ΑΧΕ: Τόνωση από Alpha Βank για την αγορά

Αισιόδοξες για την σημερινή συνεδρίαση είναι οι ΑΧΕ, τονίζοντας πως οι επενδυτές θα επικεντρώσουν το ενδιαφέρον τους στον τραπεζικό κλάδο μετά τα ισχυρά αποτελέσματα α΄ τριμήνου της Alpha Βank που ανακοινώθηκαν νωρίτερα σήμερα το πρωί.

ΑΧΕ: Τόνωση από Alpha Βank για την αγορά
Τι εκτιμάται για τη σημερινή συνεδρίαση: Θετικό άνοιγμα για την σημερινή συνεδρίαση, με τους επενδυτές να επικεντρώνουν το ενδιαφέρον τους στον τραπεζικό κλάδο μετά τα ισχυρά αποτελέσματα τριμήνου της Alpha Βank που ανακοινώθηκαν σήμερα νωρίτερα το πρωί, προβλέπουν οι αναλυτές της Marfin Analysis.

Ακόμα, τονίζει η Marfin, τα καθαρά κέρδη πρώτου τριμήνου της Alpha Βank αυξήθηκαν κατά 65% σε ετήσια βάση, διαμορφούμενα στα 99,6 εκατ. ευρώ, 28,8% υψηλότερα από τις συγκλίνουσες εκτιμήσεις των αναλυτών.

Εξάλλου, η Eurobank Securities εκτιμά πιθανή την επικράτηση τάσεων κατοχύρωσης κερδών, καθώς η αγορά βρίσκεται σε υψηλά επίπεδα έτους, τονίζοντας ωστόσο πως η βελτιωμένη ψυχολογία των επενδυτών μπορεί να στηρίξει τη Σοφοκλέους.

Στο επίκεντρο του επενδυτικού ενδιαφέροντος θα βρεθεί η Alpha Βank υπογραμμίζει επίσης η Eurobank Securities, καθώς τα αποτελέσματα τριμήνου της ήταν καλύτερα των εκτιμήσεων, αν και όπως συμπληρώνει η χρηματιστηριακή, η αγορά προσδοκούσε καλύτερα αποτελέσματα από τις συγκλίνουσες εκτιμήσεις.

Σε αυτά τα πλαίσια η Eurobank Securities εκτιμά μεικτή συνεδρίαση σήμερα.

Περιορισμένη είναι η πιθανότητα η αγορά να κινηθεί σε χαμηλότερα επίπεδα βραχυπρόθεσμα, αναφέρει στο report της η Εθνική ΑΧΕ, καθώς εκτιμά πως οι πωλητές δεν εμφανίζονται αρκετά ισχυροί και το momentum δεν είναι αρνητικό.

Θετικά θα επηρεάσει τον τραπεζικό κλάδο και το γενικότερο κλίμα της αγοράς η ανακοίνωση των πολύ καλών αποτελεσμάτων τριμήνου της Alpha Βank τονίζει στο πρωινό της report η Εγνατία ΑΧΕ, συμπληρώνοντας πως αυτό μπορεί να οδηγήσει την Σοφοκλέους σε υπεραπόδοση έναντι των ευρωπαϊκών αγορών.

Ακόμα, οι αναλυτές της Εγνατίας ΑΧΕ εκτιμούν πως η αγορά κινείται με διαθέσεις συσσώρευσης γεγονός που δεν αναμένουν να αλλάξει σημαντικά κατά την σημερινή συνεδρίαση.

Από την πλευρά τους, οι αναλυτές της Fortius Finance ΑΧΕΠΕΥ σχολιάζοντας τεχνικά την πορεία του δείκτη της μεσαίας κεφαλαιοποίησης FTSE-40, τονίζουν πως ο δείκτης τις τελευταίες ημέρες καταβάλει προσπάθειες να προσεγγίσει και να διασπάσει ανοδικά τον ισχυρό απλό κινητό μέσο τάσης 200 ημερών, που βρίσκεται στις 2.334 μονάδες.

Αντίθετα, ένα άκαρπο αποτέλεσμα τονίζει η Fortius θα ωθήσει τον δείκτη –αρχικά- προς τις 2.250 μονάδες.

Τι έγινε χθες: Ο Γενικός Δείκτης κατέγραψε μικρές απώλειες της τάξεως του 0,29% κλείνοντας στις 2.523 μονάδες.

Όπως σημειώνει στο πρωινό της report η Marfin Analysis, οι τάσεις κατοχύρωσης κερδών που επικράτησαν στις μετοχές του τραπεζικού κλάδου και η αδύναμη απόδοση του ΟΤΕ οδήγησαν τον δείκτη σε χαμηλότερα επίπεδα. Ο λόγος χαμένων- κερδισμένων διαμορφώθηκε στο 229 έναντι 81, ενώ ο ΟΠΑΠ υπεραπέδωσε της αγοράς κερδίζοντας 2,09%.

* Τα reports των ΑΧΕ για τη σημερινή συνεδρίαση δημοσιεύονται στη δεξιά στήλη ”Συνοδευτικό Υλικό”.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v