Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ο Τύπος της Παρασκευής

Στην επόμενη ημέρα μετά το δημοψήφισμα, στις φορολογικές μετατροπές που εξήγγειλε ο υπουργός Οικονομίας και Οικονομικών, στις τουριστικές πρωτοβουλίες της κυβέρνησης, αλλά και σε επιχειρηματικές ειδήσεις όπως αυτή της Εθνικής και των ΕΛΠΕ αναφέρεται μεταξύ άλλων ο οικονομικός και πολιτικός Τύπος της Παρασκευής.

Ο Τύπος της Παρασκευής
Στην επόμενη ημέρα μετά το δημοψήφισμα, στις φορολογικές μετατροπές που εξήγγειλε ο υπουργός Οικονομίας και Οικονομικών, στις τουριστικές πρωτοβουλίες της κυβέρνησης, αλλά και σε επιχειρηματικές ειδήσεις όπως αυτή της Εθνικής και των ΕΛΠΕ αναφέρεται μεταξύ άλλων ο οικονομικός και πολιτικός Τύπος της Παρασκευής.

Κυπριακό: Στην κίνηση χωρών και επιφανών προσωπικοτήτων αναφέρεται η Ελευθεροτυπία, γράφοντας ”παίρνουν θέση για την επόμενη ημέρα - εν όψει του αυριανού όχι και μετά το ρωσικό βέτο”.

”Κοντά στο όχι η Κύπρος” τιτλοφορείται η Καθημερινή προσθέτοντας ”πρόνοιες Παπαδόπουλου για την επόμενη ημέρα με μέτρα υπέρ Τουρκοκυπρίων”. Παρόμοιος είναι και ο πρώτος τίτλος των Νέων που αναφέρουν ”διχάζει (και) η επόμενη ημέρα”, ενώ η ”στρατηγική της επόμενης μέρας του ΟΧΙ” είναι ο σχετικός τίτλος του Ελεύθερου Τύπου.

”Νέο δημοψήφισμα το Δεκέμβριο ζητεί ο Χριστόφιας”, τιτλοφορείται σχετικά το Βήμα.

Φορολογία: ”Μείωση των συντελεστών για τις εταιρίες από φέτος” τιτλοφορείται το πρώτο θέμα του Κέρδους. ”Αλλάζουν όλα στη φορολογία εισοδήματος” γράφει η Ναυτεμπορική, αναφερόμενη στις εξαγγελίες Αλογοσκούφη από το βήμα της γ.σ. του ΣΒΕΕ. Μείωση της φορολογίας με νέα κλίμακα υπόσχεται η κυβέρνηση, γράφει η Ημερησία.

Για ”προοδευτική φορολόγηση των εισοδημάτων” κάνει λόγο η Οικονομική Καθημερινή, προσθέτοντας ότι άξονες της μεταρρύθμισης θα είναι η ελάφρυνση των φτωχότερων στρωμάτων και η ενθάρρυνση των επενδύσεων. ”Προοδευτικότητα φοροκλίμακας για ελάφρυνση ασθενέστερων” είναι ο τίτλος της Οικονομικής Ελευθεροτυπίας.

”Αναγγέλονται μειώσεις φόρων σε επιχειρηματίες, μισθωτούς και συνταξιούχους”, είναι ο πρώτος τίτλος του Βήματος Ανάπτυξη, διευκρινίζοντας ότι στα εξαγγελθέντα μέτρα περιλαμβάνεται προοδευτική κλίμακα, φορολογικός συντελεστής 25% για τα αδιανέμητα κέρδη και 20% φορολόγηση των μικρών εταιριών.

Αγρότες: Μεγάλη νίκη για τους αγρότες, γράφει στο πρώτο του θέμα το ένθετο Οικονομία του Ελεύθερου Τύπου, αναφερόμενο στη σχετική διαπραγμάτευση που έλαβε χώρα χθες τα ξημερώματα στο Λουξεμβούργο και στην οποία η Ελλάδα εκπροσωπήθηκε από τον αρμόδιο υπουργό κ. Σ. Τσιτουρίδη..

