Στο ρελαντί για επαναγορές

Σε κύκλο 2-4 συνεδριάσεων, που θα έχουν ως χαρακτηριστικό τη συσσώρευση και τις επανατοποθετήσεις, οδηγείται η αγορά. Εξασφαλίζεται σε πρώτη φάση η ”στήριξη” των 2.480 μονάδων, κερδίζεται η ”μάχη” με τις 2.500, με τη Σοφοκλέους να περιμένει το ανοδικό κέλευσμα από Ευρώπη και Ν. Υόρκη.

του Μιχαήλ Γελαντάλι

Νηνεμία μετά την αντίδραση της προηγούμενης εβδομάδας και πριν από την επόμενη άνοδο.

Η κατακόρυφη υποχώρηση των συναλλαγών, στο ήμισυ περίπου της προηγούμενης εβδομάδας, παραπέμπει εμφανώς σε φάση βραχυπρόθεσμης συσσώρευσης και σταθεροποίησης απαραίτητης για την επανατοποθέτηση ισχυρών παικτών.

Παράλληλα, ολοκληρώνονται ορισμένες κινήσεις διαδικαστικού χαρακτήρα σε Εμπορική και Αγροτική (βλέπε σχετικά θέματα), με την Εθνική να επωμίζεται το μεγαλύτερο βάρος αντιστάθμισης στην ήπιας μορφής διολίσθηση.

Η μετοχή της Εθνικής με σχετικά χαμηλή εμπορευσιμότητα –σε σχέση με την προηγούμενη εβδομάδα– αποκομίζει κέρδη περίπου 2 ποσοστιαίων μονάδων, επιχειρώντας παράλληλα την καταγραφή νέας υψηλής τιμής 52 εβδομάδων.

Σε επιμέρους μετοχές του FTSE-20 με χαρακτηριστική την περίπτωση των Τιτάν, ΟΠΑΠ, 3Ε, επιχειρείται διαμόρφωση τιμών ελκυστικών για επαναγορές.

Ο τραπεζικός δείκτης κυμαίνεται στις 4.765 μονάδες, ενισχυμένος κατά 0,5%, με αποτέλεσμα να ”συντηρείται” με μικρά κέρδη τόσο ο FTSE-20 όσο και ο Γ.Δ. στην περιοχή των 2.520-2.525.

Στα 5,52 ευρώ η μετοχή της Bιοχάλκο, με κέρδη για μία ακόμη συνεδρίαση η μετοχή της Αλουμίνιον της Ελλάδος, στα 21,60 ευρώ η μετοχή της ΔΕΗ, με αύξηση συναλλαγών και κερδών η ΕΧΑΕ στα 7,46 ευρώ.

Με βάση τις μέχρι τώρα συναλλαγές, περίπου 65 εκατ. ευρώ στις 14.55, απαιτείται, από τεχνικής πλευράς, κύκλος 2-3 συνεδριάσεων, προκειμένου να κατοχυρωθεί η περιοχή των 2.480-2.485 ως μεσοπρόθεσμη ”στήριξη”, να εξαφανιστούν σε πρώτη φάση οι 2.500 μονάδες, προκειμένου να γίνουν οι απαραίτητες τοποθετήσεις, προτού οδηγηθούμε προς την επόμενη ανοδική κίνηση Γ.Δ. και αγοράς.

Απαραίτητη προϋπόθεση για την ευόδωση αυτού του ενδεχομένου είναι η διαμόρφωση ανάλογης τάσης στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, ειδικότερα, όμως, της Ν. Υόρκης.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v