Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Συντηρούν την άνοδο τα blue chips

Παραμένει ανοδική η φορά της υψηλής κεφαλαιοποίησης συντηρώντας το Γενικό Δείκτη σταθερά πάνω από τη στήριξη του ΚΜΟ 200. Περιορισμένες οι κινήσεις κατοχύρωσης βραχυπρόθεσμων κερδών, με τους ξένους να κάνουν και σήμερα αισθητή την παρουσία τους.

του Μιχαήλ Γελαντάλι

Κατά 1,08% ενισχύεται ο FTSE-20, συντηρώντας και το Γενικό Δείκτη στα επίπεδα των 2.540 μονάδων.

Συνολικότερη η κίνηση των μετοχών του ομίλου Intracom, με τη μετοχή της μητρικής να υπερβαίνει τα 5 ευρώ και να ακολουθούν, εν όψει και της γενικής συνέλευσης της ερχόμενης εβδομάδας της Intralot, οι Intrakat και Intramet.

Εντολές αγοράς στη μετοχή της Coca Cola 3E την οδηγούν στην καταγραφή νέας υψηλής τιμής, ενώ υπερβαίνει και πάλι τα 4 ευρώ η μετοχή της ΕΛΤΕΧ.

Η μετοχή της Εθνικής παραμένει στα 24,18 ευρώ, ενώ η μετοχή της Τιτάν καταγράφει νέα υψηλή τιμή στα 37,10 ευρώ.

Με συναλλαγές περίπου 1 εκατ. τεμαχίων παραμένει στα 12,60 ευρώ ο ΟΤΕ.

Από τη μεσαία κεφαλαιοποίηση ξεχωρίζουν οι Δέλτα Singular, Chipita, Βαρυτίνης, Νotos, ΔΟΛ, Αλουμίνιο, Αβαξ, Εθνική Ασφαλιστική, Ακτωρ, Ελληνικά Χρηματιστήρια, ΕΥΔΑΠ, Ιατρικό Αθηνών, Μυτιληναίος, Ολυμπιακή Τεχνική και αρκετές ακόμη.

Η τάση του FTSE-20 παραμένει ανοδική, καθώς κινείται σταθερά πάνω από τις 2.510-2.512 μονάδες (ΚΜΟ 200), αν και την τελευταία μισή ώρα καταγράφονται περιορισμένες διαθέσεις κατοχύρωσης βραχυπρόθεσμων κερδών.

Η σχέση ανοδικών – πτωτικών έχει διαμορφωθεί στο 2 προς 1 από το αρχικό 4 προς 1, με τις συναλλαγές να παραπέμπουν σε συντήρηση της τάσης μέχρι το κλείσιμο.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v