Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Στις 2.550 μονάδες... λέμε ”ΝΑΙ”

Τράπεζες και τηλεπικοινωνίες, εν μέσω θετικών εκθέσεων και αναλύσεων, ωθούν το Γ.Δ. προς τις 2.550 μονάδες. Το θετικό κλίμα και η διάθεση διαχέονται σταδιακά και στη μεσαία–χαμηλότερη κεφαλαιοποίηση, καθώς η σχέση ανοδικών – πτωτικών διαμορφώνεται στο 4 προς 1. Mικροδιακυμάνσεις προκαλεί η αναδιάρθρωση του Γ.Δ.

του Μιχαήλ Γελαντάλι

Συνεχίζεται η αντίδραση και παραμένει κοντά στην ”υψηλή” περιοχή των 2.550 μονάδων ο Γενικός Δείκτης.

Με αυξημένες συναλλαγές και συνολικότερη κίνηση των εισηγμένων, καθώς η τιμή 220 μετοχών ενισχύεται και περίπου 50 υποχωρεί.

Το ενθαρρυντικό είναι πως η απόδοση των βασικών δεικτών εμφανίζεται ισοκατανεμημένη, με τον FTSE-20 να ενισχύεται κατά 1,28, τον ΜΚ 40 κατά 1,25 και τους 80 και 140 FTSE/ASE κατά 0,78 και 1,24 αντίστοιχα.

Τράπεζες (1,5%) και τηλεπικοινωνίες (1,8%) εδραιώνουν την τάση και παρασύρουν τους υπόλοιπους κλαδικούς δείκτες.

Από τεχνικής πλευράς, ο τραπεζικός κλάδος εμφανίζεται ενδυναμωμένος και εν πολλοίς αποτυπώνει τις εκτιμήσεις των ισχυρών χρηματιστηριακών για τα εκτιμώμενα αποτελέσματα πρώτου τριμήνου.

Χρήζει δεύτερης ανάγνωσης η ανάλυση της Marfin, με βάση την οποία τα προ φόρων και μετά δικαιωμάτων μειοψηφίας κέρδη των 5 ισχυρότερων ομίλων θα εμφανίσουν αύξηση της τάξεως του 24,4%.

Δικαιολογημένα η Εθνική ενισχύεται προς τα 24,24 ευρώ (2,7%), η Eurobank προς τα 17,88 ευρώ, η Alpha προς τα 26,16, η Πειραιώς προς τα 10 και η Εμπορική προς τα 21,24 ευρώ.

Ενδιαφέρον, λόγω της ανάλυσης της HSBC, που εμμένει σε μείωση θέσεων και θέτει τιμή-στόχο τα 12 ευρώ, εμφανίζει η μετοχή του ΟΤΕ.

Με συναλλαγές, συγκριτικά περισσότερες των χθεσινών (για το ίδιο διάστημα), ενισχύεται η μετοχή κατά 2,5% στα 12, 70 ευρώ.

Η μετοχή της Cosmote ενισχύεται κατά 1,5% στα 13, 60.

Προσωπικά εκτιμάμε πως λόγω της υψηλής συμμετοχής του ΟΤΕ στη θυγατρική του Cosmote, η κεφαλαιοποίηση των 6,2 δισ. ευρώ είναι δυσανάλογη αυτής των 4,5 δισ. ευρώ της Cosmote.

Η αναδιάταξη της σύνθεσης των βασικών δεικτών, ειδικότερα του Γ.Δ., δημιουργεί βραχυπρόθεσμα διακυμάνσεις για τις άμεσα σχετιζόμενα μετοχές.

Αναλυτικά, η ένταξη και έξοδος μετοχών στο Γ.Δ. παρατίθεται αναλυτικά σε σχετικό κείμενο του Euro2day.gr.

Ανοδική η φορά για τις μετοχές των Νηρέα, Σελόντα, Δέλτα Singular, Προμότα, Μουζάκης, Alfa Alfa Συμμετοχές, Λογισμός, Ρόκας, ΔΟΛ, Κορδέλλου, ενώ 42 μετοχών η απόδοση ξεπερνά το 3%.

Για τη συνέχεια θα επιμένουμε στην κατοχύρωση επιπέδων υψηλότερα των 2.510-2.512 μονάδων, που θα θέλαμε να τη δούμε και σε ”κλείσιμο”.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v