Διχοτομημένη η... Σοφοκλέους

Με τη μισή αγορά να κινείται σε θετικό έδαφος, όπου πρωταγωνιστούν τα ”βαριά χαρτιά”, και την άλλη μισή να ”βολοδέρνει”, η Σοφοκλέους καταγράφει νέα υψηλή τιμή στις 2.550 μονάδες. Τις εντυπώσεις κερδίζει ο τραπεζικός κλάδος μετά τα εντυπωσιακά αποτελέσματα της Alpha Bank, ενώ αύριο ακολουθεί η Εθνική Τράπεζα.

του Μιχαήλ Γελαντάλι

Διχοτομημένη η Σοφοκλέους, με την ”πράσινη γραμμή” να οριοθετείται στη μεσαία κεφαλαιοποίηση.

Μοιρασμένη η σχέση ανοδικών – πτωτικών, αποτέλεσμα της συντελούμενης κατηγοριοποίησης της αγοράς, με τον FTSE-20 να ενισχύεται κατά 1,22%, τη δε χαμηλότερη κεφαλαιοποίηση να ενισχύεται οριακά κατά 0,17%.

Αυξημένες οι συναλλαγές, πλην, όμως, για πολλοστή συνεδρίαση επικεντρωμένες σε λίγες μετοχές τραπεζών, επιχειρήσεων του ευρύτερου δημόσιου τομέα και θεσμικών επιλογών κυρίως των ξένων.

Στα 26,80 ευρώ η Alpha, στα 24,80 η Εθνική, στα 10,20 η Πειραιώς, στα 17,86 η Eurobank, με την Εμπορική να εμφανίζει τη μεγαλύτερη απόδοση (3,25%), στα 22,26 ευρώ.

Η μετοχή της Εμπορικής υπολείπεται σε απόδοση των άλλων τεσσάρων ισχυρών του κλάδου, με την τάση της να ενδυναμώνεται από την κατακόρυφη αύξηση των συναλλαγών.

Τοποθετήσεις και ξένων στα 13,56 ευρώ για την Cosmote, στα 21,80 ευρώ για τη ΔΕΗ και τον εντυπωσιακό για μία ακόμη φορά ΟΠΑΠ στα 16,04 ευρώ.

Δεν θα πρέπει, επίσης, να περάσει απαρατήρητη η διάθεση μόχλευσης που παρατηρείται σε μετοχές εταιριών του ευρύτερου δημόσιου τομέα, με ενδεικτικότερη την περίπτωση της ΕΥΔΑΠ στα 6,32 ευρώ και των ΕΛΠΕ στα 7,56 ευρώ.

Η θετική διάθεση διαχέεται στη μεσαία κεφαλαιοποίηση, και σε ορισμένες περιπτώσεις μεταφράζεται σε αύξηση συναλλαγών και ενίσχυση της τάσης.

Εντυπωσιακή και σήμερα η πορεία της Κανάκης, καθώς με 335.360 τεμάχια (στις 14.20) ενισχύεται κατά 11,6% στα 2,74 ευρώ.

Με αυξημένες συναλλαγές κερδίζει 3,4% ο ΟΛΠ στα 11,28 ευρώ.

Με κέρδη και οι μετοχές των ΕΛΒΕ, Αλσίνκο, Κυριακούλης, Spider, Intralot (δες και αποτελέσματα α’ τριμήνου), Ιατρικό Αθηνών, Φοίνιξ Metrolife και ορισμένων ακόμη.

Για τη συνέχεια και προς το κλείσιμο θα θέλαμε οι ισχυροί ”παίχτες” στη Σοφοκλέους να μας επιβεβαιώσουν τη διάθεσή τους για καταγραφή νέας υψηλής τιμής στην περιοχή των 2.550 μονάδων με συναλλαγές που θα προϊδεάζουν για συντήρηση της ανοδικής τάσης.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v