Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΑΧΕ: Επανέρχεται η αισιοδοξία

Αισιόδοξες για τη σημερινή συνεδρίαση εμφανίζονται οι ΑΧΕ, καθώς δεν αποκλείουν τη συνέχιση της ανόδου τονίζοντας την επικράτηση θετικού κλίματος στις αμερικανικές αγορές και τα ”ισχυρά” εταιρικά νέα σε επίπεδο κερδοφορίας από την άλλη όχθη του Aτλαντικού. Στο επίκεντρο οι τράπεζες.

ΑΧΕ: Επανέρχεται η αισιοδοξία
Τι εκτιμάται για τη σημερινή συνεδρίαση: Θετικό άνοιγμα της αγοράς εκτιμά η Marfin Analysis, τονίζοντας πως η αγορά είναι φανερό πως ξαναβρίσκει τη δυναμική της, υποβοηθούμενη από το θετικό κλίμα στις αμερικανικές αγορές και τα ”ισχυρά” εταιρικά νέα σε επίπεδο κερδοφορίας από την άλλη όχθη του Ατλαντικού.

Από την πλευρά της η Eurobank Securities αναφέρει πως η ψυχολογία των επενδυτών είναι βελτιωμένη και σε συνδυασμό με το θετικό κλείσιμο της Αμερικής εκτιμάται πως θα συνεχίσει να δρα υποστηρικτικά στο Χ.Α.

Επομένως, συνεχίζει η Eurobank Securities, η Σοφοκλέους σήμερα ενδέχεται να συνεχίσει την ανοδική κίνησή της επιχειρώντας να ”σπάσει” τα επίπεδα αντίστασής της.

Θετικό κλίμα εκτιμά η Εγνατία ΑΧΕ πως θα επικρατήσει στη Σοφοκλέους λόγω της ανοδικής κίνησης της Αμερικής χθες. Το τελευταίο επιτρέπει στους αναλυτές της χρηματιστηριακής να αισιοδοξούν για την επικράτηση θετικών συνεδριάσεων στην Ευρώπη, καθώς μεγαλώνει η αισιοδοξία για την εταιρική κερδοφορία.

Στο προσκήνιο, αναφέρει η Εγνατία ΑΧΕ, θα παραμείνει ο τραπεζικός κλάδος, εν όψει της ανακοίνωσης των αποτελεσμάτων τριμήνου την επόμενη εβδομάδα και της διανομής δωρεάν μετοχών που ανακοίνωσε η Εθνική Τράπεζα.

Τι έγινε χθες: Κατά τη χθεσινή συνεδρίαση ο Γενικός Δείκτης κέρδισε 1,27% κλείνοντας στις 2.516,57 μονάδες.

Όπως αναφέρει στο πρωινό της report η Marfin Analysis, ο όγκος συναλλαγών αυξήθηκε σημαντικά φτάνοντας τα 195 εκατ. ευρώ, ενώ η μετοχή της Εθνικής Τράπεζας οδήγησε την κούρσα σημειώνοντας άνοδο 3%, με αυτήν της Cosmote να κερδίζει 2,13% με αυξημένο όγκο συναλλαγών.

* Τα reports των ΑΧΕ για τη σημερινή συνεδρίαση δημοσιεύονται στη δεξιά στήλη ”Συνοδευτικό Υλικό”.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v