Ο Τύπος της Δευτέρας

Οι εξελίξεις στην Κύπρο μετά το δημοψήφισμα, η επίσκεψη του κλιμακίου της Eurostat, τα κονδύλια του Γ΄ ΚΠΣ, αλλά και η εικόνα της Σοφοκλέους είναι μερικά από τα θέματα που σχολιάζουν τα πρωτοσέλιδα της Δευτέρας.

Ο Τύπος της Δευτέρας
Οι εξελίξεις στην Κύπρο μετά το δημοψήφισμα, η επίσκεψη του κλιμακίου της Eurostat, τα κονδύλια του Γ΄ ΚΠΣ, αλλά και η εικόνα της Σοφοκλέους είναι μερικά από τα θέματα που σχολιάζουν τα πρωτοσέλιδα της Δευτέρας.

Κυπριακό: Στην εισήγηση του Φερχόιγκεν στο συμβούλιο των υπουργών αναφέρεται η ”Ημερησία”, που επισημαίνει πως στόχος της Αθήνας είναι η αποφυγή μέτρων της Ε.Ε. που μπορούν να ερμηνευθούν ως έμμεση αναγνώριση του ψευδοκράτους.

Την πρώτη μάχη για την αποφυγή υιοθέτησης του ”πακέτου αντιποίνων” που προωθεί η Βρετανία μετά το συντριπτικό ”όχι” των Ελληνοκυπρίων στο δημοψήφισμα δίνει σήμερα η Ελλάδα στο συμβούλιο υπουργών Εξωτερικών της Ευρωπαϊκής Ένωσης, τονίζουν ”Τα Νέα”.

Eurostat: Στο μικροσκόπιο των Βρυξελλών θα τεθεί σήμερα το δημοσιονομικό έλλειμμα σύμφωνα με την ”Ημερησία”, που αναφέρει πως το κλιμάκιο της Eurostat βρίσκεται ήδη στην Αθήνα και για 36 ώρες θα ελέγχει τις γκρίζες ζώνες της οικονομίας.

Το κλιμάκιο της Eurostat αρχίζει από σήμερα λεπτομερείς ελέγχους για τον προσδιορισμό του ύψους του ελλείμματος του προϋπολογισμού του 2003, επί τη βάση του οποίου θα γίνουν εκτιμήσεις για το φετινό έλλειμμα, αναφέρει η ”Ναυτεμπορική”.

Έλλειμμα πάνω από το 3% του ΑΕΠ το 2003 δημιουργεί στον προϋπολογισμό η επανεξέταση της λεγόμενης άσπρης τρύπας από την Eurostat, σύμφωνα με την Οικονομική ”Ελευθεροτυπία”.

ΚΠΣ: Σοβαρά προβλήματα σε περιφερειακά έργα, καθώς και σε έργα που έχουν ξεκινήσει από το Β’ ΚΠΣ διαπιστώνει η Κομισιόν σύμφωνα με την ”Ημερησία”.

Σοφοκλέους: Πρώτες στη μάχη των αποδόσεων έχουν αποδειχθεί μέχρι στιγμής από την αρχή του έτους οι μετοχές μεγάλης κεφαλαιοποίησης του Χ.Α. εκτιμά η ”Ναυτεμπορική”, που επισημαίνει πως ο δείκτης FTSE-20 παρουσιάζει την κορυφαία απόδοση 10,96%, ενώ ο Γενικός Δείκτης καταγράφει κέρδη 29,14% σε ετησιοποιημένη βάση.

Ακίνητα: Στην ηλεκτρονική αρχειοθέτηση όλων των στοιχείων των ακινήτων (21 εκατ. τον αριθμό) που έχουν περιληφθεί στο έντυπο Ε9, από το 1998 μέχρι και σήμερα, θα προχωρήσει άμεση η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Οικονομίας και Οικονομικών, με στόχο την καταγραφή της ακίνητης περιουσίας όλων των ιδιωτών και επιχειρήσεων οποιασδήποτε νομικής μορφής τονίζει η ”Ναυτεμπορική”.

Επιτροπή Ανταγωνισμού: Υπερεξουσίες αναλαμβάνει η Επιτροπή Ανταγωνισμού σύμφωνα με τη ”Ναυτεμπορική”, που μεταξύ άλλων επισημαίνει πως με τον Κανονισμό της Ε.Ε. που ισχύει και στη χώρα μας από την 1η Μαΐου 2004, η Επιτροπή μετατρέπεται σε ένα πανίσχυρο όργανο ελέγχου της αγοράς.

Τράπεζες: Θετικό κλίμα καλλιεργείται στη Σοφοκλέους σύμφωνα με την εφημερίδα ”Χρηματιστήριο”, που τονίζει πως οι ξένοι αύξησαν τις θέσεις τους στις τράπεζες έως 1%, ενώ συμπληρώνει πως η αξία των μετοχών των private banking έφτασε στα 180 εκατ. ευρώ, επισημαίνοντας πως οι τοποθετήσεις εστιάζονται σε τραπεζικούς τίτλους.

Κλουκίνας Λάππας: Μέρισμα 0,36 ευρώ θα διανείμει η Κλουκίνας Λάππας για το 2003 σύμφωνα με την εφημερίδα ”Χρηματιστήριο”, που συμπληρώνει πως αναμένεται σημαντική αύξηση του κύκλου εργασιών.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v