχές των οκτώ εταιριών για τις συναλλαγές των οποίων την περίοδο 1999-2003 διεξάγεται εισαγγελική έρευνα και συγκεκριμένα για τις ΛΑΜΨΑ, Εθνική Ακινήτων, ΔΟΛ, ΕΒΖ, Κλωνατέξ, Aztec, Alter και Microland, σύμφωνα με την Καθημερινή.

Για ισχυρές πιέσεις στις τιμές των μετοχών κάνει λόγο η Ημερησία, που τονίζει πως οι δικαστικές διώξεις επηρέασαν τους επενδυτές.

Καύσιμα: Διαστάσεις ”ενεργειακής κρίσης” προσλαμβάνει η συνεχής άνοδος των τιμών του ”μαύρου χρυσού”, αναφέρει Το Βήμα, ενώ επισημαίνει πως τα καύσιμα εκτοξεύουν τον πληθωρισμό, ενώ το Κέρδος τονίζει πως οι τιμές των καυσίμων πηγαίνουν από ρεκόρ σε νέο ρεκόρ.

Δολάριο: Πιστεύοντας τώρα οι επαγγελματίες επενδυτές ότι ο πρόεδρος της FED Άλαν Γκρίνσπαν δεν πρόκειται άμεσα να προχωρήσει σε επιθετικές κινήσεις αυξήσεων των επιτοκίων-”κλειδιών” του δολαρίου, ξεκίνησαν να κερδοσκοπούν κατά του αμερικανικού νομίσματος, αναφέρει Το Βήμα.

Τουρισμός: Τη χορήγηση εκπτώσεων έως και 40% στους Έλληνες πολίτες που θα επιλέξουν τον εσωτερικό τουρισμό γι’ αυτό το ”Ολυμπιακό” καλοκαίρι διαπραγματεύεται ο υπουργός Τουρισμού Δ. Αβραμόπουλος με τους ξενοδόχους, αναφέρει η Ναυτεμπορική.

Ευέλικτα σχήματα εργασίας, όπως η μερική απασχόληση, τα οποία θα μειώσουν το κόστος λειτουργίας και θα ενισχύσουν την ανταγωνιστικότητα των ξενοδοχειακών επιχειρήσεων, προτείνει η διοίκηση του Ινστιτούτου Τουριστικών Ερευνών και Προβλέψεων, σύμφωνα με Το Βήμα.

Το Κέρδος τονίζει ότι ο Μάρτιος ήταν ο χειρότερος μήνας για τα ξενοδοχεία, ενώ η Ημερησία επισημαίνει πως η πληρότητα στα πολυτελείας είναι μόλις 40,84%.

Ασφαλιστικά Ταμεία: Η μετεκλογική ακινησία ζημιώνει τα Ταμεία σύμφωνα με την Ημερησία, που κάνει λόγο για ”μαύρη τρύπα” 6 δισ. ευρώ.

ΑΓΝΟ: Τον ”φάκελο” της πώλησης της συνεταιριστικής γαλακτοβιομηχανίας ΑΓΝΟ επανεξετάζει το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων με αφορμή την πρόσφατη απόφαση του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου, τονίζει η Καθημερινή.

Ένωση Ελληνικών Τραπεζών: Για αλλαγή στρατηγικής στην Ένωση Ελληνικών Τραπεζών κάνει λόγο η εφημερίδα Χρηματιστήριο, που επισημαίνει τι σηματοδοτεί η εκλογή του κ. Γ. Κωστόπουλου της Alpha Bank.

Εθνική Τράπεζα: Με σοβαρότητα και υπευθυνότητα, αλλά και με σεβασμό για τα πεπραγμένα της προηγούμενης διοίκησης της Εθνικής Τράπεζας, μίλησαν χθες σε μια άτυπη συνάντηση με εκπροσώπους του Τύπου ο διοικητής της Τράπεζας κ. Τ. Αράπογλου και ο υποδιοικητής κ. Γ. Πεχλιβανίδης, αναφέρει το Κέρδος.

ΟΤΕ: Στην επίσημη εκλογή του κ. Π. Βουρλούμη αναφέρεται η Καθημερινή, που συμπληρώνει πως το διοικητικό συμβούλιο παραμένει ατελές.

Chipita: Αυξάνει τη συμμετοχή του ο πρόεδρος της Chipita κ. Θεοδωρόπουλος στην εταιρία, όπως τονίζει η εφημερίδα Χρηματιστήριο.

Χαλυβουργική: Με ”κέρδη” 1,93 εκατ. ευρώ επιστρέφει η Χαλυβουργική αναφέρει το Κέρδος.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v