Μακρο-δημοσιονομικά: ”Ορατή απειλή προστίμων για το δημόσιο έλλειμμα”, αναφέρει η Ναυτεμπορική.

Οικονομία: ”Τι περιμένουν τα μεγάλα συμφέροντα” είναι ο βασικός τίτλος της εφημερίδας ΜΕΤΟΧΟΣ & ΕΠΕΝΔΥΣΕΙΣ, ενώ στο εσωτερικό το σχετικό ρεπορτάζ αποκαλύπτει ποιες είναι οι προσδοκίες των μεγάλων επιχειρηματικών ονομάτων της χώρας αναφορικά με την οικονομία.

Σοφοκλέους: ”Οι ξένοι αγοράζουν κι οι Έλληνες κοιτάζουν” είναι ο τίτλος του Χρηματιστηρίου, που αναφέρεται στη σημαντική χθεσινή άνοδο της Σοφοκλέους, ενώ προσθέτει ”ξέμειναν με ρευστό οι Έλληνες θεσμικοί”. ”Αυστηρότεροι όροι για νέες εισαγωγές” είναι ο σχετικός τίτλος του Βήματος Ανάπτυξη.

Τουρισμός: Στο μακρόπνοο σχεδιασμό του υπουργείου Τουρισμού αναφέρεται το πρώτο θέμα της εφημερίδας Εξπρές, γράφοντας ”Εμφαση στις μεγάλες τουριστικές επενδύσεις” και προσθέτοντας ότι πρόκειται για σχεδιασμό 10ετίας.

ΕΛΠΕ: Ψάχνουν και δεύτερο στρατηγικό επενδυτή στα ΕΛΠΕ για το 8,5%, αναφέρει η Ναυτεμπορική, ενώ παρόμοιος είναι ο τίτλος στην πρώτη σελίδα της Εξπρές, του Χρηματιστηρίου και της Οικονομική Καθημερινής, που ”χτυπάει” το θέμα και στο εξώφυλλο του πολιτικού.

Εθνική Τράπεζα: ”Δωρεάν μετοχές 3 στις 10 δίνει η Εθνική Τράπεζα”, είναι ο κύριος τίτλος της Ημερησίας, ενώ στον υπέρτιτλο προσθέτει πως αγοράζει ίδιες μετοχές σε ποσοστό έως 5% του μετοχικού κεφαλαίου της. Στην κίνηση της τράπεζας να προσφέρει 3 νέες για κάθε 10 παλαιές μετοχές αναφέρεται και το Κέρδος, καθώς και το Χρηματιστήριο.

”Η τελική σύνθεση της Εθνικής” είναι ο τίτλος στο οπισθόφυλλο της Οικονομικής Καθημερινής, όπου γίνεται αναφορά και στο νέο οργανωτικό σχήμα του ομίλου. Το θέμα απασχολεί και το Βήμα Ανάπτυξη, το οποίο στο πρωτοσέλιδο αναφέρει ”Δωρεάν μετοχές και μέρισμα 0,65 ευρώ”.

J&P Αβαξ: Η μητρική αγοράζει 10.000 μετοχές της J&P Αβαξ, αναφέρει το Χρηματιστήριο.

Πλαίσιο: Αύξηση 34% στις πωλήσεις είναι ο τίτλος του σχετικού θέματος στην πρώτη σελίδα του Χρηματιστηρίου.

Probank: Στην αύξηση κερδών α΄ τριμήνου της εταιρίας κατά 293% αναφέρεται το χρηματιστήριο, κάνοντας λόγο για ”θαύματα”.

Δέλτα Singular: Στην κατά 89,8% αύξηση κερδών της εταιρίας αναφέρεται το οπισθόφυλλο της Οικονομικής Καθημερινής.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v