Αγοράζουν (και πάλι) οι ξένοι

Πιο σαφείς γίνονται οι διαθέσεις των ξένων, καθώς, μετά τις 12.10, ενεργοποιήθηκαν εντολές αγοράς (βάσει προγράμματος), κυρίως στη μετοχή της Εθνικής και δευτερευόντως στις Alpha, ΔΕΗ και 3Ε. Αύξηση τζίρου λόγω των ”γυρισμάτων” της Deutsche Bank σε 4 επενδυτικές.

του Μιχαήλ Γελαντάλι

Πιο σαφείς γίνονται οι διαθέσεις των ξένων, καθώς μετά τις 12.15 ενεργοποιήθηκαν εντολές αγοράς (βάσει προγράμματος), κυρίως στη μετοχή της Εθνικής και δευτερευόντως στις Alpha, ΔΕΗ και 3Ε.

Παράλληλα, διακριτική καταγράφεται η στάση των ξένων σε Cosmote, ΟΤΕ και ΟΠΑΠ, ενώ ενισχύεται η τάση του FTSE-20, παρασύροντας και το Γ.Δ. προς τις 2.525 μονάδες.

Οι συναλλαγές εμφανίζονται βέβαια στα περίπου 137 εκατ. ευρώ για την πρώτη ώρα, πλην, όμως, σημαντικό μέρος αφορά στα πακέτα της ΕΛΕΧΑ που πραγματοποιήθηκαν στα 2,62 ευρώ, αλλά και στα γυρίσματα της Deutsche Bank στις επενδυτικές Ανδρομέδα, Π&Κ, New Millennium και Αιολική.

Ανοδική τάση με αγοραστικό ενδιαφέρον εμφανίζεται στα 38,20 ευρώ για τη μετοχή του Τιτάνα, στα 11,70 για τον ΟΛΠ, αλλά και για τις 3Ε, ΟΠΑΠ και 2-3 ακόμη μετοχές υψηλής κεφαλαιοποίησης.

Αυξημένες συναλλαγές καταγράφονται μέχρι στιγμής στις μετοχές των ΑΕΓΕΚ (1,26 ευρώ), Άσκο (1,56 ευρώ), ΓΕΝΑΚ (στα 4,10 ευρώ), ΔΟΛ (στα 3,88 ευρώ), Εμφασις (στα 3,86 ευρώ) και ορισμένων ακόμη.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v