Σε στάση άμυνας η Σοφοκλέους;

Το ενδεχόμενο υποχώρησης είναι πιθανό, λόγω της εικόνας που παρουσιάζουν τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, αλλά και λόγω επιμέρους παραμέτρων. Ζητούμενο να μη ”χαθούν” οι στηρίξεις της αγοράς, για να παραμείνει στο περίπου 1 προς 3 η σχέση ανοδικών–πτωτικών.

του Μιχαήλ Γελαντάλι

Στάση άμυνας απαιτούν οι συνθήκες.

Άλλωστε, όπως πολύ γλαφυρά σημειώνει ο φίλτατος Θανάσης Μαυρίδης στο πρωινό του Εγερτήριο, ”Τα είχα όλα μία φορά...”.

Η ήπια διολίσθηση των κυριότερων ευρωπαϊκών αγορών προϊδεάζει για κάτι ανάλογο και στη Σοφοκλέους.

Από τεχνικής πλευράς, το περιθώριο περαιτέρω διόρθωσης είναι μικρό και περιορίζεται σε δύο σημεία-τιμές, αυτό των 2.535 και αυτό των 2.515 μονάδων.

Θα πρέπει στην αρχή της συνεδρίασης να αφεθούν μετοχές να ”κυλήσουν” χαμηλότερα, να διαπιστωθεί η διάθεση των εν δυνάμει αγοραστών, προκειμένου να ισορροπήσει ο Γ.Δ. κατά τις 12.00.

Λόγω των αποτελεσμάτων της ενδιαφέρον παρουσιάζει η μετοχή της Πειραιώς, η πορεία της Εθνικής, λόγω των σημαντικότατων βραχυπρόθεσμων κερδών, αλλά και οι Cosmote, 3E, ΟΛΠ και Alpha.

Ενδιαφέρον επίσης παρουσιάζει η συμπεριφορά των Τιτάν, Ηρακλής και της Τράπεζας Αττικής, που εκ των πραγμάτων επανέρχεται στο προσκήνιο.

Μετοχές με αυξημένη χθες εμπορευσιμότητα (Λιβάνης, Φλεξοπάκ, Ιλυδα, Θεμελιοδομή, ΕΥΑΘ, Σαράντης, Info-Quest, Νηρεύς, Κωτσόβολος, Κεραμεία, Αττικές Εκδόσεις, Αλσίνκο κ.ά.) παραμένουν στο επίκεντρο.

Σημείωση: Η αμεσότητα, η διάσταση που δίνουν τα ξένα ειδησεογραφικά πρακτορεία στο πρωινό συμβάν της Καλλιθέας, αποτελεί ένδειξη και σε κάποιο βαθμό προειδοποίηση για το πώς μπορεί να κυλήσει (και) χρηματιστηριακά η προ-Ολυμπιακή περίοδος. Σίγουρα οι άσπονδοι φίλοι μας θα εκμεταλλεύονται την κάθε ευκαιρία – αφορμή που θα τους δίνεται.

Σημείωση 2η: Το θέμα της ποινικής δίωξης για τη ”φούσκα” του ’99, που αφορά 8 εισηγμένες εταιρίες, θα πρέπει να ιδωθεί και να αποδοθεί στη σωστή του διάσταση. Περισσότερες λεπτομέρειες καταγράφονται αναλυτικά σε σχετικό θέμα του euro2day.gr.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v