Μηνύματα διόρθωσης από το εξωτερικό για το ΧΑ;

Σε φάση διόρθωσης τα κυριότερα ξένα χρηματιστήρια, με τη διαδικασία επανατοποθέτησης να μην έχει ακόμα ολοκληρωθεί στη Σοφοκλέους. Μετά την Alpha, και τα αποτελέσματα της Εθνικής επικροτούνται από ξένο οίκο, ο οποίος προχωρεί σε αναθεώρηση της τιμής-στόχου. Θετικά αποτιμάει η αγορά τη χθεσινή διάθεση μετοχών της Πλαίσιο, σε Έλληνες και ξένους θεσμικούς.

του Μιχαήλ Γελαντάλι

Συνεχίζεται η ήπιων τόνων διόρθωση σε Ν. Υόρκη και Ευρώπη, τάση που πιθανότατα θα επηρεάσει και τη Σοφοκλέους.

Οι θετικές εκτιμήσεις ξένων οίκων που έπονται της ανακοίνωσης θετικών αποτεκλεσμάτων για Alpha και Εθνική θέτουν την τιμή-στόχο υψηλότερα, πλην όμως οι συναλλαγές των δύο τελευταίων συνεδριάσεων δεν παραπέμπουν σε ολοκλήρωση της διαδικασίας επανατοποθέτησης.

Μετά την Alpha και η μετοχή της Εθνικής αναθεωρείται προς τα πάνω, με την τιμή-στόχο να τίθεται στα 28,7 ευρώ, από 26,8 ευρώ, από τη UBS.

Παράλληλα, η Deutsche Bank διατηρεί στα 14,5 ευρώ την τιμή-στόχο για τη μετοχή του ΟΠΑΠ.

Για τις άλλες μετοχές του FTSE-20 διατηρείται η ανοδική φορά, η μετοχή της Εμπορικής τείνει προς την υψηλή τιμή των 23,92 ευρώ, καθώς και των Γερμανός, ΚΑΕ και Cosmote.

Ενδιαφέρον παρουσιάζει η ανάλυση της Μarfin αναφορικά με τη χθεσινή διάθεση ποσοστού 4% της Πλαίσιο, σε ξένους και Έλληνες θεσμικούς.

Σύμφωνα με τη χρηματιστηριακή διευρύνεται η περιορισμένη διασπορά της εταιρίας, αναθεωρείται στα 12,3 ευρώ η τιμή-στόχος, ενώ στην έκθεση επισημαίνονται ενδιαφέροντα στοιχεία για τη σχέση τιμής διάθεσης και τρέχουσας.

Για την αρχή της συνεδρίασης, όπως σημειώνεται σε αναφορά χρηματιστηριακών εταιριών, θα πρέπει να θεωρείται πιθανή μία αρχικά μικρή διολίσθηση του Γ.Δ. από την περιοχή των 2.543 μονάδων.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v