ΑΧΕ: Καταλύτης τα αποτελέσματα Εθνικής- Alpha

Στις ανακοινώσεις αποτελεσμάτων πρώτου τριμήνου των τραπεζών εκτιμούν οι ΑΧΕ πως θα στραφεί το επενδυτικό ενδιαφέρον. Πρωταγωνιστές οι Alpha Bank και Εθνική Τράπεζα, καθώς θα ανακοινώσουν τα αποτελέσματα τριμήνου την ερχόμενη Τετάρτη και Πέμπτη, αντίστοιχα.

ΑΧΕ: Καταλύτης τα αποτελέσματα Εθνικής- Alpha
Τι εκτιμάται για την σημερινή συνεδρίαση: Στροφή του επενδυτικού ενδιαφέροντός προς τις ανακοινώσεις εταιρικών αποτελεσμάτων πρώτου τριμήνου εκτιμά η Marfin Analysis, τονίζοντας πως Alpha Bank και Εθνική Τράπεζα θα ανακοινώσουν τα αποτελέσματα τριμήνου τους την ερχόμενη Τετάρτη και Πέμπτη, αντίστοιχα.

Από την πλευρά της η Eurobank Securities αναφέρει πως, παρά τη θετική ψυχολογία των επενδυτών, δεν αποκλείεται η επικράτηση ήπιων φαινομένων κατοχύρωσης κερδών εξαιτίας της έλλειψης ειδησεογραφίας καθώς και για τεχνικούς λόγους.

Η Εγνατία ΑΧΕ αναφέρει επίσης πως τον τόνο την εβδομάδα αυτή θα δώσουν οι ανακοινώσεις εταιρικών αποτελεσμάτων α’ τριμήνου.

Μέχρι στιγμής η Εγνατία ΑΧΕ τονίζει πως τα ανακοινωθέντα αποτελέσματα έχουν ικανοποιήσει τους επενδυτές, αλλά, όπως συμπληρώνει, χρειάζονται επιπλέον θετικά νέα για την επίτευξη νέων υψηλότερων επιπέδων από την αγορά. Για τη σημερινή συνεδρίαση η χρηματιστηριακή εκτιμά την επικράτηση τάσεων συσσώρευσης, με το επενδυτικό ενδιαφέρον να παραμένει στον τραπεζικό κλάδο εν όψει της ανακοίνωσης των αποτελεσμάτων Alpha Bank και Εθνική Τράπεζας.

Εξάλλου, οι αναλυτές της Fortius Finance ΑΧΕΠΕΥ σχολιάζοντας τεχνικά την πορεία του δείκτη της χαμηλής κεφαλαιοποίησης FTSE-80, δεν αποκλείουν την πιθανότητα να κινηθεί κάτω από τη στήριξη που παρέχουν οι 500 μονάδες, εάν αυτός δεν παρουσιάσει αυξημένο όγκο συναλλαγών–πάνω από 5 εκατ. τεμάχια- πάνω από τα επίπεδα των 611 μονάδων (περιοχή όπου βρίσκεται ο ΚΜΟ 200 ημερών).

Τι έγινε την Παρασκευή: Ο Γενικός Δείκτης κατέγραψε κέρδη της τάξεως του 0,23% κλείνοντας στις 2.522,25 μονάδες.

Όπως σημειώνει στο πρωινό της report η Marfin Analysis, η επικράτηση τάσεων κατοχύρωσης κερδών στο κλείσιμο της συνεδρίασης οδήγησε τον Γενικό Δείκτη σε κλείσιμο χαμηλότερο από το υψηλό της ημέρας, στις 2.549,84 μονάδες.

Τι έγινε την προηγούμενη εβδομάδα: Ανοδικά για πέμπτη συνεχόμενη εβδομάδα έκλεισε η αγορά καταγράφοντας κέρδη της τάξεως του 2,23%.

Όπως τονίζει η Magna Trust στο εβδομαδιαίο της report, η Σοφοκλέους υπεραπέδωσε των ξένων αγορών καταγράφοντας νέο υψηλό έτους για Γ.Δ. και FTSE-20, με αυξημένη συναλλακτική δραστηριότητα.

Η εντυπωσιακή αναθεώρηση των τιμών-στόχων για τον ΟΠΑΠ και η διαφαινόμενη συνέχιση του θετικού momentum κερδοφορίας των εισηγμένων, τονίζει η Magna Trust, όχι μόνο διατήρησαν τα υψηλά επίπεδα τιμών στις μετοχές του FTSE-20, αλλά ενέτειναν το αγοραστικό ενδιαφέρον απορροφώντας τη σημαντική προσφορά που εκδηλώθηκε στα επίπεδα των 2.500 μονάδων.

Ακόμα, οι αναλυτές της Magna Trust εκτιμούν πιθανή την εισροή νέας ρευστότητας στο Χ.Α., καθώς, όπως επισημαίνουν, μεγάλο μέρος των επαγγελματιών της αγοράς δεν ακολούθησε την ανοδική κίνηση ως τώρα.

Από την πλευρά της η Omega Bank κάνει λόγο για αλλαγή σκηνικού την εβδομάδα που μας πέρασε, επισημαίνοντας, μεταξύ άλλων, την ανοδική πορεία του ΟΠΑΠ και τη διατήρηση των ευνοϊκών συνθηκών στο διεθνές περιβάλλον που λειτούργησε ευεργετικά και για το Χ.Α.

Τεχνικά οι αναλυτές της Omega Bank εκτιμούν πως η µεσοχρόνια τάση του ∆είκτη παραµένει ανοδική, ενώ σε βραχυχρόνιο ορίζοντα υπογραμμίζουν πως ενδέχεται η τιµή του να επιχειρήσει τη διάσπαση της πρώτης αντίστασης που ορίζει το προηγούµενο υψηλό στο επίπεδο των 2.551 µονάδων. Στον αντίποδα, τον ρόλο της πρώτης στήριξης έχει η περιοχή των 2.480 μονάδων.

* Τα reports των ΑΧΕ για τη σημερινή συνεδρίαση δημοσιεύονται στη δεξιά στήλη ”Συνοδευτικό Υλικό”.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v