”Πάνε στοίχημα” για νέα άνοδο

Συνολικότερα θετική η εικόνα της υψηλής κεφαλαιοποίησης, ανεβάζει μετά και την ευχάριστη έκπληξη της Alpha Bank ακόμη υψηλότερα τον πήχη. Ένα ικανό κομμάτι της μεσαίας – χαμηλότερης κεφαλαιοποίησης ακολουθεί, τη στιγμή που το αγοραστικό ενδιαφέρον αποτυπώνεται στον αυξημένο τζίρο της πρώτης ώρας.

του Μιχαήλ Γελαντάλι

Με αιχμή τις τράπεζες (1,10%) αντιδρά ισόποσα ο FTSE-20 και πλησιάζει τις 2.550 μονάδες ο Γενικός Δείκτης.

Ιδιαίτερα αυξημένες οι συναλλαγές, την πρώτη ώρα της συνεδρίασης, ξεπερνούσαν τα 42 εκατ. ευρώ, με τη σχέση ανοδικών – πτωτικών να διαμορφώνεται στο περίπου 1,5 προς 1.

Εύλογα, ενδιαφέρον παρουσιάζει η αντίδραση των τραπεζικών σηματωρών, ειδικότερα σήμερα της Alpha, αλλά και των Eurobank, Εθνικής και Πειραιώς.

Η μετοχή της Alpha με αυξημένες συναλλαγές κυμαίνεται στα 26,80 ευρώ, κάτι... λεπτά δηλαδή χαμηλότερα από την υψηλή τιμή των 27,20 ευρώ, χωρίς να συνυπολογίζεται το μέρισμα των 0,60 ευρώ.

Στη μετοχή της Eurobank, όπου το ποσοστό θετικής μεταβολής κυμαίνεται στο 1,1%, η τιμή διαμορφώνεται μεταξύ 17,60 - 17,70 ευρώ, ενώ στην τελευταία τιμή έχει πραγματοποιηθεί το πακέτο των 100.000 τεμαχίων.

Στα 24,82 ευρώ η μετοχή της Εθνικής, σημειώνει νέα υψηλή τιμή, ενώ η Πειραιώς στα 10,16 (απέχει από τα 11,14 ευρώ) κινείται ανοδικά, όπως και η Εμπορική προς τα 21,86 ευρώ.

Ενδιαφέρουσα και σήμερα η αντίδραση της Coca Cola 3E, κίνηση που επιβεβαιώνει την πρόσφατη θετική εκτίμηση (22/4) της Eurobank Securities για ”συνέχεια στη δημιουργία αξιών για την 3Ε”.

Και σήμερα, όμως, την παράσταση κλέβει ο ΟΠΑΠ, το ”απόλυτα” χαρτί των ξένων, καθώς με συναλλαγές μισού και πλέον εκατ. τεμαχίων καταγράφεται υψηλή τιμή στα 16,04 ευρώ.

Θετική είναι η συνολικότερη εικόνα του FTSE-20 χωρίς να υστερεί η μεσαία κεφαλαιοποίηση.

Ικανοποιητική εμπορευσιμότητα που μπορεί να στηρίξει ανοδική φορά εμφανίζουν οι μετοχές των ΕΛΒΕ (1,86 ευρώ), Αλσίνκο (1,82 ευρώ), Δομική Κρήτης, Εμπεδος, Νάουσα, Γενέρ, Σελόντα, Σέλμαν και αρκετών ακόμη.

Για τη συνέχεια, θα επιμείνουμε ιδιαίτερα στην περαιτέρω ενίσχυση των συναλλαγών σε τραπεζικές μετοχές, καθώς δικαιολογημένα το ενδιαφέρον επικεντρώνεται και πάλι στις ισχυρές του κλάδου.

Η φιλοσοφία της προσέγγισής μας και η εμμονή μας στον κλάδο περιγράφονται αναλυτικά στο προσυνεδριακό μας σχόλιο.

Η διάθεση της αγοράς είναι θετική, η τάση ανοδική και η επιχειρούμενη καταγραφή υψηλής τιμής το επιβεβαιώνει.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v