Το βαθύ λαρύγγι...

Οι ιστορίες μυστηρίου είναι ωραίες επειδή ακριβώς έχουν μυστήριο. Κι όλες οι πετυχημένες ιστορίες μυστηρίου έχουν το δικό τους ”βαθύ λαρύγγι”. Τον από μηχανής θεό που αναλαμβάνει να δώσει διέξοδο. Το δικό μας βαθύ λαρύγγι (άνευ εισαγωγικών) έκανε τη δική του παρέμβαση στη στήλη...

Το βαθύ λαρύγγι...
Οι ιστορίες μυστηρίου είναι ωραίες επειδή ακριβώς έχουν μυστήριο. Κι όλες οι πετυχημένες ιστορίες μυστηρίου έχουν το δικό τους ”βαθύ λαρύγγι”.

Τον από μηχανής θεό που αναλαμβάνει να δώσει διέξοδο. Το δικό μας βαθύ λαρύγγι (άνευ εισαγωγικών) έκανε τη δική του παρέμβαση στη στήλη...

Το τηλέφωνο κτύπησε στις έντεκα το βράδυ. Από την άλλη πλευρά ακούστηκε μία γνώριμη βραχνή και αργόσυρτη φωνή. Το γεγονός ότι τηλεφωνούσε ύστερα από πολλές εβδομάδες και τόσο αργά αύξησε την αδρεναλίνη.

Ήθελε να περάσει το δικό του μήνυμα. Κι όπως πάντα, να κρυφτεί πίσω από την ανωνυμία. Ταγμένος στον κόσμο των σκιών, μπορεί να διατηρεί έτσι καλύτερα τις ισορροπίες και τα νήματα.

”Όταν ο Θεός θέλει να σε εκδικηθεί, σε ανεβάζει στα ουράνια και έπειτα σε ρίχνει πολύ χαμηλά. Η αγορά ανεβαίνει για να πέσει! Με τόσες μετοχές που έχουν στα χέρια τους οι ξένοι, είναι φυσικό να επιθυμούν τώρα την άνοδο.

Για να ξεκινήσουν τις πωλήσεις τους από λίγο πιο ψηλά, έτσι ώστε ο μέσος όρος των πωλήσεών τους να διαμορφωθεί σε ικανοποιητικά επίπεδα. Δεν τους βγαίνει το σενάριο των Ολυμπιακών Αγώνων και θέλουν να την ”κάνουν” με ελαφρά πηδηματάκια.

Το πρόβλημα είναι ότι θα πρέπει να βρουν άλλους ξένους για να πουλήσουν τις θέσεις τους. Εκεί μπορεί να χαλάσει η ”σούπα” και να δεις την έκπληξη.

Να διατηρηθεί, δηλαδή, ο Δείκτης σε υψηλότερα νούμερα με μηδαμινές συναλλαγές. Σε κάθε περίπτωση να είσαι προσεκτικός”.

Το τηλέφωνο έκλεισε, δίχως το βαθύ λαρύγγι να δεχτεί ερωτήσεις. Να είχε άραγε κάποια παράκρουση; Να είδε όραμα; Ή πρόκειται για κάτι πιο ουσιαστικό;

Δεν ξέρουμε αν η αγορά ανεβαίνει για να πέσει ή θα ανέβει για να ανέβει κι άλλο ή αν θα εξελιχτεί οποιοδήποτε άλλο σενάριο μπορείτε να φανταστείτε.

Η αλήθεια πάντως είναι ότι τα ελληνικά blue chips αρχίζουν να γίνονται ακριβά σε σχέση με τις αντίστοιχες μετοχές του εξωτερικού. Θα θέλαμε, λοιπόν, να δούμε τις 2.800 ή τις 3.000 μονάδες, αλλά θα πρέπει ταυτόχρονα να υπάρχει μία σχέση με την αντίστοιχη πορεία των ξένων αγορών.

Αλλά ακόμη και σ’ αυτή την περίπτωση θα πρέπει να είμαστε πολύ επιφυλακτικοί. Οι χρηματιστηριακές ”φούσκες” δεν είναι μία υπόθεση του παρελθόντος. Εξακολουθούν να μας ”βασανίζουν” και θα εξακολουθήσουν για πολύ καιρό ακόμη, για όσο θα υπάρχουν χρηματιστήρια.

Κι οι ”φούσκες” δεν αφορούν μόνο την περιφέρεια, αλλά και τα blue chips. Η κερδοσκοπία δεν κάνει διακρίσεις...



Θανάσης Μαυρίδης

[email protected]

Oι απόψεις που διατυπώνονται σε ενυπόγραφο άρθρο γνώμης ανήκουν στον συγγραφέα και δεν αντιπροσωπεύουν αναγκαστικά, μερικώς ή στο σύνολο, απόψεις του Euro2day.gr.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v